SONICWALL: ÎNREGISTREAZĂ GLOBAL UN VOLUM DE 304

SONICWALL: ÎNREGISTREAZĂ GLOBAL UN VOLUM DE 304,7 MILIOANE DE ATACURI RANSOMWARE ÎN DOAR 6 LUNI

  • Ransomware-ul a prezentat creșteri masive de la un an la altul în SUA (185%), Marea Britanie (144%)

  • Ryuk, Cerber, SamSam sunt familiile de top ale anului, reprezentând 64% din volumul total de ransomware

  • Verticale ale guvernului, educației, asistenței medicale, comerțului cu amănuntul vizate din ce în ce mai mult de ransomware

  • În creștre cu 59% la nivel global, malware-ul IoT continuă să crească din 2018

  • Malware-ul criptojacking rămâne o amenințare esențială, în creștere cu 23% la nivel global și cu 22% în S.U.A.

  • RTDMI ™ patentat de SonicWall, găsește mai multe programe malware decât oricând, înregistrând o creștere de 54% de la an până în prezent în prima jumătate a anului 2020

 

În prima jumătate a anului 2021, atacurile ransomware au crescut, eclipsând întregul volum pentru 2020 în doar șase luni, conform actualizării la jumătatea anului a Raportului SonicWall Cyber Threat Report din 2021. Într-o nouă paradigmă pentru criminalitatea informatică, SonicWall analizează modul în care actorii de amenințare folosesc orice mijloace posibile pentru a-și promova intențiile rău intenționate.

Cu atacuri de profil înalt împotriva tehnologiei și infrastructurii consacrate, ransomware-ul este acum mai răspândit ca niciodată. În prima jumătate a anului 2021, SonicWall a înregistrat un volum global de ransomware de 304,7 milioane, depășind totalul anului 2020 (304,6 milioane) – o creștere anuală de 151%.

„Într-un an condus de anxietate și incertitudine, criminalii cibernetici au continuat să accelereze atacurile împotriva persoanelor nevinovate și a instituțiilor vulnerabile”, a declarat Bill Conner, președintele și CEO-ul SonicWall. „Cele mai recente date arată că actorii sofisticați de amenințări își adaptează neobosit tactica și îmbrățișează ransomware-ul pentru a culege câștiguri financiare și a semăna discordie. În timp ce lucrul la distanță este încă larg răspândit, companiile continuă să fie extrem de expuse riscului, iar infractorii sunt extrem de conștienți de incertitudinea din peisajul cibernetic. Este crucial ca organizațiile să meargă către o abordare modernă de securitate cibernetică fără limite pentru a se proteja atât împotriva amenințărilor cunoscute, cât și a celor necunoscute, în special atunci când toată lumea este mai îndepărtată, mai mobilă și mai puțin sigură ca niciodată. "

Sursă>
Descărcați raportul>> 

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne scrieti la sales@asbis.ro