Noi modele din seria HD 5000 îmbunătățesc experiența grafică

        CUMPARATI

SAPPHIRE HD 5670 se bazează pe cea mai nouă arhitectură grafică de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generație de procesoare grafice construită pe 40nm. Susține posibilitățile grafice ale Microsoft DirectX 11, și redă claritate video spectaculoasă, viteză și efecte speciale cu un consum mic de energie.

SAPPHIRE va oferi câteva variante ale acestui produs. Toate vor avea 400 procesoare de flux și suport pentru Microsoft DirectX 11 precum și ATI Stream. Din moment ce tehnologia de bază permite consumul mic de energie, nu este necesară o sursă suplimentară de curent. Acest aspect permite ca seria să fie instalată pe orice computer mainstream și actualizarea configurațiilor pe sisteme fără surse puternice.

Primele două modele din seria SAPPHIRE HD 5670 oferă o alegere între 1GB și 512MB de memorie DDR5, cu viteze de ceas de 775MHz la nucleu și 1000MHz (4GHz efectivi) pentru memorie, și un cooler special construit de la Arctic Cooling pentru a păstra nivelurile de zgomot la minim. Configurația ieșirilor de pe placă este Dual-Link DVI, HDMI și DisplayPort. În plus față de un adaptor DVI la VGA, pachetul include un adaptor HDMI la DVI, permițând conectarea a două monitoare prin DVI. Aceste modele pot susține și trei monitoare în modul ATI Eyefinity cu ajutorul unui monitor DisplayPort sau unui adaptor pentru afișaje active. Suportul CrossFire nativ permite folosirea a două sau mai multe plăci pentru un plus de performanță pe o placă de bază compatibilă CrossFireX.

Două modele suplimentare oferă din nou posibilitatea alegerii între 1GB și 512MB memorie, dar vor avea o configurație standard: DVI, HDMI și VGA. Acestea permit alegerea mai multor tipuri de monitoare fără necesitatea adaptoarelor.

Seria SAPPHIRE HD 5670 nu numai că sporește performanțele în aplicațiile și jocurile curente ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0; în același timp susține noi niveluri ale detaliilor, transparența și efecte luminoase din noile versiune de software ce folosesc DirectX 11. Toate acestea se desfășoară cu un consum redus de energie iar cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management acest consum de operare devine nesemnificativ în aplicațiile 2D și în așteptare.

Seria aceasta de plăci video suportă cele mai noi specificații cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-thread cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a oferi noi posibilităţi de lucru cum ar fi interacţiunea între obiecte transparente, noi efecte de lumină şi post procesare accelerată precum şi suport ATI Stream pentru aplicaţii ca transcodarea video și sarcini de redare executând instrucțiunile pe arhitectura GPU-ului și nu pe unitatea de procesare a sistemului.

Ca și generațiile anterioare seria SAPPHIRE HD 5000 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În seria SAPPHIRE HD 5000, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3 cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

Seria SAPPHIRE HD 5000 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL pentru Windows 7 şi Vista. Acesta asigură suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare jocurilor din generaţia următoare şi aplicaţiilor de performanţă.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com