Noua SAPPHIRE HD 5830

SAPPHIRE HD 5830 este o nouă placă grafică bazată pe arhitectura de 40nm de la divizia ATI din cadrul AMD. Dispune de 1120 de procesoare de flux și 56 de unități

        CUMPARATI

de textură. Având frecvența de clock de 800MHz și memorie DDR5 la 1000MHz (4GHz efectivi), reprezintă un nou prag din seria de succes HD 5800.

SAPPHIRE HD 5830 asigură implementare rapidă și lină pentru jocurile și aplicațiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0. Susține de asemenea și noi niveluri ale detaliilor, transparenței și efectelor luminoase din cele mai noi apariții ce folosesc DirectX 11. Toate acestea duc la un consum redus în sarcină maximă (175W) – iar folosindu-se de facilitatea Dynamic Power Management, placa poate ajunge la un consum în așteptare mai mic de 27W.

Suport DirectX 11

Toate produsele din seria HD 5800 susțin caracteristicile grafice oferite de DirectX 11, și oferă claritate video spectaculoasă, viteză și efecte vizuale, inclusiv pe mai multe monitoare. Suportă cele mai noi caracteristici cerute de DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicații multi-thread cu UPC-ul sistemului. Combinate, acestea oferă noi posibilități de interacțiune între obiecte transparente, efecte de lumină noi precum și post procesare accelerată.

Procesare Video

SAPPHIRE HD 5830 are încorporat cel mai nou UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În această serie UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio. Acestea sunt compatibile de asemenea cu ATI Stream, accelerând aplicațiile ca transcodarea Video precesând pe procesoarele de Flux ale GPU-ului pentru a nu încărca CPU-ul.

Seria SAPPHIRE HD 5800 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL ce asigură suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare noilor experiențe de joc și accelerării aplicaţiilor de performanţă din generaţia următoare precum și ATI Eyefinity și tehnologia ATI Stream.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com