Eyefinity mai usor de utilizat cu SAPPHIRE HD 7950 FleX

CUMPARATI ONLINE


 

SAPPHIRE Technology a lansat placa grafica SAPPHIRE HD 7950 editie FleX, ce aduce solutia proprietara a companiei pe seria de placi grafice HD 7000 bazate pe arhitectura interna Graphics Core Next de la AMD.

Majoritatea placilor grafice bazate pe tehnologia AMD necesita ca al treilea monitor din ansamblu sa fie un monitor Display Port sau conectat la un adaptor DisplayPort. Familia SAPPHIRE FleX poate sustine trei monitoare DVI in modul Eyefinity si poate oferi o suprafata de lucru SLS corespunzatoare fara a fi nevoie de adaptori. Primele doua monitoare sunt conectate la doua porturi DVI iar al treilea la un cablu (furnizat de producator) HDMI la DVI fara a necesita echipament suplimentar.

SAPPHIRE HD 7950 FleX este la ora actuala cea mai performanta placa grafica dotata cu aceasta caracteristica, ce ofera gamerilor posibilitatea de a utiliza monitoare DVI accesibile pentru cele trei ecrane. Pot fi adaugate mai multe monitoare pe ansamblu, dar conectate printr-un DisplayPort. Cu viteze de clock de 860MHz pentru core si 1250MHz (5Gb/sec efectivi) pentru memorie, acest model este mai rapid fata de editia standard HD 7950 si ofera un divertisment usor de configurat gamerilor impatimiti.

Pentru entuziastii care caută maximizarea performanţelor, o nouă versiune a uneltei de overclocking TriXX se poate descărca gratuit de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite tuning-ul voltajului GPU precum şi al clock-urilor core si memory, timp ȋn care temperatura este afişată constant. Controlul de viteză al ventilatorului este manual, precum şi profilele fan create de către utilizator şi abilitatea de a salva până la patru setări de performanţă diferite.

Seria HD 7000 este a treia generaţie a soluţiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafică AMD- anterior ATI. SAPPHIRE HD 7950 este pregatită pentru DirectX 11.1 şi noul sistem de operare Windows 8 cât şi pentru oferirea tuturor funcţiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 şi comunicaţii multi threaded cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazdă este optimizată prin implementarea celei mai recente interfeţe PCI-Express Gen3.0, iar multiple plăci pot fi utilizate pentru a imbunătăţi performanţa iȋn modul CrossFireX pe o placă de bază corespunzătoare.

Specificaţiile HDMI au crescut de asemenea ȋn seria HD 7000. HDMI-ul rapid 1.4a suportă 3D Stereoscopic cu rate de frame imbunatatite de 60Hz per eye-120Hz in total. Este de asemenea pregatită pentru noua generaţie de display-uri 4K ce pot fi acţionate de la o singură intrare de mare viteză de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplayPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performanţei imbunătătţite a unei game largi de aplicaţii utilizând capabilităţile de procesare stream şi funcţiile specifice hardware ale arhitecturii grafice. HD 7000 a fost optimizată pentru acest tip de sarcină. Aplicaţiile tipice includ codarea şi decodarea Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţia media, gaming sau conferinţe video. APP Acceleration poate de asemenea imbunătăţi sarcinile cotidiene precum Internet browsing, aplicaţiile Office şi compresia fisierelor cu suport software.

Toate marcile sunt inregistrate.

Pentru mai multe detalii vizitati www.sapphiretech.com