SAPPHIRE lansează a doua generație de plăci grafice DX 11

        CUMPARATI

 

SAPPHIRE Technology, cel mai mare producător și furnizor la nivel mondial de soluții grafice bazate pe tehnologia AMD, anunță primele produse dintr-o a doua generație de plăci video ce suportă caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11 și asigură claritate video spectaculoasă, viteză și efecte speciale, pe mai multe monitoare și afișaje stereoscopice 3D.

Seria SAPPHIRE HD 6800 începe a doua generație de tehnologie grafică de la AMD proiectată pentru a susține toate caracteristicile Microsoft DirectX 11 și DirectCompute 11. Noile GPU-uri sunt construite prin procesul AMD de 40nm pentru a livra performanță la nivel înalt cu un consum redus de energie. Specificațiile hardware avansate includ o unitate avansată de Tesselare, comprimare a texturilor HDR dedicată, comunicare multi-thread cu nucleele procesorul sistemului, suport încorporat pentru mai multe instrucțiuni DirectCompute 11, suport stereoscopic 3D și HDMI 1.4a.

Două noi plăci video

SAPPHIRE HD 6870 are o nouă arhitectură cu un total de 1120 de procesoare de flux și 56 de unități de textură ce asigură o imensă putere de calcul paralel pentru grafică și alte aplicații accelerate. Viteza sa de clock de 900MHz, împreună cu o interfață de mare viteză dedicată, către memoria GDDR5 de 1GB ce rulează la 1050MHz (4.2 Gb/s efectivi), livrează performanțe de top. Se poate lăuda cu un consum foarte mic de energie iar folosind funcţia Dynamic Power Management, placa consumă incredibil de puţin în modul inactiv

În acelaşi timp, SAPPHIRE va prezenta SAPPHIRE HD 6850, cu o configurație mai mică, de 960 proceasoare de flux și 48 de unități de textură. Vitezele de Clock de 775MHz pentru nucleu și 1000Mhz (4 Gb/sec efectivi) pentru memorie, furnizează utilizatorilor acces la performanțe excelente la un preț mai mic păstrând suportul DirectX 11 și toate caracteristicile acestei noi generații de tehnologie.

Video, audio și 3D

La fel ca generațiile anterioare, seria SAPPHIRE HD 6800 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) – această tehnologie a ajuns la a treia generație, reducând considerabil încărcarea procesorului și asigurând decodare lină pentru conținut Blu-ray™ și HD DVD prin codecurile VC-1 și H.264, precum și pentru fișierele Mpeg, iar acum introducând suport pentru Codare Video Multiplă pentru Blu-Ray 3D.

Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio sunt disponibile în continuare, iar HDMI a fost actualizat la versiunea 1.4a. Acesta asigură culori mai clare, rezoluție HD îmbunătățită pentru aplicații de tip Digital Theatre și suport 3D stereoscopic precum și audio 7.1 cu bps mare.

Eyefinity

Pe lângă claritatea spectaculoasă a imaginii, viteza și efectele vizuale, seria SAPPHIRE HD 6800 suportă modul AMD multi-monitor cunoscut drept Eyefinity. Acesta permite unei singure unități grafice să afișeze imaginea pe mai multe monitoare, deschizând astfel noi posibilități nu numai pentru jocurile multi-afișaj dar și pentru sistemele de afișare informaționale, multimedia și promoționale.

HD 6870 are două ieșiri DVI, un port HDMI și două mini-DisplayPort, permițând posibilitatea mai multor configurații de monitoare. HD 6850 are două porturi DVI, un HDMI și un singur DisplayPort. Cu apariția driverelor DisplayPort v1.2, va fi posibilă conectarea mai multor monitoare în serie de la fiecare ieșire DisplayPort.

Aplicații Accelerate

Procesoarele multi-flux din seria HD 6800 pot fi folosite pentru accelerarea altor aplicații cum ar fi transcodarea video. Ultima generație de navigatoare web poate fi accelerată prin GPU, această opțiune fiind disponibilă pentru îmbunătățirea productivității și la Microsoft Office 2010.

Seria SAPPHIRE HD 6800 este susținută de driverele grafice certificate DirectX 11 WHQL de la AMD, pentru toate caracteristicile de bază DirectX 11 necesare experiențelor din jocuri precum și accelerarea GPU în aplicațiile suportate.

Pentru mai multe informații vizitați www.sapphiretech.com

Toate mărcile sunt înregistrate.