Microsoft organizează la Timișoara primul eveniment DigiGirlz din România

        CUMPARATI

 

Programele DigiGirlz oferă elevelor de liceu oportunitatea de a învăța mai multe despre cariere în tehnologie

Microsoft România a organizat ieri, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, primul eveniment DigiGirlz din România, în cadrul căruia mai mult de 100 de liceeni, dintre care 70 de eleve, au avut posibilitatea de a discuta cu voluntari ai Microsoft România și H.P.C. Consulting despre experiențele profesionale și beneficiile unei cariere în tehnologie. În cadrul aceluiași eveniment au fost prezentate exemple reale prin care tehnologia face zi de zi un impact pozitiv în societate.

Programele DigiGirlz de la Microsoft sunt menite a oferi elevelor de liceu o perspectivă cât mai completă asupra unei cariere în tehnologie. Evenimentul din Timisoara este primul de acest gen din România, adresând o problemă emergentă pe piața de resurse umane. Peste tot în lume, programele DigiGirlz deschid calea către inițiative pe termen lung, privind promovarea diversității în companii și încurajarea tinerelor de a alege o carieră în domeniul IT.

Adina Bigas, HR Manager, Microsoft România: „Am participat în acest eveniment fără a prezenta ideea unei rețete de carieră universal valabile ci doar exemple de cariere. Șapte voluntari ai Microsoft România și H.P.C. Consulting s-au oferit să vorbească despre visele din copilărie legate de ce vor face în viață și momentul curent al carierei în IT. Interesant este că, înainte de eveniment, aproximativ 20 de liceeni ne-au trimis poze și informații despre planurile de carieră, cum arătau în copilărie și cum sunt cristalizate în prezent. Cu toții am ajuns la concluzia că este bine să visezi, mai târziu să evaluezi și să iei decizii informate când îți planifici cariera, insistând pe punctele personale tari.”

Prof. Jelco Stancov, Inspector Şcolar de Specialitate Informatică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş: „DigiGirlz este un eveniment binevenit in randul elevilor de liceu- ofera tinerilor orientarea de care au nevoie pentru a alege o viitoare cariera. Consider ca aceasta prima editie a fost un real succes, luand in considerare cei peste 100 de participanti activi, interesati de prezentarile, experientele si sfaturile reprezentantilor Microsoft. Copiii au fost incantati si interesati a explora oportunitatile de cariera din domeniul IT, descoperind ca pana si cele mai tehnice domenii pot fi distractive si atractive. ”

Despre DigiGirlz

DigiGirlz sunt programe desfășurate de Microsoft la nivel internațional începând cu anul 2000, se adresează tinerelor din învățământul preuniversitar și au ca principal scop încurajarea de a învăța despre tehnologie și de a urma o carieră în acest domeniu. Evenimentele DigiGirlz oferă tinerelor asistență în planificarea carierei, informații despre roluri tehnice sau de business, împreuna cu exerciții interactive și demonstrații de produse. Prin participarea la DigiGirlz, tinerele pot identifica diversele oportunități din industria IT din România, explorând diverse alternative. Peste 13.200 de studenți au participat în programele DigiGirlz la nivel global din anul 2000 și până în prezent.

Despre Microsoft

Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii şi soluţii, care ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei.