SAPPHIRE lansează două noi ediţii HD 7970 Vapor-X

CUMPARA

 SAPPHIRE HD 7870 FleX

SAPPHIRE Technology adaugă două modele noi Vapor-X seriei HD 7970 de plăci grafice bazate pe cel mai nou GPU HD 7970 ediţie GHz de la AMD.

SAPPHIRE HD 7970 6GB ediţie Vapor-X prezintă multe dintre caracteristicile aflate pe ediţia recent lansată numită TOXIC. Frame buffer-ul de 6GB este perfect pentru gaming-ul multi-screen cât şi pentru aplicaţiile video precum crearea de conţinut sau editarea video.

Cu setările standard placa SAPPHIRE HD 7970 6GB ediţie Vapor-X rulează la 1000 MHz iar cu funcţia PowerTune Dynamic Boost frecvenţele ajung la 1050 MHz pentru core şi 6000 MHz efectivi pentru memorie. Atunci când butonul Dual BIOS este actionat, frecvenţele pentru core cresc de la 1050 MHz la 1100 MHz. Profilul de ventilator şi limita PowerTune sunt şi acestea setate pentru performanţă. In plus, utilizatorii vor putea regla placa cu ajutorul utilităţii SAPPHIRE TriXX, ce permite configurarea parametrilor principali pentru un maxim de performanţa.

Aceste performanţe sunt susţinute de un sistem sofisticat dezvoltat de SAPPHIRE. Setul Vapor-X Dynamic Power dispune de o multitudine de caracteristici premium. Printre acestea se regăsesc un design de alimentare cu 10 faze, chocke-uri Black Diamond pe ambele părţi precum şi tehnologie DirectFET, toate acestea montate pe un PCB cu 12 straturi ce permite plăcii să ruleze normal în condiţii  de sarcină.

A doua versiune este SAPPHIRE HD 7970 3GB ediţie Vapor-X care oferă performanţe similare dar la un preţ de pornire mai avantajos. Dispune de 3GB memorie GDDR5 la o frecvenţă de 6000MHz efectivi iar pentru core, vitezele de ceas sunt de 1000 MHz iar cu funcţia PowerTune Dynamic Boost cresc la 1050 MHz. Este dotată cu un design de alimentare mai puţin sofisticat cu 8 faze şi beneficiază de configuraia Dual-link DVI-I, DVI-D, HDMI si DisplayPort.

Cooler-ul Vapor-X instalat pe aceste modele beneficiază de o cameră de vaporizare concepută special pentru această serie. Transferul de caldură se realizează cu ajutorul a 4 heatpipe-uri (2 x 8mm plus 2 x 6mm) iar disiparea căldurii este efectuată de două ventilatoare de 90mm dotate cu lamele tip turbină şi rulmenţi special concepui anti-praf. Cooler-ul Vapor-X face faţă cu uşurinţă căldurii generate de ediţiile HD 7970 GHz chiar şi în condiţii de sarcină.

Ambele modele SAPPHIRE HD 7970 Vapor – X sunt bazate pe arhitectura internă Graphics Core Next şi îndeplinesc toate cerinţele aplicaţiilor multi-screen, susţin functia Application Acceleration cu procesare stream, oferă suport HDMI pentru rezoluţie înaltă şi pentru afişaje 3D stereoscopice şi susţin toate funcţiile Direct Compute implementate în cele mai noi sisteme de operare.

Ediţiile SAPPHIRE HD 7970 Vapor-X sunt în producţie şi vor fi disponibile prin intermediul comercianţilor SAPPHIRE.

Toate mărcile înregistrate

Mai multe informaţii pe www.sapphiretech.com