Lite-On câştigă prestigiosul premiu red dot design

Eindhoven, Ţările de Jos, 22  August 2007Lite-On a câştigat prestigiosul premiu Red Dot Design Award 2007 pentru noua sa unitate externă Blu-ray. Din cele 2.548 de produse prezentate, de o calitate excepţională, din 43 ţări, juriul de specialitate a selectat unitatea externă Blu-ray al Lite-On printre cei premiaţi anul acesta cu “red dot award: product design”.

 

Începând din 1955, the Design Zentrum Nordrhein Westfalen, una dintre instituţiile europene cele mai vechi şi cu o foarte bună reputaţie din Europa, şi-a marcat renumele internaţional în designul de produse prin acest faimos premiu. Red Dot reprezintă marca excelenţei în design şi afaceri. Red dot este o etichetă de calitate, recunoscută la nivel internaţional, concepută pentru toţi cei care doresc să îşi ateste activităţile comerciale cu ajutorul designului.

 

„Ne face mare plăcere să primim acest premiu pentru unitatea externă Blu-ray”, a declarat Directorul de Marketing pentru Europa, Jelmer Veldman. „Blu-ray înseamnă a experimenta înaltă definiţie şi a se bucura de un nivel excepţional de calitate. Bazându-se pe aceste principii, echipa noastră de design a făcut o muncă excelentă în ceea ce priveşte designul acestei unităţi externe, care se ridică la aşteptările de a livra un nou standard de calitate excelentă. Design-ul transmite tehnologia de ultimă oră a produsului şi va fi atractiv pentru cei care sunt pregătiţi pentru o eră a înaltei definiţii în domeniul calculatoarelor.”

 

Acest premiu este o marcă a excelenţei, reprezintă recunoaşterea a ceea ce este mai bun în design şi afaceri. Acesta a mai fost deja acordat echipelor de design ale multor societăţi renumite, printre care Apple, Mercedes-Benz, Nokia, Philips şi Sony. Premiul a fost acordat recent firmei Lite-On, la ceremonia festivă de decernare a premiului de la Teatrul Aalto-din Essen, Germania. Produsele câştigătoare ale premiului vor fi expuse în cadrul expoziţiei permanente a muzeului Red Dot Design.

 

Lansarea uniăţii externe Blu-ray este planificată pentru începutul anului 2008. Lite-On a fost una dintre primele companii care a lansat unitatea Blu-ray pe piaţă: LH-2B1S intern este deja disponibil din noiembrie 2006.

 

***

Despre PLDS:

 

PLDS (Philips & Lite-On Digital Solutions) este o societate mixtă între Royal Philips Electronics şi Lite-On IT Corporation, constituită în 2007 şi activă pe piaţa unităţilor pentru discuri optice (ODD). Asocierea concentrării intense pe cercetare şi dezvoltare cu accesul la o capacitate de producţie enormă fac din PLDS o societate de top în acest domeniu. PLDS are multiple mărci ODD în portofoliul său: Lite-On, HP (sub licenţă exclusivă) şi Philips (doar în Statele Unite).