Hard disk-urile de 1 TB de la Seagate obţin recenzii pozitive

Încă de la lansarea sa din iunie 2007, a 11-a generaţie de HDD-uri Barracuda de la Seagate a obţinut multe recenzii pozitive şi rezultate foarte bune în teste. Mai jos puteţi citi o selecţie a celor mai importante recenzii.


Bit-Tech.net

Seagate Barracuda 7200.11‘Noul reprezentant al categoriei grele de la Seagate face parte din a unsprezecea generaţie de HDD-uri Barracuda, numită 7200.11. Seria conţine modele cu capacităţi de 500GB, 750GB şi 1TB, dar evoluţia nu se rezumă la creşterea capacităţilor. Noua linie de HDD-uri beneficiază de numeroase inovaţii tehnologice, iar multe dintre acestea vor face din noile produse cea mai bună alegere pentru cei care doresc soluţii de stocare de calitate.

Noul HDD stochează datele pe patru platane, faţă de cele cinci platane ale HDD-urilor Hitachi. Această deosebire ar putea părea lipsită de importanţă, dar, de fapt, schimbarea este foarte semnificativă. Reducerea numărului de piese în mişcare diminuează uzura HDD-ului şi permite obţinerea unui MTBF (interval mediu între defecţiuni) mult mai mare. Unitatea este echipată cu o memorie cache masivă, de 32 MB, şi funcţionează la 7200 RPM.’


 

 

Computerworld

‘Probabil consideraţi că un produs ajuns la a 11-a generaţie şi-a pierdut multe dintre calităţile iniţiale. În cazul în care credeţi acelaşi lucru despre seria de HDD-uri Barracuda 7200.11 de la Seagate, ar fi cazul să vă revizuiţi ideile preconcepute. Ajunsă la a 11-a generaţie, seria Barracuda a adus stocarea perpendiculară la un nou nivel, prin intermediul unui HDD de 1 TB. Denumit oficial ST31000340AS, cel mai nou monstru al stocării de la Seagate este echipat cu o interfaţă Serial ATA NCQ şi are o memorie cache destul de mare, de 32 MB.

În testul HDTach de la Simpli Software, noul model Barracuda a obţinut o viteză medie de 85.5MB/sec la citire. Spre comparaţie, un HDD Seagate de 250GB (ST3250824AS 3.AA), instalat în acelaşi sistem, a obţinut o valoare de doar 57MB/sec. Pentru un HDD, diferenţa este uriaşă. Timpul de acces aleatoriu a fost, de asemenea, mai scăzut în cazul unităţii Barracuda de 1 TB, care a înregistrat o valoare de 12.9ms, faţă de 15.7ms în cazul HDD-ului de 250 GB.’


BootDaily.com

‘Seagate continuă să deschidă noi drumuri pe piaţa de stocare enterprise şi business, prin intermediul noilor sale HDD-uri Barracuda ES.2, care ajung până la capacitatea de 1 GB.  În vreme ce Hitachi a lansat în acest an primul HDD de 1 TB pentru computere desktop şi piaţa retail, primul model de 1 TB de la Seagate este prevăzut cu o serie de optimizări BIOS pentru segmentul business…

Seagate Barracuda AwardPerformanţele măsurate în laboratorul BootDaily fac din acest model cel mai rapid HDD de 7200 RPM de pe piaţă. Unitatea întrece cu uşurinţă modelul echivalent de la Hitachi, iar într-o configuraţie RAID nu mai lasă loc de niciun dubiu – concurenţa este zdrobită. 

Testele noastre demonstrează că un HDD de 1 TB poate fi construit în mai multe moduri – o soluţie este aceea de a folosi mai multe platane, pentru a obţine capacitatea dorită; cealaltă soluţie este de a mări densitatea datelor pe fiecare platan. După cum demonstrează modelul de la Seagate, rezultatele celei de-a doua strategii sunt pur şi simplu excepţionale.

Este adevărat că Seagate a ajuns la acest nivel cu o oarecare întârziere, dar firma a demonstrat din plin că puţină răbdare şi o proiectare riguroasă pot avea ca rezultat sporuri foarte mari de performanţă. În concluzie, modelul Barracuda ES.2 este cel mai rapid HDD de 1 Terabyte al momentului şi cu siguranţă nu îi va dezamăgi pe oamenii de afaceri şi pe utilizatorii avansaţi, care au nevoie de cea mai avansată soluţie de stocare. Noul model se bucură de reputaţia şi de garanţia Seagate (5 ani), având şi performanţe excepţionale.

Puteţi comanda HDD-urile de 1 TB de la Seagate prin intermediul magazinului B2B ASBIS