Meteor Lake: Bringing Power Efficiency and AI to the PC

Scalarea AI începe cu Intel

În cadrul conferinței Microsoft Build 2023, Intel și Microsoft prezintă în avanpremieră capacitățile compatibile cu inteligența artificială ale viitoarelor procesoare Intel Meteor Lake pentru PC-uri client. Utilizând arhitectura dezagregată unică a procesoarelor Meteor Lake, Intel și Microsoft permit utilizatorilor de PC-uri noi funcții bazate pe inteligență artificială – inclusiv noi funcții multimedia, cum ar fi reîncadrare automată și detectarea modificării scenei în Adobe Premiere Pro, precum și o învățare automată mai eficientă.

Meteor Lake: Eficiență energetică și inteligență artificială pentru PC

Meteor Lake marchează o etapă importantă în evoluția nu doar a calculatoarelor personale, ci și a modului în care interacționăm cu tehnologia. Acesta începe cu designul sistemului pe cip (SoC) “chiplet”, care permite Intel să ofere proprietăți intelectuale (IP) avansate și procese de vârf pentru a optimiza performanța relevantă pentru segment și pentru a reduce consumul de energie. Acest lucru a permis ca Meteor Lake să fie prima platformă PC de la Intel care dispune de o VPU neurală încorporată, un motor dedicat AI integrat direct în SoC pentru a putea rula eficient modele AI. Cu noua VPU neurală combinată cu acceleratorii AI puternici de pe CPU și GPU, pe care Intel îi susține de mai multe generații, Meteor Lake va juca un rol crucial în modelarea viitorului inovației și a experiențelor PC pentru consumatori și întreprinderi din toate sectoarele. 

Împreună, Meteor Lake și Windows 11 se vor extinde în întregul ecosistem împreună cu Intel și partenerii OEM și ISV ai Microsoft. Este o colaborare de care ambele echipe sunt incredibil de încântate. Iar pentru comunitatea de dezvoltatori, care este atât de importantă pentru a da viață acestui lucru, Windows reprezintă locul ideal pentru a rula modele de inteligență artificială pentru a ajunge la această bază uriașă de utilizatori. Industria PC-urilor se află într-un punct de inflexiune semnificativ. Intel și Microsoft colaborează îndeaproape pentru a aduce noi caracteristici bazate pe inteligență artificială în experiența PC – sprijinind ecosistemul mai larg de parteneri din industria PC pentru a pune aceste noi experiențe în mâinile a milioane de utilizatori de PC.