Produsele de securitate Kaspersky Lab pentru companii obtin premiul VB100

        CUMPARATI

 

Kaspersky Anti-Virus 6.0 şi Kaspersky Anti-Virus 8.0 Beta pentru Windows Servers Enterprise Edition au obţinut certificarea VB100 în urma testelor derulate pe sisteme de operare Windows 2003 Server R2 . Evaluarea a fost realizată în luna octombrie de publicaţia britanică Virus Bulletin şi la ea au participat în total 38 de soluţii de securitate.

Testele au urmărit capacitatea produselor antivirus de a detecta şi neutraliza tipuri noi, dar şi cunoscute de malware din mai multe colecţii, inclusiv viruşi şi viermi de pe WildList.org. La aceştia s-au mai adăugat troieni, „bots” (aplicaţii periculoase care lansează comenzi automate pe Internet) şi viruşi polimorfici. În total, colecţia WildList.org conţinea aproximativ 14.000 de mostre de malware, actualizate periodic. Mai mult decât atât, soluţiile de securitate au avut de analizat şi un set de fişiere „curate” pentru a verifica nivelul  de rezultate fals-pozitive.

Kaspersky Anti-Virus 8.0 pentru Windows Servers Enterprise Edition şi Kaspersky Anti-Virus 6.0 pentru Windows Servers au trecut toate testele, obţinând certificarea VB100, cu o rată de detecţie de 100% pentru toate tipurile de ameninţări informatice de pe WildList.org şi un nivel foarte ridicat de detecţie pentru colecţiile de viruşi din alte surse. Mai mult decât atât, ambele soluţii au înregistrat zero rezultate fals-pozitive.

Experţii Virus Bulletin au apreciat uşurinţa de utilizare a interfeţei, precum şi performanţa produselor Kaspersky Lab: „Interfaţa Kaspersky Anti-Virus 8.0 pentru Windows Servers Enterprise Edition foloseşte sistemul MMC într-o manieră plină de stil şi eficienţă, oferind o gamă largă de funcţii pentru control, precum şi un aspect deosebit. De asemenea, vitezele de scanare au fost remarcabile”.

Mai multe detalii despre rezultatele testelor derulate de Virus Bulletin în luna octombrie pot fi accesate de către abonaţii VB aici: http://www.virusbtn.com/index.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.