Noul server 8U cu GPU-uri NVIDIA H100/A100 crește performanța AI

Supermicro adaugă un nou server GPU universal 8U ce oferă performanță și flexibilitate maxime pentru instruire la scară largă AI, NVIDIA® Omniverse și Metaverse

Super Micro Computer, lider global în soluții de calcul, de stocare și de rețea pentru întreprinderi și tehnologie de calcul ecologic, anunță cel mai avansat server GPU, ce încorporează opt GPU NVIDIA® H100 Tensor Core. Datorită designului avansat al fluxului de aer, noul sistem de GPU high-end va permite creșterea temperaturilor de intrare, reducând astfel eficiența generală a consumului de energie (PUE – Power Usage Effectiveness) a unui centru de date, menținând în același timp cel mai înalt profil de performanță absolută.

În plus, Supermicro își extinde gama de servere GPU cu acest nou server Universal GPU, care este deja cel mai mare din industrie. Supermicro oferă acum trei sisteme Universal GPU distincte: 4U,5U și noul server 8U 8GPU. Platformele Universal GPU suportă atât procesoarele Intel și AMD actuale, dar și pe cele viitoare – până la 400W, 350W și mai mult.

"Supermicro este liderul industriei cu un server GPU extrem de flexibil și de înaltă performanță, ce dispune de puternicul GPU NVIDIA A100 și H100." a declarat Charles Liang, președinte și CEO Supermicro. “Acest nou server va suporta următoarea generație de procesoare și GPU-uri și este proiectat cu o capacitate maximă de răcire folosind același șasiu. Căutăm în mod constant modalități inovatoare de a oferi soluții IT complete pentru baza noastră de clienți în creștere."

Serverul 8U este proiectat pentru sarcini de lucru diverse și intensive din punct de vedere computațional, construit pentru o performanță maximă în centrele de date.

Noul sistem 8U GPU încorporează GPU-uri NVIDIA H100 de înaltă performanță. Cu o capacitate maximă de memorie de 8TB, seturi vaste de date pot fi păstrate în memorie, permițând o execuție mai rapidă a aplicațiilor de instruire AI sau HPC. În plus, arhitectura avansată este concepută pentru comunicarea între GPU-uri, reducând timpul pentru simulările AI Training sau HPC. În plus, cu ajutorul NVIDIA GPU Direct® Storage, datele pot fi accesate direct de către GPU-uri, ceea ce sporește și mai mult eficiența.

Designul inovator al fluxului de aer reduce viteza ventilatoarelor, ceea ce duce la mai puțin zgomot în centrul de date, la un consum mai mic de energie și la un cost total de proprietate redus. În plus, sistemul suportă atât alimentarea cu curent alternativ, cât și cu curent continuu, inclusiv suport pentru configurațiile standard OCP DC rack.

 

Supermicro susține standardele deschise și aderă la specificația de alimentare deschisă, asigurându-i pe clienți că cele mai recente servere Supermicro pot fi livrate și instalate rapid la locațiile clienților, ceea ce duce la un timp mai scurt de creștere a productivității.