60 de milioane de laptop-uri ThinkPad vandute de catre Lenovo

 

Lenovo a anuntat ca vanzarile de laptop-uri ThinkPad au depasit 60 de milioane de unitati din momentul lansarii si pana in prezent. Mai mult de 14 laptop-uri ThinkPad sunt vandute la fiecare 60 de secunde, contribuind astfel la evolutia Lenovo, compania de PC-uri cu cea mai rapida crestere din industrie (1). In cei 18 ani de la lansarea ThinkPad-urilor, acestea s-au diferentiat prin numeroase inovatii, precum primele laptop-uri cu tastatura rezistenta la lichidele varsate accidental si prima carcasa de protectie.
 

Lenovo a anuntat si laptop-urile ThinkPad T410, T410 si T510 cu grafica avansata prin tehnologia NVIDIA Optimus. „Recunoscute dintotdeauna pentru excelenta in inovatie, ThinkPad reprezinta un brand de laptop-uri sigure pentru utilizatorii din toata lumea, de aproape doua decenii”, a declarat Peter Hortensius, Senior Vice President, Think Product Group, Lenovo. „Odata cu Lenovo, ThinkPad-urile au devenit si mai cunoscute pentru calitate, siguranta si performanta si vom continua sa ne tinem promisiunea de a gasi solutii inovatoare si pentru viitoarele laptopuri ThinkPad.”
 
Performanta grafica sporita si autonomie mai mare pentru bateria laptop-ului

Tehnologia NVIDIA Optimus presupune in primul rand grafica automata si instantanee, astfel incat utilizatorii nu mai trebuiasca sa schimbe manual optiunile de grafica pentru a reduce performanta si a creste autonomia bateriei. Acum utilizatorii se pot bucura de o durata de viata mai lunga a bateriei in acelasi timp cu performanta multimedia. Laptop-urile ThinkPad cu tehnologia Optimus pot oferi durata de viata mai lunga a bateriei cu pana la 33%, adica o ora in plus (3), fata de modelele cu switchable graphics. ThinkPad-urile sunt singurele laptop-uri care suporta acest tip de grafica pentru 4 ecrane la statiile ThinkPlus.

(1) Bazat pe raportul trimestrial IDC PC Tracker Q2 2010, in comparatie cu Dell, HP, Acer, Apple and Toshiba. (2) Comparat cu ofertele notebook-urilor de 13 inch ai celor mai importanti producatori: Sony, Dell, Apple, Asus si Fujitsu Siemens. (3) Pentru ThinkPad T410s cu tehnologia Nvidia Optimus in comparatie cu T410s cu tehnologia din prezent Nvidia switchable graphics care foloseste MobileMark 2007.