Seagate lansează primul HDD 15K în format mic pentru aplicaţii enterprise

Familia solutiilor in format mic pentru aplicatii enterprise se extinde adaugand o mai mare densitate a performantei pastrand siguranta in functionare si avand consum redus de energie electrica fiind destinat unei game largi de aplicatii enterprise.

SCOTTS VALLEY, Calif.- 16 ianuarie 2007 – Seagate a lansat astazi cel mai rapid hard drive din lume – discul Savvio 15K, noile solutii enterprise 15K din familia Savvio in format de 2,5 inci cu Serial Attached SCSI (SAS). Savvio 15K are o cea mai mare densitate a performantei si este mai sigur in functionare si are un consum redus de energie electrica, reducand incarcaturile termice din centrele de date. Datorita combinatiei de avantaje destinate sistemelor moderne de stocare, Savvio 15K este bine adaptat unei game largi de aplicatii enterprise atat in cazul centrelor mari de date enterprise, cat si al intreprinderilor mici si medii reducandu-se astfel Costul Total de Detinere (TCO) aferent sistemului.

Seagate Savvio 15K

‘Seagate doreste sa furnizeze solutii care sa indeplineasca nevoile pretentiosului mediu IT contemporan si niciun produs nu corespunde mai bine decat Savvio 15K”, a spus Sherman Black, vicepresedinte senior si director general al Seagate Enterprise Compute Business.’ Dezvoltarea drive-ului de 2,5 inci pentru aplicatiile enterprise reprezinta un nou mod de a gandi. Acum, avand performanta sporita si putandu-se opta pentru capacitate, multe dintre sistemele enterprise trec de la solutiile enterprise de 3,5 inci la cele de 2,5 inci.

Solutia Savvio 15K a fost recent validata drept cel mai rapid drive din lume din cadrul familiei de servere HP ProLiant. Serverele HP ProLiant care folosesc 15K Savvio sunt liderele tranzitiei la solutiile in format mic a principalelor medii enterprise.

‘Seagate Savvio 15K care se folosesc pentru servere si dispozitive de stocare au avut rezultate record si costuri cu pana la 50% mai putin per tranzactie”, a spus Paul Perez, vicepresedinte al Storage, Networks and Infrastructure, HP. ‘Performanta, siguranta in functionare si avantajele consumului redus de curent al drive-ului 15K in format mic sunt evidente, iar HP continua sa conduca tranzitia catre acestea pentru a le converti in principalele platforme de stocare ale sistemelor HP ProLiant si BladeSystem.”

Savvio 15K beneficiaza de o combinatie unica de caracteristici printre care reducerea dimensiunii cu 70%, consumul redus de curent (cu 30% fata de orice alt drive 15k), timpul cel mai rapid de cautare din domeniu si cea mai mare siguranta in functionare, ceea ce il transforma in solutia ideala de stocare pentru toate platformele de servere. Proiectat pentru a corespunde cerintelor in crestere ale aplicatiilor enterprise, Savvio are cea mai mare rata de siguranta in functionare cu 1,6 milioane de ore de Timp Mediu de Buna Functionare (MTBF).

Tranzitia la solutiile enterprise de 2,5 inci

Acest proces de adoptare a solutiilor enterprise in format mic a fost initiat din dorinta de a indeplini cerintele centrelor de date care doreau spatiu mai mare de stocare si performante sporite concentrandu-se pe scaderea costurilor pentru energie si racire. Seagate a dezvoltat platforma de 2,5 inci pentru a oferi o solutie acestor provocari si a anuntat oficial lansarea in mai 2003 cu sprijinul of HP, IBM, Intel, Microsoft si al altora. Includerea modelului 15K-rpm in familia Savvio il plaseaza printre ofertele principale.

‘Tendinta in IT este aceea de a reduce dimensiunea fizica a componentelor si de a creste capacitatea si performanta”, a spus John Rydning, directorul departamentului de cercetari pe hard disk-uri al IDC. ‘Prima generatie Seagate de HDD de 2,5 inci 15K-rpm se incadreaza in aceasta tendinta, livrand performanta I/O intr-un pachet mic pentru a respecta cerintele aplicatiilor de tip server.’

Detalii tehnice ale solutiei Savvio

Dimensiune (70% mai mic), greutate (aproximativ 500 grame mai putin), timp de cautare (12% mai rapid decat oricare alt drive) si siguranta in functionare (1,6 milioane de ore MTBF). Aceste avantaje se traduc in beneficii la nivelul sistemului care erau necunoscute inainte de solutia 15K-rpm.

Savvio 15K a fost creat pentru a se acorda unei game largi de aplicatii, de la extenuanta si rapida accesare a datelor evidentiata in mediile de tranzactie pana la e-mailuri/colaborari. Combinarea performantei sporite cu siguranta in functionare determina utilizarea cu pana la 20% mai putine solutii Savvio 15K in cardul unui sistem pentru a dobandi performanta in tranzactionare, ceea ce inseamna, in cele din urma, un TCO mai mic.

Disponibilitatea solutiei Savvio

Familiile Savvio 10K si 15K se pot livra acum. Solutiile Savvio 10K.2 si 15K sunt disponibile momentan prin intermediul clientilor OEM. Savvio 10K.2 se va lansa pe Canalul de Distributie in acest trimestru pentru a inlocui produsul Savvio 10K.1 si a asigura o cale de tranzitie de la solutiile Cheetah 10K.7. Savvio 10K.2 ofera posibilitatea de a opta pentru o capacitate de pana la 146GB, in timp de Savvio 15K.1 este ideal pentru majoritatea aplicatiilor care implica tranzactii intensive.

HP este prima companie care califica si livreaza sistemele care includ solutii Savvio 15K. Produsului Savvio 15K este livrat cu interfata SAS si capacitati de 36GB si 73GB si are dimensiuni ideale astfel incat sa intruneasca cerintele de performanta sporita IOPS ale serverelor enterprise. Pentru mai multe informatii despre produsele Savvio, alaturi de alte solutii de stocare enterprise oferite de Seagate, vizitati www.seagate.com.