Seagate prezinta primele unitati de hard-disc din industrie de 1,5 TeraByte

Seagate da putere noii generatii de calculatoare prin intermediul a trei noi unitati hard-disc, inclusiv primele HDD desktop de 1,5 TeraByte si de notebook de 0,5 TeraByte din lume

Astazi Seagate a prezentat primele unitati de hard-disc din industrie de 1,5 TeraByte (TB) pentru desktop si de 0,5 TB pentru notebook pentru a raspunde cererii mondiale explozive pentru spatiu de stocare a continutului digital in mediile de afaceri si de acasa. 

Lansarea unitatilor Barracuda 7200.11 de 1,5 TB, cea de-a unsprezecea generatie a hard-discurilor Seagate pentru calculatoarele desktop, marcheaza cel mai mare salt de capacitate in toata istoria de mai bine de jumatate de secol a hard-discurilor, o crestere de jumatate de TB fata de capacitatea celui mai mare HDD anterior, datorata tehnologiei de inregistrare magnetica perpendiculara (PMR).

Unitatea de hard-disc Barracuda 7200.11 combina tehnologia PMR, componentele si productia de calitate deja dovedite, pentru a oferi o memorie de 1,5 TB de incredere pentru calculatoarele desktop, statiile de lucru, RAID desktop, calculatoarele pentru gaming si high-end, memoriile externe USB/FireWire/eSATA, pentru mainstream.

Noile unitati Seagate de 2,5 inch, 0,5 TB la 5400 si la 7200 rpm – Momentus 5400.6 si Momentus 7200.4 – ofera cea mai buna combinatie de capacitate, mobilitate si durabilitate pentru computere notebook mainstream si high-end, pentru solutii de stocare externa, PC-uri si aplicatii industriale care necesita un factor de forma mic.

Anticipand cresterea globala de continut digital, Seagate se asteapta ca in urmatorii cinci ani sa ajunga la a doilea miliard HDD produs. La inceputul acestui an Seagate a expediat unitatea de hard-disc cu numarul un miliard de la fondarea companiei acum aproape 30 de ani.

Organizatiile si consumatorii de toate tipurile din lumea intreaga continua sa creeze, sa imparta si sa consume continut digital la niveluri nemaivazute, dand nastere unor noi piete, unor noi aplicatii si unei noi cereri de computere desktop si notebook cu o capacitate de stocare, nivel de performanta si de fiabilitate fara precedent, a declarat Michael Wingert, vicepresedinte executiv si director general al Seagate, Personal Compute Business. Seagate este angajata sa dea astazi putere urmatoarei generatii de calculatoare prin intermediul solutiilor de stocare cele mai rapide, cu capacitatile cele mai mari si cele mai sigure de pe planeta.

Unitatile de hard-disc Momentus 5400.6 si Momentus 7200.4 sunt cea de-a patra generatie a familiei Seagate pentru laptop-uri, care utilizeaza PMR. Momentus 5400.6, o unitate cu 5400 rpm, combina o interfata puternica Serial ATA 3Gb/sec cu capacitati de la 120 GB la 500 GB, cu cache de 8MB.

Unitatea de hard-disc Momentus 7200.4, cu o viteza de rotatie de 7200 rpm si cu o interfata Serial ATA de 3GB/sec, ofera performanta deosebita pentru desktop. Unitatea economica din punct de vedere al consumului mareste durata de viata a bateriei si este disponibila in variante cu capacitati cuprinse intre 250 GB si 500 GB cu cache de 16 MB.

Ambele unitati Momentus sunt construite suficient de rezistente, putand rezista la socuri de pana la 1000 G in regim ne-operational si pana la 350 G in regim operational, pentru a proteja datele memorate, acest lucru facandu-le sa fie ideale pentru sistemele supuse unor manipulari dure sau unor niveluri ridicate de vibratii. Pentru mai multa rezistenta in cazul utilizarii in mediile mobile unitatile Momentus 5400.6 si 7200.4 beneficiaza de G-Force Protection, o tehnologie bazata pe un senzor care ajuta la prevenirea deteriorarii unitatii si a pierderii datelor in momentul impactului in cazul caderii laptop-ului. Senzorul functioneaza prin detectarea oricaror modificari de acceleratie egale cu forta de gravitate si parcheaza capetele unitatii pentru a preveni contactul cu platanul in cazul unei caderi libere de la inaltimi de minim 20 cm, in 0,3 secunde.

Noile unitati Momentus de la Seagate au consum redus de energie, permitand utilizatorilor de notebook un timp de lucru mai indelungat pana la reincarcarea bateriei si sunt aproape complet silentioase datorita motoarelor Seagate inovatoare SoftSonic, in sistem fluido-dinamic, si a tehnologiei QuietStep.

Unitatea de hard-disc Barracuda 7200.11 combina capacitatea si viteza necesare pentru cele mai exigente aplicatii pentru PC-uri desktop. Unitatea cuprinde 1,5 TB doar pe patru platane si interfata Serialul ATA de 3Gb/sec ofera o cea mai mare rata de transfer a datelor, de pana la 120MB/sec, pentru rapiditate la initializare, pornire aplicatii si accese la fisiere. Unitatea de 3,5 inch este disponibila, de asemenea, in variante cu capacitati de 1 TB, 750 GB, 640 GB, 500 GB, 320 GB si 160 GB, cu optiuni de cache de 32 MB si de 16 MB.

Toate unitatile Momentus si Barracuda beneficiaza de garantia Seagate de cinci ani. Puteti gasi fotografii ale acestor trei noi unitati de hard-disc si alte produse Seagate pe site-ul: http://www.seagate.com/www/en-us/about/news_room/photos/

Disponibilitate
Livrarile unitatilor Barracuda 7200.11 1,5 TB sunt programate sa inceapa in august 2008. Livrarile unitatilor de hard-disc Momentus 5400.6 si 7200.4 vor incepe in trimestrul 4 al anului 2008.

                  Cumpara echipamente Seagate online cu ajutorul ASBIS B2B