Seagate lansează noul hard-disk Momentus 5400.4 de 250GB pentru notebook-uri

Întărindu-şi poziţia pe piaţa de hard disk-uri notebook în continuă creştere, Seagate a anunţat că va lansa un hard disk notebook de 250GB ce îmbină fascinant capacitatea, performanţa şi durabilitatea calculatoarelor mobile.

Noul hard disk Momentus® 5400.4 face parte din cea mai inovativă familie de drive-e notekook din lume ce include hard disk-ul Momentus® 5400 FDE.2, primul disc hard-drive din industria notebook-urilor cu criptare nativă şi, în prezent, cea mai puternică soluţie de securitate pentru calculatoarele mobile, Momentus 7200.2, un hard disk notebook super rapid de 7200 rot/min cu protecţie anti-şoc pentru o durată de viaţă îndelungată; Momentus 5400 PSD, un hard disk hibrid ce îmbină stocarea pe disc cu memoria flash pentru a reduce consumul de energie la jumătate, pentru a creşte performanţa şi pentru a îmbunătăţi fiabilitatea şi Seagate’s flagship Momentus 5400.3, un hard disk de 2,5" şi cu o memorie de 160GB, fiind primul hard disk care a folosit o tehnologie de înregistrarea perpendiculară pentru creşterea capacităţii.

Societatea de cercetare independentă IDC clasează vânzările Seagate în toată lumea de notebook-uri PC de 2,5" şi hard disk-uri PC pentru primele trei trimestre ale anului 2007 la 19%, vânzări ce au adus Seagate pe poziţia a doua.

“În cei cinci ani în care Seagate a furnizat hard disk-uri pentru notebook-uri PC, aceasta a devenit un pretendent la coroana pieţei de notebook-uri”, a declarat John Rydning, director de cercetare în domeniul hard disk-urilor la IDC. “Gama de produse Seagate s-a extins, iar receptivitatea clienţilor a contribuit semnificativ la ridicarea acestei companii pe această piaţă.”

Din moment ce răspândirea de notebook-uri PC este în creştere, din ce în ce mai mulţi utilizatori îşi doresc puterea oferită de calculatoarele de birou – capacitate mare, performanţă  şi rezistenţă la şocuri de invidiat – atunci când se află în mişcare. Noile hard disk-uri Seagate® Momentus 5400.4 oferă exact aceste caracteristici, folosind o a doua generaţie cu tehnologie de înregistrare perpendiculară magnetică (PMR) pentru a oferi o capacitate de până la 250GB şi o performanţă impresionantă a interfeţei de mare viteză, Serial ATA 3.0 Gbit/secundă. Cel mai recent hard disk Seagate Momentus este de asemenea foarte rezistent, având cele mai bune caracteristici anti-şoc în timpul operării şi în stand-by, de 325 Gs şi 900 Gs, respectiv, ideale pentru sistemele ce sunt supuse unui tratament dur sau unui nivel ridicat de vibraţii.

 

“Computerele personale stau în centrul experienţei digitale, din moment ce utilizatorii continuă să-şi folosească PC-urile ca dispozitive pentru stocarea, partajarea, sincronizarea şi protejarea conţinutului digital”, a declarat Michael Wingert, directorul general al Seagate’s Personal Compute business. “Seagate este încântată că este prima companie ce oferă libertate utilizatorilor şi consumatorilor de afaceri ce utilizează calculatoarele mobile – libertatea de care au nevoie pentru a aduce lumea digitală la picioarele lor.” 
 

Hard disk-ul Momentus 5400.4 este ideal pentru laptopurile de 15,4", pentru sistemele jocurilor ce consumă din putere, pentru staţiile de lucru şi pentru stocare persoanlă externă. Gigantul de 2,5", 5400-rpm are o capacitate de 250GB pe doar două plăci de discuri şi, ca şi restul seriei Momentus, pune accentul pe consumul de putere, permiţând utilizatorilor de notebook-uri un timp de lucru îndelungat între două încărcări ale bateriei. Iar hard disk-ul este foarte silenţios, datorită noilor motoare Seagate SoftSonic™ în sistem fluido-dinamic şi a tehnologiei QuietStep™.

Hard disk-ul Momentus 5400.4 se va lansa în toată lumea pentru a întruni principalele cerinţe ale pieţei de laptopuri cu privire la capacitate, performanţă şi consum scăzut de putere.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la hard disk-urile Momentus 5400.4, vizitaţi: http://www.seagate.com/www/en-us/products/laptops/momentus/momentus_5400.4/

Comandaţi produsele Seagate prin intermediul magazinului B2B online ASBIS