Lenovo ThinkPad – 60 de milioane de notebook-uri vândute

 

        CUMPARATI

Lenovo a sărbătorit luna aceasta 60 de milioane de notebook-uri vândute din linia ThinkPad. Cu această ocazie, au anunţat şi o serie de upgrade-uri pentru modelele lor curente. Astfel, începând de acum, portabilele ThinkPad T410, T410s şi T510 vin cu tehnologia nVIDIA Optimus.


 

 

 

 

 

 

Lenovo a avut ce să sărbătorească în această lună. În primul rând, a anunţat vânzarea a 60 de milioane de notebook-uri din linia ThinkPad. Încă de când a fost introdusă pe piaţă în 1992 de către IBM, linia ThinkPad a oferit utilizatorilor o serie de inovaţii şi premiere în ceea ce priveşte industria portabilelor, reuşind să adune peste 2000 de premii de design şi să aducă, printre altele, pe piaţă:

– primul laptop modern care a “zburat” în spaţiu (1993);
– primul laptop cu tastatură spill-resistant;
– primul laptop cu CD-ROM integrat (1994);
– primul laptop cu DVD-ROM integrat (1997);
– primul laptop cu wireless integrat (2000);
– primul laptop cu cititor de amprente integrat (2004);
– prima staţie de lucru mobilă dual screen (Lenovo ThinkPad W700ds, în 2009).

În prezent, peste 14 laptop-uri Lenovo ThinkPad sunt vândute la fiecare 60 de secunde, iar la această rată de vânzare, Lenovo este percepută drept compania care se dezvoltă cel mai repede la ora actuală în domeniul PC-urilor. Mai mult decât atât, brandul ThinkPad îi asigură o reputaţie deosebită la nivelul mediului de business.

Iar al doilea motiv de sărbătoare: cei de la Lenovo au anunţat tehnologia nVIDIA Optimus pentru laptop-urile ThinkPad T410, ThinkPad T410s şi ThinkPad T510. În acest fel, ele devin primele laptop-uri de business echipate cu nVIDIA Optimus. Tehnologia schimbă între placa video dedicată nVIDIA NVS 3100M şi cea integrată de la Intel şi le oferă notebook-urilor ThinkPad o autonomie a bateriei cu până la 33% mai mare. În acest fel, ThinkPad-urile devin “mai deştepte”.

(Stire preluata de la www.laptopnews.ro).