SAPPHIRE anunță HD 6850 ediția Vapor-X®

        CUMPARATI

 

SAPPHIRE Technology a anunțat un nou model de performanță din seria sa extinsă de plăci grafice – HD 6850 Ediția Vapor-X având coolerul exclusiv SAPPHIRE Vapor-X®*. 

SAPPHIRE HD 6850 Ediția Vapor-X are aceeași arhitectură internă ca modelul standard cu 960 de procesoare și 48 de unități de procesare a texturii dar vitezele de clock sunt crescute la 800MHz pentru nucleu și 1100Mhz (4.4 Gb/sec efectivi) pentru memorie dând utilizatorilor un impuls considerabil în performanță.

Coolerul Vapor-X exclusiv SAPPHIRE asigură funcționarea eficientă în liniște a plăcii video. Împreună cu alte caracteristici hardware speciale inclusiv controlerul de putere în 10 faze și bobinele SAPPHIRE Black Diamond aflate la a doua generație, asigură o plajă mai mare de îmbunătățire a performanțelor (overclocking) de către utilizatorii pasionați. Unealta software de la SAPPHIRE pentru overclockare – TriXX – este disponibilă în mod gratuit pentru descărcare de pe saitul SAPPHIRE: www.sapphiretech.com.

Eyefinity și accelerarea Aplicațiilor

SAPPHIRE HD 6850 Ediția Vapor-X are o configurație adaptabilă de ieșiri astfel: 2x DVI, 1x HDMI  și 2x mini DisplayPort. Folosind două dintre ieșirile DVI/HDMI precum și două DisplayPorturi utilizatorul își poate permite folosirea acestei plăci pentru afișarea pe patru monitoare concomitent în modul Eyefinity (SLS).

La HD 6850 Ediția Vapor-X, a treia generație de UVD-uri (Unified Video Decoder) suportă MVC (Multi-view Video Coding) pentru decodarea lină a conținutului Blu-Ray 3D și a altor formate HD cu reducerea încărcării procesorului. Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio sunt suportate, iar standardul HDMI este la versiunea 1.4a. Aceste caracteristici asigură culori vii, și ieșire video la rezoluții înalte pentru aplicații Digital Theatre și suport 3D stereoscopic precum și audio 7.1 high bit-rate.

Procesoarele de flux multiplu ale seriei HD 6800 pot fi folosite pentru a accelera alte aplicații ca transcodarea video. Cea mai nouă generație de navigatoare web poate fi accelerată de către GPU, posibilitate disponibilă și pentru creșterea productivității în Microsoft Office 2010.

Suport pentru a doua generație DX11

Seria SAPPHIRE HD 6800 dispune de a doua generație în tehnologie grafică de la AMD proiectată pentru a suporta toate caracteristicile Microsoft DirectX 11 și DirectCompute 11. Această familie de GPU-uri este construită prin procesul AMD pe 40nm pentru a asigura performanțe înalte cu un consum scăzut de energie.

Printre caracteristicile hardware avansate amintim unitatea de Teselare, compresia texturilor HDR dedicată, comunicare multi-thread cu nucleele procesorului, suport integrat pentru multe dintre instrucțiunile DirectCompute 11, pentru stereoscopic 3D, HDMI 1.4a și DisplayPort 1.2.

Seria SAPPHIRE HD 6800 este susținută de driverul grafic AMD pentru DirectX 11 certificat WHQL ce asigură suport pentru toate componentele cheie ale DirectX 11 necesare pentru experiențe avansate în jocuri precum și pentru accelerarea GPU la aplicațiile suportate.

Despre Vapor-X

SAPPHIRE Technology a fost prima companie care a implementat răcirea pentru plăcile grafice de PC bazată pe Tehnologia Vapor Chamber și a introdus-o deja cu succes pe câteva serii de produse. Tehnologia de răcire SAPPHIRE Vapor-X a fost prezentată pentru prima dată în 2007 pe placa grafică HD 3870 Ediția ATOMIC mai apoi fiind prezentă la nivel global prin HD 3870 și HD 4870 Edițiile TOXIC și seriile Vapor-X.

De curând răcirea cu Vapor-X a fost folosită cu succes pe seriile HD 5000 și 6000 la Edițiile  TOXIC și modelele Vapor-X pe plan global.

Pentru mai multe informații vizitați www.sapphiretech.com.

Notă* – Vapor-X® este o marcă înregistrată a SAPPHIRE Technology LTD și este denumirea exclusivă SAPPHIRE pentru această tehnologie – nu poate fi folosită de către altcineva.

Toate mărcile sunt înregistrate.