SAPPHIRE prezintă placa de bază 890G CrossfireX

CUMPARATI

Disponibil din
luna iunie 2010

 SAPPHIRE PURE 890G
 

Suportă cel mai nou CPU cu 6 nuclee de la AMD și o plajă mare de configurații grafice

SAPPHIRE Technology a anunțat o nouă placă de bază construită pe mult îndrăgitul chipset al 890GX de la AMD. Aceasta suportă cele mai noi familii de procesoare AMD, memorii DDR3 și opțiuni grafice pentru CrossfireX.

SAPPHIRE PURE 890G (seria PC-AM3RS890G) este o placă de bază complet echipată în format ATX standard ce combină puternicul chipset AMD 890GX și south bridge-ul AMD SB850. Patru sloturi DIMM suportă până la 16GB de memorie DDR3 1066/1333/1600 și mai există încă o memorie integrată DDR3 128MBit sideport. Interfața de mare viteză 6GB/s SATA3 servește până la șase hard discuri cu funcții de RAID opționale, iar un port e-SATA permite conectarea dispozitivelor externe. Există de asemenea un conector Ultra DMA IDE și o interfață pentru  Floppy Disk. Dintre caracteristicile integrate amintim conectorul GigaBit LAN și Realtek HD Audio cu 8 canale I/O, ieșirea optică și coaxială precum și capacitate audio 3D. Suportă până la 12 dispozitive USB 2.0/1.1, COM Port, IR și SPDIF.
 

Chipsetul 890GX are grafică integrată echivalentă cu o placă grafică ATI 4290, permițând support integral DX10.1 pentru jocuri și aplicații. UVD-ul integrat poate decoda conținut BluRay și HD DVD fără întreruperi cu o încărcare mică a PCU. Ieșiri DVI, VGA și HDMI sunt de asemenea prezente. Pentru performanță grafică suplimentară, cele două sloturi PCI Express 2.0 X16 cu 8 benzi pot fi folosite pentru a instala cele mai noi plăci grafice din seria HD 5000 fie de sine stătătoare fie în CrossfireX. Hybrid Crossfire este de asemenea permis cu plăcile grafice din seria HD 4000. Posibilități suplimentare de extindere sunt posibile cu ajutorul unui slot PCI 32-bit, un slot PCI-Express X1 și un socket mini PCI-E.

Calitatea este la nivel premium cu această placă de bază, ce folosește condensatori dintr-o compoziție de high-polymer solid electrolyte aluminium cu un registru extins de temperaturi pentru fiabilitate sporită. Un afișaj cu două cifre ajută la setarea sistemului, iar BIOS-ul flash de 16MB include multe opțiuni de personalizare inclusiv modificarea voltajelor la PCU pentru overclocking și suport inteligent al ventilatoarelor. Controlul avansat al energiei de pe această placă de bază constitue o platformă stabilă de operare pentru cele mai noi familii de procesoare AMD AM3 inclusiv noua serie cu 6 nuclee Phenom II X6.

PC-AM2RS890G se alătură gamei existente de plăci de bază SAPPHIRE compatibile AMD care include seriile de succes PURE 785G și CrossfireX 790GX precum și PURE Element 740G pentru cei ce sunt atenți la buget și recent introdusele soluții mini-ATX pentru aplicații integrate sau industriale.

Detalii pot fi găsite în secțiunea plăcilor de bază la www.sapphiretech.com

Toate mărcile sunt înregistrate

 

Alte stiri despre produsele SAPPHIRE