Lite-On în prim plan în materie de inscriptoare de DVD-uri cu mare viteză

Eindhoven, Olanda, 30 iulie 2007Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS), joint venture–ul dintre Royal Philips Electronics şi Lite-On IT Corporation, producătorul unitaţii optice Lite-On (ODD), s-a dovedit a fi un adevărat pionier în scrierea DVD-urilor cu mare viteză. Lite-On IT Corporation este primul producător de unităţi optice ODD pe piaţă care a introdus un DVD writer cu o viteză de 20X. Până în prezent, viteza de 16X reprezenta viteza standard pe piaţă, dar PLDS a împins mai departe limitele tehnologiei şi a ajuns la viteza de 20X.

 

Modelul intern LH-20A1P, un DVD writer cu viteza de 20X, a fost lansat pe piaţă la începutul lui 2007. Conform declaraţiei lui Jelmer Veldman, manager marketing al PLDS, Lite-On are o poziţie mai puternică de când cu introducerea inscriptoarelor de DVD-uri de 20X: “Cererea  de DVD burnere de 20X a fost foarte mare încă de la început şi prin urmare şi cota pe piaţă a crescut datorită acestei inovaţii. De aceea suntem foarte mulţumiţi că putem acum extinde această gamă de produse de 20X.

Din momentul formării alianţei cu Royal Philips Electronics, Lite-On IT Corporation a mai adăugat şi alte noi tipuri de inscriptoare DVD cu marca Lite-On în gama sa de produse: 

·         Modelul intern LH-20A1H de 20X cu tehnologia LightScribe

·         Modelul intern LH-20A1S de 20X cu interfaţa Serial ATA

·         Modelul extern LH-20A1PU de 20X cu funcţia EZ-DUB

 

Tehnologia SmartWrite

In toate inscriptoarele de DVD-uri Lite-On cu viteza de 20X este incorporată tehnologia SmartWrite proprie Lite-On. Această tehnologie permite inscriptoarelor de DVD-uri să accelereze viteza standard de 16X a anumitor medii pana la 20X. In plus, tehnologia SmartWrite este apreciată şi pentru capacitatea de a ameliora calitatea produselor media mediocre. Astfel scrierea mediilor necunoscute este îmbunataţită obţinându-se rezultate de cea mai bună calitate posibilă.

 

Tehnologia LightScribe

Funcţia LightScribe este un plus apreciat de către utilizatorii creativi şi profesionişti. LightScribe este o tehnologie de personalizare a discurilor care permite utilizatorilor să creeze etichete personalizate direct pe un disc, folosind acelaşi laser care arde datele. Această tehnologie conferă discului un aspect creativ şi profesional.

 

Interfaţa S-ATA

Pasionaţilor avansaţi de computere, Lite-On le oferă un DVD Writer de 20X cu interfaţa S-ATA, ce aduce avantaje considerabile faţă de interfaţa paralelă PATA, care poate fi gasită pe cele mai obişnuite inscriptoare de DVD-uri. Interfaţa SATA elimină posibilele informaţii sau acţiuni obstructive datorită vitezei de transfer de date de cel puţin 150 MB/s.

 

Tehnologia EZ-DUB

Modelul extern de DVD writer de 20X poate fi utilizat de către începători dar şi de către cei avansaţi în materie de computere. Tehnologia EZ-DUB permite copierea şi stocarea datelor printr-o simplă apăsare a unui buton. Acest model poate fi conectat la computer printr-un cablu USB 2.0.

Mulţumită acestui portofoliu compex de modele de inscriptoare de DVD-uri cu viteza 20X, Lite-On se poziţionează în prim plan în domeniul tehnologiei de DVD Writing.

Despre PLDS:

PLDS (Philips & Lite-On Digital Solutions) este un joint-venture între Royal Philips Electronics şi Lite-On IT Corporation, stabilit în 2007 şi activ pe piaţa unităţilor optice (ODD). Datorită importanţei acordate cercetării şi dezvoltării, cât şi a capacităţii enorme de producţie, PLDS se numără astăzi printre companiile lider din domeniu. PLDS deţine în portofoliul său mai multe nume de marcă de unităţi optice: Lite-On, HP (sub licenţă exclusivă) şi Philips (numai în Statele Unite ale Americii).