Seagate prezintă unitatea de disc de 2,5′ cea mai subţire din lume pentru laptop-uri

BUY ONLINE

 Momentus Thin Laptop Hard Drives

Seagate Technology a prezentat Momentus ® Thin drive, unitatea de disc de 2,5" cea mai subţire din lume, pentru laptop-uri ultra-portabile si entry-level, netbook-uri de vârf, dispozitive de backup şi produse electronice.

Cu o grosime de numai 7 mm – cu 25% mai putin decât la unităţile de disc clasice format 2,5", de 9,5 mm, pentru laptop – Momentus Thin drive asigură producătorilor OEM şi integratorilor de sisteme memorii la un cost semnificativ mai mic pe gigaoctet decât unităţile SSD şi unităţile de disc de 1,8", permiţând apariţia unui nou gen de laptop-uri entry-level.

Din netbook-urile disponibile la ora actuală 90% sunt echipate cu unităţi pentru laptop de 2,5" de 9,5 mm, deoarece unităţile SSD şi unităţile de disc de 1,8" au costuri prea ridicate pentru această piaţă. Momentus Thin drive oferă spaţiu de stocare la preţ convenabil şi cu grosime redusă pentru netbook-uri şi laptop-uri, permiţând producătorilor de computere să ofere sisteme care se adresează unui segment mai larg de piaţă.

"Momentus ® Thin drive promite producătorilor de computere să se diferenţieze în privinţa form-factor-ului computerelor mobile şi să concureze cu şanse sporite pe pieţele laptop-urilor subtiri şi netbook-urilor, aflate în creştere rapidă", a declarat Dave Mosley, vicepreşedinte executiv pentru vânzări, marketing şi managementul gamei de produs al Seagate. "Seagate s-a angajat să îşi ajute partenerii producători OEM şi integratorii de sisteme să facă faţă cererii pieţei pentru laptop-uri subtiri şi are în vedere creşterea capacităţilor de stocare, pe măsură ce va creşte cererea pentru aceste modele mai subtiri."

Momentus Thin drive concurează cu unităţile de disc clasice de 2,5" pentru laptop-uri în privinţa performanţelor şi a eficienţei consumului energetic, permiţând producerea unor modele cu carcasa subţire în toate segmentele de computere notebook şi permiţând producătorilor OEM să ofere mai multa valoare în netbook-urile de vârf, pentru uplselling şi pentru a crea o diferenţiere mai promuntata între laptop-urile pentru consumer şi cele comerciale. Momentus Thin drive are două capacităţi – 250 GB şi 160 GB, cache de 8 MB, interfaţă Serial ATA la 3 Gbps şi 5400 rpm. Livrarea către partenerii producători originali de echipamente şi integratori de sisteme ai Seagate este prevăzută pentru ianuarie 2010.

Familia Seagate® Momentus® permite acum producătorilor de laptop-uri să ofere utilizatorilor de acasa şi de business o modalitate de upgrade fantastică – de la netbook-uri, adesea considerate un prim pas în materie de achiziţii de laptop-uri ieftine, strict pentru e-mail şi navigare pe internet, la notebook-uri care oferă aplicaţii obisnuite pentru acasa sau la birou şi la laptop-uri cu caracteristici avansate şi performanţe ridicate, atât la dimensiuni standard cât şi sub formă de modele subtiri, din ce în ce mai populare. Unităţile de disc Seagate Momentus la 5400 şi 7200 rpm cu grosimea clasică de 9,5 mm îmbină cele mai răspândite caracteristici în domeniu – inclusiv criptarea automată, certificarea FIPS 140-2 şi senzori de cădere – cu capacităţi până la 640 GB, interfeţe Serial ATA cu viteze ridicate de 3 Gbps, cache până la 16 MB şi rezistenţe dintre cele mai ridicate la şocuri ale unităţilor de disc, specificaţii de zgomot şi fiabilitate pentru laptopuri la nivel de bază, mediu şi de vârf.