SAPPHIRE Lansează HD 5570 Un nou model de buget aduce 400 de procesoare de flux către mainstream!

        CUMPARATI

Seria SAPPHIRE HD 5500 se bazează pe cea mai nouă arhitectură grafică de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generație de GPU-uri construite prin procesul de 40nm. Suportă caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11, și redă claritate video superbă și efecte vizuale, consumând foarte puțină energie.

SAPPHIRE va oferi câteva variații ale acestui produs. Toate vor avea 400 de procesoare de flux și suport Microsoft DirectX 11 precum și accelerarea aplicațiilor compatibile cu ATI Stream. Din moment ce tehnologia de bază are consum mic, nu este necesară conectarea unei surse exterioare de curent, efectul evident fiind o placă de bază ideală pentru actualizări de sisteme sau pentru PC-uri mainstream fără surse superioare.

SAPPHIRE HD 5570 este echipată cu 1GB de memorie DDR3, cu viteze de clock de 650MHz pentru nucleu și 900MHz (1800MHz efectivi) pentru memorie. Profilul mic este un design original SAPPHIRE cu un cooler silențios. Unul dintre modele are configurația ieșirilor compusă din Dual-Link DVI, DisplayPort și VGA. Acest model poate suporta trei monitoare în modul ATI Eyefinity cu ajutorul afișajelor compatibile DisplayPort sau cu ajutorul unui adaptor activ. Un al doilea model va oferi o alternativă la configurația ieșirilor: DVI, HDMI și VGA, permițând folosirea monitoarelor compatibile HDMI sau televizoarelor digitale cu semnl video și audio prin același cablu HDMI. Versiunile retail ale acestor plăci vor avea în pachet rame cu profil mic pentru carcasele slim.

Suportul CrossFire nativ permite folosirea a două sau mai multe plăci pentru un plus de performanță pe o placă de bază compatibilă CrossFireX. Pe această serie, CrossFireX este suportat software de către driver, o conexiune adițională nefiind necesară.

Seria SAPPHIRE HD 5500 este compatibilă în totalitate cu jocurile și aplicațiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0; în același timp susține noi niveluri ale detaliilor, transparența și efecte luminoase din noile versiuni de software ce folosesc DirectX 11. Toate acestea se desfășoară cu un consum redus de energie iar cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management acest consum de operare devine nesemnificativ(10W) în aplicațiile 2D și în așteptare.

Ideală pentru aplicațiile media, SAPPHIRE HD 5570 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg.

În toată seria SAPPHIRE HD 5000 UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

Seria HD 5500 suportă cele mai noi specificații cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-thread cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a oferi noi posibilităţi de lucru cum ar fi interacţiunea între obiecte transparente, noi efecte de lumină şi post procesare accelerată precum şi calcule fizice și transcodare video accelerată. Seria suportă de asemenea ATI Stream accelerând  aplicaţii ca transcodarea video și sarcinile de redare, executând instrucțiunile pe arhitectura GPU-ului și nu pe unitatea de procesare a sistemului.

Seria SAPPHIRE HD 5500 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL ce asigură suport pentru toate elementele cheie necesare noilor experiențe de joc și accelerării aplicaţiilor de performanţă din generaţia următoare. Noi modele din această serie vor fi disponibile în săptămânile ce urmează.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com