Intel şi Ministerul Educaţiei

Intel si MECTS au organizat seminarul ‘Transforming Learning with One-to-One Course’

CUMPARATI ONLINE

Produse Intel

BUCUREŞTI, 16 octombrie 2012 –În perioada 12-13 octombrie, Intel şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, au organizat seminarul “Transforming Learning with One-to-One Course” susţinut de Ollie Bray, Intel Teach Consultant. Aflându-ne într-o eră digitală, Intel şi Ministerul Educaţiei şi-au propus să apropie mai mult de tehnologie modul de predare al profesorilor şi procesul de învăţare al elevilor. Training-ul a fost un impuls pentru formatori şi un mod de a conştientiza valoarea pe care trebuie să o atribuim lumii digitale.

În acest moment, tinerii sunt în permanenţă la curent cu noutăţile tehnologice. De aceea este important ca profesorii şi formatorii să fie şi ei informaţi şi să folosească tehnologia în avantajul lor. Prin intermediul acesteia, materiile clasice pot fi transformate şi reinventate. Copiii sunt atraşi de imagini, programe, clipuri video, iar toate acestea pot fi folosite astfel încât procesul de învăţare să devină unul atractiv.

“În momentul de faţă, nu se pune accentul aşa cum ar trebui pe noile metode de predare cu ajutorul tehnologiilor, al gadget-urilor. Acestea fac parte din viaţa cotidiană a elevilor, devenind chiar indispensabile, iar faptul că nu sunt folosite în sistemul educaţional este un dezavantaj. In zilele noastre, copiii sunt la curent cu noutăţile tehnologice, iar accesul la informaţii se face mult mai uşor. Dacă vrem ca sistemul educaţional să performeze, atunci acesta trebuie aliniat cu tehnologia”, a declarat Ollie Bray, Intel Teach Consultant.

În prima parte a training-ului, reprezentantul companiei Intel a prezentat un Classmate PC, marca Maguay. Având un design clamshell şi bazându-se pe tehnologii Intel, produsul oferă elevilor o experienţă de eLearning deosebită. Design-ul produsului a fost realizat în urma interpretării unor studii realizate de Intel la nivel mondial şi a implementării diferitelor programe pilot, atât în ţări mature cât şi emergente.

"Este necesar ca tehnologia să se alature profesorilor. Datorită conservatorismului sau a situaţiei financiare, profesorii folosesc aceeaşi formulă de predare de foarte mult timp. Este timpul ca şi în România să aplicăm metodele pe care le vedem că funcţionează în alte tări europene. Pentru ca tehnologia să transforme pozitiv modul de predare este nevoie ca profesorii să ştie să o folosească. Cursul realizat astăzi este o experienţă bine venită, iar interesul de participare al profesorilor este din ce în ce mai mare", a declarat Simona Tănase, reprezentantă a Ministerului Educaţiei.

Training-ul a fost structurat pe patru module. Primul a avut rolul de a analiza curricula şi de a găsi metode de integrare a instrumententelor digitale astfel încât procesul de predare şi de învăţare tradiţional să fie transformat într-unul productiv şi creativ bazat pe tehnologie. Al doilea şi al treilea modul s-au concentrat pe analizarea şi abordarea tuturor problemelor care pot să apară într-un mediu de învăţământ One-to-One şi prezentarea acestora. Al patrulea modul, şi poate cel mai important, a presupus prezentarea beneficiilor induse de colaborarea dintre profesori atunci când aceştia folosesc eLearning-ul.

“Profesorii sunt cea mai importantă componentă a sălii de clasă, ei au rolul de a-i îndruma pe copii, de a le crea condiţii propice de învăţare. ClassMate PC aduce avantaje atât profesorilor cât şi elevilor. Prin intermediul acestui sistem profesorii pot preda lecţii personalizate, în funcţie de capacitatea fiecărui copil, pot supraveghea activitatea şi corecta în timp real lucrări. Pe de altă parte, copiii vor găsi în ClassMate un PC Mobil care le schimbă modul de învăţare, permiţându-le să adopte tehnologia la o vârstă mică şi învăţând să se folosească de ea pentru a-şi atinge scopurile”, a declarat Adrian Cioroianu, Business Development Manager, Intel Romania.

Prin training-ul realizat săptămâna trecută, Intel reconfirmă angajamentul luat de a investi în educaţie, prin intermediul diferitelor programe şi resurse. Scopul Intel este de a transforma viaţa a milioane de oameni prin investirea în sistemul educaţional. De peste 10 ani, Intel a lucrat împreună cu diferite state, comunităţi, scoli, pentru a găsi soluţii optime de eLearning.

Conform unui studiu comandat de Intel, 99% dintre părinţi consideră că abilitatea de a utiliza un computer este importantă în viaţa copiilor lor. Potrivit aceleiaşi analize, jumătate (50%) dintre părinţii din zona EMEA declară că utilizarea PC-ului de către cei mici este esenţială în dezvoltarea ulterioară a acestora. De asemenea, majoritatea adulţilor percep abilităţile de utilizare a unui PC ca parte integrantă în dezvoltarea unui copil, iar 98% consideră că încrederea cu care cei mici utilizează PC-ul are un impact clar asupra dezvoltării lor profesionale.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, Ultrabook şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi