Seagate si Samsung anunta un acord pentru dezvoltarea in colaborare a unei tehnologii de control pentru unitati SSD profesionale

SCOTTS VALLEY, California, SUA – 12 august 2010 – Seagate Technology plc (NASDAQ: STX), lider mondial in domeniul hard disk-urilor si solutiilor de stocare si Samsung Electronics Co., Ltd., lider mondial in tehnologia memoriilor avansate au anuntat

        CUMPARATI

astazi crearea unui acord de parteneriat pentru dezvoltare si obtinerea de licente.

Conform acordului, cele doua firme vor dezvolta in colaborare si isi vor acorda reciproc licentele pentru tehnologiile de control pentru unitati de disc SSD pentru stocare, in vederea atingerii unor niveluri ridicate de performanta, fiabilitate si rezistenta solicitate de aplicatiile industriale de stocare.

Eforturile comune de dezvoltare se bazeaza pe capacitatile existente in domeniul SSD ale ambelor firme, combinand totodata pozitia de lider a Seagate in domeniul tehnologiilor de stocare cu tehnologia de memorii flash a Samsung, specifica clasei NAND MLC 30 nanometri. Controlerul proiectat in colaborare va fi utilizat pentru SSD profesionale ale Seagate.

"Seagate a acceptat de multa vreme faptul ca tehnologia SSD va avea un rol important pentru solutiile complete oferite in prezent si viitor de industria de stocare, in special pe piata industriala", a declarat Steve Luczo, presedinte si director general al Seagate. "Acordul de astazi cu Samsung ne va permite lansarea unei serii convingatoare de inovatii in domeniul SSD pe piata solutiilor profesionale de stocare, cu avantaje care merg de la performante, rezistenta si fiabilitate mai ridicate pana la costuri si capacitati optimizate. In general, acest acord cu Samsung intareste strategia noastra in domeniul solutiilor SSD si asigura pentru Seagate o pozitie buna in contextul continuarii unei cresteri sustinute a cererii de solutii de stocare pe plan mondial."

"Ne bucuram sa dezvoltam un controler de inalta performanta pentru SSD alaturi de Seagate, pentru piata solutiilor profesionale de stocare", a declarat dr. Changhyun Kim, prim-vicepresedinte si asociat al Samsung pentru planificarea produselor si tehnologia aplicatiilor de memorie si pentru domeniul semiconductorilor al Samsung Electronics. "Solutia noastra de memorie ecologica este proiectata pentru a permite aplicatii pentru servere cu eficienta mai ridicata a consumului de energie, care ar urma sa duca la o utilizare mai extinsa a solutiilor de stocare SSD pe baza de NAND pentru aplicatiile profesionale".

Despre Seagate
Seagate este liderul mondial in domeniul hard disk-urilor si al solutiilor de stocare. Mai multe detalii la www.seagate.com.

Despre Samsung Electronics
Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial in domeniul semiconductorilor, telecomunicatiilor, media digitale si al tehnologiilor de convergenta digitala, cu vanzari consolidate de 116,8 miliarde USD in 2009. Avand aproximativ 188000 de angajati in 185 de filiale din 65 de tari, firma este formata din opt unitati de afaceri cu activitati independente: afisaje vizuale, comunicatii mobile, sisteme de telecomunicatii, aplicatii digitale, solutii IT, imagini digitale, semiconductori si LCD. Recunoscuta ca una din marcile cu cele mai rapide cresteri pe plan mondial, Samsung Electronics este unul din cei mai mari producatori de televizoare digitale, cipuri de memorie, telefonale mobile si ecrane TFT-LCD. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.samsung.com.