Noile solutii Dell pentru centre de date ofera eficienta si performanta fara compromisuri

        CUMPARATI

Clienţii din “era virtuală” au nevoie de soluţii IT care să sporească eficienţa, să aducă rapid valoare adăugată companiei şi să stimuleze inovaţia, fără ca organizaţiile să se limiteze la utilizarea tehnologiilor patentate. Valorificând cei peste 25 de ani de experienţă în satisfacerea cerinţelor consumatorilor, Dell a lansat astăzi noi soluţii tehnologice, servicii, instrumente de management şi soluţii business cu implementare rapidă care răspund necesităţilor clienţilor şi îi ajută să reducă timpul necesar creării, gestionării şi mentenanţei unui centru de date eficient.

Valorificând poziţia sa de lider în industrie şi parteneriatele în domeniul stocării, serverelor, reţelelor şi serviciilor, Dell a pre-integrat componente hardware şi capabilităţi destinate managementului de sistem, vitale pentru implementarea şi operarea diverselor elemente ale centrelor de date, ca soluţie holistică. Această abordare are ca scop creşterea semnificativă a eficienţei bugetului de OPEX şi CAPEX – şi este în linie cu misiunea Dell de a reduce bugetele destinate menţinerii unui status quo şi de a creşte investiţiile în proiecte inovatoare.

Consumatorii doresc să unifice operaţiunile centrelor de date, astfel că îmbinarea platformelor de stocare de ultimă generaţie cu modele de calcul bazate pe infrastructuri inteligente devine tot mai importantă.  Noile produse de stocare Dell EqualLogic TM, soluţiile pentru reţele Dell PowerConnect TM şi serverele blade Dell PowerEdgeTM, toate bazate pe standardele industriei, alături de noile servicii Dell de stocare, virtualizare şi suport, sporesc agilitatea la nivel de aplicaţii şi organizaţie – astfel încât clienţii se pot concentra mai mult asupra inovaţiei şi mai puţin asupra mentenanţei de bază. 

 

Configuraţii Dell Business Ready

Pentru a ajuta consumatorii să împlementeze mai rapid soluţii complet integrate, destinate virtualizării centrelor de date, Dell introduce Configuraţiile Business Ready. Configuraţiile Business Ready vor sprijini consumatorii în reducerea complexităţii şi minimizarea procesului de “încercare şi eroare” implicat în implementarea proiectelor de virtualizare prin îmbinarea celor mai performante tehnologii în domeniul serverelor, stocării, reţelelor şi virtualizării în pachete preconfigurate şi complet validate, pentru a asigura o implementare mai rapidă a soluţiilor. De asemenea, aceste soluţii permit clienţilor care utilizează hipervizoare VMware sau Microsoft să maximizeze beneficiile infrastructurii existente şi să accelereze beneficiile virtualizării. Dell oferă soluţii atât clienţilor care abia au început implemetarea infrastructurii virtualizate pentru consolidare, cât şi  clienţilor mai maturi, care doresc disponibilitate extinsă, configurare dinamică şi capabilităţi de recuperare a datelor în caz de dezastru.

Produsele şi serviciile Dell pentru servere, stocare şi reţea includ:

Platforme de stocare Dell EqualLogic şi Dell PowerVault

·         Noile soluţii de stocare EqualLogic PS6000XVS şi PS6010XVS îmbină avantajele drive-urilor SAS şi SSD într-o singură matrice, pentru a îmbunătăţi densitatea şi performanţa.  Clienţii care implementează firmware-ul EqualLogic 5.0 pot beneficia acum de organizare automatizată a datelor în cadrul noilor matrici. 

·         Noile elemente din arhitectura software Dell EqualLogic îmbunătăţesc în mod semnificativ performanţa şi scalabilitatea matricelor de stocare EqualLogic – fără costuri suplimentare pentru clienţii EqualLogic noi sau existenţi. Prin introducerea firmware-ului EqualLogic 5.0, infrastructura VMware poate reduce semnificativ traficul în reţeaua SAN şi utilizarea CPU pentru procesul de copiere cu peste 95% şi utilizarea CPU pentru procesul de copiere cu peste 75%[1]. Firmware-ul EqualLogic 5.0 va oferi suport pentru dezvoltări viitoare ale iniţiativei VMware vStorage.

·         Noile matrice de stocare PowerVault MD3200 şi MD3200i sunt ideale pentru companii mici şi medii care doresc o platformă de virtualizare de înaltă performanţă şi accesibilă.  Gama de matrice de stocare MD3200 oferă performanţă, suport pentru hosting şi scalabilitate a capacităţii până la un nivel dublu faţă de generaţia anterioară de produse.

Servere Dell PowerEdge şi capabilităţi de management al sistemelor

·         Dell lansează două noi servere blade PowerEdge şi un server de rack, create pentru a ajuta consumatorii să-şi îmbunătăţească performanţele de virtualizare, flexibilitatea şi eficienţa energetică 

o   Serverul blade PowerEdge M710HD este creat şi optimizat pentru sarcini de lucru virtuale şi oferă utilizatorilor o flexibilitate /O foarte mare, densitate de memorie sporită şi putere de procesare robustă Intel Xeon. Este unul dintre puţinele servere blade de înaltă densitate şi cu memorie optimizată din industrie, care oferă suport pentru hipervizoare redundante integrate, cu sistem de protecţie şi opţiuni de hot swap pentru drive-uri SAS sau SSD, pentru a ajuta consumatorii să se asigure că sarcinile de lucru consolidate rulează fără întreruperi.

o   Dell PowerEdge M610x aduce un nou set de capabilităţi în portofoliul de servere blade al Dell, oferind  performanţe sporite ale bazelor de date şi capabilităţi grafice extinse prin integrarea soluţiilor PC performante, precum noile chip-uri GPGPU Tesla “Fermi” de la NVIDIA sau ioDrive Duo de la Fusion-IO.

§  Chip-urile GPGPU NVIDIA®TeslaTM 20-series pot genera o putere de calcul similară cu cea produsă de un cluster de CPU-uri quad-core non-GPGPU, la aproximativ 1/10 din costuri şi aproximativ 1/20 din energia consumată de acesta[2].

o   Dell PowerEdge R715 este o platformă server 2U bazată pe AMD care balansează 24 de nuclee de procesare, cu un nivel ridicat de memorie utilizată, pentru a obţine un raport bun preţ/performanţă. Acest server de rack este ideal pentru virtualizare, consolidarea sarcinii de lucru şi implementări de infrastructuri pentru baze de date şi reţele la scară redusă.

o   Carcasa M1000e a fost, de asemenea, optimizată cu surse de alimentare de ultimă generaţie, ventilatoare ultraeficiente şi instrumente de management pentru carcase, care sporesc eficienţa energetică a serverelor blade şi asigură o performanţă per watt excepţională, stabilind noi standarde în ceea ce priveşte uşurinţa în utilizare şi gestionare.

·         Dell introduce şi noi actualizări ale soluţiilor LifeCycle Controller, Chassis Management Controller şi Integrated Dell Remote Acces Controller (iDRAC), care optimizează managementul de sistem şi ajută consumatorii să unifice sarcinile de mentenanţă curente, reducându-şi astfel costurile şi obţinând o eficienţă sporită. Noile optimizări includ:

o   Lifecycle Controller poate configura automat noi componente cu firmware şi setări ale vechilor componente.

o   O nouă interfaţă grafică dinamică, cu CMC , care include o pagină principală creată pentru a simplifica şi accelera cele mai frecvente sarcini de lucru ale administratorilor.

Soluţii pentru reţele Dell PowerConnect

·         Dell lansează gama de produse PowerConnect-J, prima gamă introdusă în urma acordului OEM încheiat de Dell cu Juniper, alături de alte noi produse pentru reţele. 

o   Gama PowerConnect J-Series EX8200 oferă o nouă soluţie scalabilă pentru carcase pentru comutare şi rutare de înaltă performanţă în centrele de date şi medii cloud.

o   Pentru centre de date sau birouri de dimensiuni mai reduse, gama de switch-uri PowerConnect J-Series EX4200 oferă tehnologia Virtual Chassis pentru a ajuta consumatorii să stivuiască şi să gestioneze până la zece switch-uri EX4200 ca un singur dispozitiv.

o   Gama PowerConnect J-Series SRX de produse Service Gateway vine în întâmpinarea unei varietăţi largi de necesităţi privind securitatea, inclusiv siguranţa conţinutului, controlul accesului, firewall performant şi tehnologie VPN (virtual private network). 

o    În urma acordului OEM dintre Dell şi Brocade, PowerConnect B-Series RX-16 extinde gama de switch-uri pentru carcase Dell PowerConnect B-RX cu o carcasă modulară, cu 16 sloturi, care oferă performanţă şi scalabilitate pentru reţele cu cerinţe de 10GbE. 

o    Switch-ul Dell PowerConnect 8024 Ethernet oferă 24 de porturi de 10GBASE-T şi rutare Layer 3 pentru implementări de centre de date, agregare şi structură unificată.

Servicii Dell

Dell a lansat astăzi noi servicii de stocare, virtualizare şi suport pentru a oferi consumatorilor expertiza necesară reducerii cheltuielilor şi timpului alocat creării, gestionării şi mentenanţei unui centru de date eficient.

o   Serviciile de consultanţă privind managementul datelor pentru EqualLogic accelerează integrarea gamei EqualLogic PS în centrul de date şi permit clienţilor să beneficieze la maxim de reţeaua SAN cu iSCSI clasa Enterprise în ceea ce priveşte performanţa pentru aplicaţii, strategiile de protejare a datelor şi costurile totale de deţinere.

o   Dell ProSupport – mentenanţă proactivă pentru EqualLogic ajută consumatorii să evite problemele înainte ca acestea să apară.  Prin evaluări planificate, management unificat al patch-urilor şi raportări detaliate, serviciul de mentenanţă proactivă elimină o parte din povara mentenanţei IT de rutină, permiţând personalului IT să se concentreze asupra unor proiecte inovatoare.

o    Serviciile Dell de consultanţă privind virtualizarea sprijină consumatorii în eliminarea ineficienţei prin standardizare, reducerea complexităţii prin raţionalizare, consolidare, virtualizare şi automatizare a aplicaţiilor.

Toate produsele şi soluţiile Dell PowerEdge, EqualLogic şi PowerVault menţionate mai sus sunt disponibile prin Dell sau prin cele aproximativ 60.000 de canale globale PartnerDirect.

Preţuri şi disponibilitate

·         Matricele de stocare Dell EqualLogic PS6000XVS şi EqualLogic PS6010XVS vor fi disponibile în regiunea EMEA începând din luna august. 

·         Firmware-ul EqualLogic 5.0 este disponibil gratuit, începând de astăzi, pentru clienţii EqualLogic noi sau existenţi

·         Dell PowerVault MD3200, PowerVault MD 3200i şi PowerConnect 8024 vor fi disponibile în regiune EMEA începând de săptămâna viitoare.

·         Dell PowerEdge M610x, M710HD şi R715 vor fi disponibile în regiunea EMEA începând din luna iulie.

·         Soluţiile pentru reţele PowerConnect-J vor fi disponibile în regiunea EMEA la începutul lunii iulie.

·         PowerConnect B-RX16 va fi disponibil în regiunea EMEA la începutul lunii august.

 

Citate:

 “Integrarea EqualLogic cu API-urile VMware vStorage funcţionează foarte bine, accelerând în mod semnificativ operaţiunile şi reducând încărcarea procesorului şi a reţelei,” a afirmat Trevor Rowley, Managing Director, Optix Software, companie SAAS ce oferă servicii de management pentru retaileri în domeniul opticii.  “Am reuşit să clonăm un volum VMFS de patru ori mai repede activând vStorage Data Copy Offload.  Este un beneficiu semnificativ pentru mediul nostru virtualizat de baze de date, care oferă suport pentru serviciile clinice şi de plată, oferite clienţilor noştri. Bineînţeles că vom folosi integrările vStorage cu EqualLogic atunci când vor deveni disponibile.”

“Dell continuă să se reinventeze şi să sublinieze importanţa produselor şi serviciilor IT deschise, performante şi accesibile, a declarat analistul IDC Matt Eastwood, Group Vice President, Server Platforms.  “Compania  face o mişcare înţeleaptă prin adoptarea unei abordări echilibrate pentru valorificarea oportunităţilor cloud, determinate de virtualizare şi alte iniţiative IT transformatoare. Viziunea lor este curată, uşor de înţeles şi credibilă, iar IDC estimează că piaţa va reacţiona pozitiv, pe măsură ce consumatorii îşi vor evalua, în următoarele luni, opţiunile privind infrastructura IT.” 

“Organizaţiile beneficiază  de abordarea Dell privind tehnologiile deschise, performante şi accesibile, care permit păstrarea alegerii clienţilor şi alocarea de resurse pentru inovaţie, iar astăzi lansăm mai multe oferte de produse şi soluţii pentru a consolida această direcţie” a declarat Brad Anderson, Senior Vice President, Enterprise Product Group, Dell.  “Datorită noilor soluţii destinate managementului virtualizării, inovaţiilor în liniile noastre de produse server şi de stocare şi ofertelor extinse de servicii, clienţii noştri pot folosi Dell pentru a beneficia de avantajele unei arhitecturi unificate –  alocare dinamică a sarcinilor de lucru, reducerea timpului de implementare, management unificat –  dar nu doresc să fie limitaţi de utilizarea tehnologiilor brevetate. ” 

Informaţii suplimentare:

Dell Unveils Open Solutions for the Virtual Era

Dell Storage

Dell PowerEdge Servers

Dell Virtualization

Dell Services

Despre Dell

Dell (NASDAQ: DELL) este lider în furnizarea de tehnologii pentru companii din întreaga lume.

Dell, PowerEdge, EqualLogic, PowerVault şi PowerConnect sunt mărci înregistrate ale Dell Inc.

Dell nu reclamă drepturi de proprietate asupra mărcilor şi denumirilor comerciale deţinute de terţi.

# # #



[1] Potrivit testelor realizate în laboratoarele Dell în luna mai 2010, care au comparat firmware-ul Dell EqualLogic v.4.3 cu firmware-ul Dell EqualLogic v.5.0 cu API VMware pentru integrarea cu matrice. Performanţele reale vor varia în funcţie de configurare, de modul de utilizare şi de variaţiile intervenite în procesul de producţie.

[2] Potrivit informaţiilor oferite de NVIDIA la http://www.nvidia.com/object/tesla_computing_solutions.html. Dell nu oferă garanţii privind acurateţea acestor informaţii. Orice întrebări sau comentarii legate de aceste informaţii trebuie adresate companiei NVIDIA. Performanţele reale vor varia în funcţie de configurare, de modul de utilizare şi de variaţiile intervenite în procesul de producţie.