Kingston Digital lanseaza cardul de memorie clasa 10SDXC UHS-1 de 64 GB

CUMPARA ONLINE

Disponibil pentru comenzi
din iulie 2010

 Kingston SDXC cards
 

Cardul SD de ultima generatie permite capacitati mai mari si transferul ultrarapid al datelor.

Kingston Digital, Inc., asociata pentru memorii flash a Kingston Technology Company, Inc., lider mondial in domeniul produselor de memorie, a anuntat astazi livrarea unui card de memorie de clasa 10 SDXC UHS-1 de 64 GB (componenta Kingston® nr.: SD10A/64GB). SDXC (Secure Digital eXtended Capacity, capacitate digitala extinsa securizata) reprezinta ultimul standard al Secure Digital Association (SDA) pentru carduri SD cu capacitate de stocare de peste 32 GB, pana la 2 TB. Pe langa capacitatile mai mari,

cardurile SDXC permit transferul de date cu viteza exponential mai rapida, pastrand totodata formatul popular SD. Cardul Kingston SDXC este in conformitate cu standardul pentru carduri de memorie SDA versiunea 3.01, UHS-1. UHS-1 este acronimul pentru Ultra-High Speed Bus 1 (magistrala ultrarapida 1), care este noua arhitectura a cardurilor SDXC proiectate sa atinga viteze de transfer pana la 104MB/s, iar in viitor 300 MB/s. Cardurile SDXC utilizeaza sistemul de fisiere exFAT si nu sunt compatibile invers cu cardurile SDHC sau SD. Oferta Kingston are viteze de citire pana la 60 MB/s si viteze de scriere pana la 35 MB/s, fiind una din cele mai rapide disponibile pe piata la ora actuala. 

"Kingston aduce cu mandrie pe piata un card SDXC care ajuta utilizatorii de camere digitale si camere video de varf sa atinga potentialul maxim al echipamentelor. Cardul SDXC permite fotografierea in rafale de mare viteza in format RAW si ore intregi de inregistrare la inalta definitie", a declarat Wendy Lecot, manager pentru cardurile flash al Flash al Kingston. "Includerea in portofoliul nostru de produse flash a noului card SDXC deschide calea distribuitorilor din reteaua noastra catre satisfacerea cererii de pe piata pentru aplicatii foto si video si pentru generatiile urmatoare de bunuri de larg consum."

Noile modele de camere foto si video (cum ar fi Canon Panasonic) au modele modificate prin introducerea unor fante SDXC, dar pe piata exista in prezent doar cateva astfel de echipamente. Alte proiecte de produse electronice de larg consum vor incepe de asemenea introducerea suportului pentru SDXC. Printre cele mai populare echipamente care vor beneficia de capacitatile suplimentare de memorie rapida se numara televizoarele HD (de inalta rezolutie), playerele Blu-ray Disc™, echipamentele de navigatie, telefoanele mobile si computerele. Cititorul media 19-in-1 de la Kingston (componenta Kingston nr.: FCR-HS219/1) este compatibil cu cardurile SDXC la conectarea cu computere cu sisteme de operare cu suport exFAT. 

Clasa 10 SDXC UHS-1 de la Kingston va fi disponibila la nivel mondial la sfarsitului lunii iunie, la un pret de vanzare cu amanuntul recomandat de 499,00 USD (pret recomandat pentru SUA). Produsele beneficiaza de garantie pe viata, asistenta tehnica 24 de ore din 24, 7 zile din 7 si de legendara fiabilitate Kingston. Pentru informatii suplimentare despre produse, vizitati www.kingston.com. Pentru informatii privind compatibilitatea cardurilor SDXC, vizitati www.sdcard.org/consumers/using_sdxc/.  

Caracteristici / specificatii pentru clasa 10 SDXC UHS-1 de la Kingston:

  • Capacitate*: 64 GB**†
  • Dimensiuni: 0,94" x 1,26" x 0,08" (24 mm X 32 mm X 2,1 mm)
  • Greutate: 0,09 uncii (2,5 g)
  • Viteza: viteza minima de transfer de date10 MB/s (clasa 10); viteza pana la 60 MB/s la citire si 35 MB/s la scriere
  • Mod magistrala: Versiunea 1, UHS104, pana la 104 MB/s
  • Temperatura de functionare: – 13 ºF pana la 185 ºF (- 25 ºC pana la 85 ºC)
  • Temperatura de depozitare: – 40 ºF pana la 185 ºF (- 40 ºC pana la 85 ºC)
  • Tensiune: 3,3 V
  • Conformitate cu: specificatiile pentru carduri versiunea 3.01 ale SD Card Association
  • Protectie la copiere: Suport pentru CPRM (Content Protection for Recordable Media (protectia continutului pentru medii cu inregistrare)
  • Securitate: comutatorul de protectie la scriere incorporat impiedica pierderea accidentala a datelor
  • Compatibilitate: dispozitive gazda SDXC; nu este compatibil cu echipamente/cititoare pentru SDHC si SD standard
  • Sistem de fisiere: exFAT
  • Fiabilitate: garantie pe viata
  • Suport pentru sisteme de operare: Windows 7, Windows Vista (SP1 sau mai recente), Windows XP (SP2 sau mai recente) cu actualizare exFAT

* Contactati producatorii de computere pentru confirmarea compatibilitatii fantelor SD cu cardurile SDXC si pentru informatii privind disponibilitatea unitatii SDXC. Driverul compatibil SDXC pentru fante SD poate fi descarcat de pe site-ul Web al Centrului de descarcare Microsoft. 

** pentru cardurile de 64 GB pot fi necesare drivere actualizate. Pentru cerinte, consultati documentatia echipamentului. 

† O parte din capacitatile prezentate sunt utilizate pentru formatare si alte functii, prin urmare nu sunt disponibile pentru stocarea datelor. Pentru informatii suplimentare, consultati Ghidul memoriilor flash Kingston la www.kingston.com/flash_memory_guide.