Seagate distribuie cea mai rapida unitate de hard disk din lume pentru laptopuri

SCOTTS VALLEY, California, SUA – 24 mai 2010 – Seagate (NASDAQ: STX) a anuntat astazi livrarea prin canalele de distributie si OEM a unitatii Momentus ® XT, cea mai rapida

        CUMPARATI

unitate de hard disk pentru laptopuri din lume, care combina performante la nivel SSD cu capacitatea imensa si costurile mult mai reduse ale unitatilor de hard disk. Unitatea Momentus XT este prevazuta si cu Adaptive Memory™ – o noua tehnologie revolutionara de la Seagate, care memoreaza si optimizeaza performantele unitatii pentru fiecare utilizator, transferand datele utilizate frecvent in memoria flash, pentru a obtine un acces mai rapid. Unitatea hibrida SSD Momentus XT este initializata cu pana la 100% mai rapid decat unitatile clasice la 5400 rpm, turatia pentru laptopuri in general si stabileste noi repere pentru performantele sistemelor reale, pentru laptopuri si pentru sistemele de jocuri.

Unitatile SSD actuale pentru computere mobile costa de pana la 10 ori mai mult decat unitatile de hard disk cu aceeasi capacitate, iar pretul unei unitati SSD de 250 GB depaseste costul total al multor laptopuri. De aceea, majoritatea consumatorilor si producatorilor de sisteme nu doresc sau nu isi permit sa plateasca pretul ridicat pentru o viteza mai mare si o functionare silentioasa a unitatilor SSD. In plus, unitatile SSD ofera mai putine optiuni decat unitatile de hard disk in ceea ce priveste capacitatea.

Momentus XT, unitate SSD hibrida de 2,5 inch

Unitatea Momentus XT este solutia cea mai buna din ambele domenii, care combina o turatie de 7200 rpm, o memorie SSD de 4 GB si tehnologia Adaptive Memory de la Seagate pentru a oferi performante fara precedent pentru unitatile de hard disk. Tehnologia unica Adaptive Memory functioneaza prin identificarea modelelor de frecventa de accesare a anumitor date in format digital, urmata de transferul informatiilor utilizate frecvent in memoria SSD incorporata, pentru un acces mai rapid – personalizand efectiv performantele unitatii de hard disk pentru fiecare utilizator si pentru aplicatiile acestuia.

"Pentru utilizatorii de notebook-uri care asteptau performante mai rapide al computerelor, fara a renunta la o parte din capacitatea de stocare sau la pretul convenabil, exista acum o optiune", potrivit lui John Rydning, directorul de cercetare pentru unitati de hard disk al IDC. "Noua unitate Momentus ® XT de la Seagate este primul echipament de stocare pentru notebook-uri care ridica stacheta capacitatii si performantelor, la un pret convenabil."

"Consideram unitatea Momentus ® XT ca un motor al schimbarii jocurilor, un produs care anunta o noua generatie de unitati de hard disk, care combina avantajele SSD si ale hard disk-urilor, astfel incat utilizatorii de laptopuri nu mai sunt nevoiti sa accepte compromisuri intre viteza, cost si capacitate", a declarat Dave Mosley, vicepresedinte executiv pentru vanzari, marketing si managementul gamelor de produse al Seagate. "Reactiile pe care le-am inregistrat din partea clientilor, a specialistilor in domeniu, precum si primele recenzii au fost in imensa majoritate pozitive, iar Seagate va continua sa se afle in fruntea inovatiilor care ofera clientilor o valoare sporita si senzatii imbunatatite la lucrul cu calculatorul."

Unitatea Momentus ® XT asigura noilor laptopuri ASUS viteze fara precedent
ASUS a anuntat de asemenea ca va oferi unitatea Momentus XT ca optiune de upgrade pentru noul sau notebook Republic of Gamers (ROG) G73Jh. Sistemul este sustinut de un procesor Intel i7 720Qm cu patru nuclee, 8 GB de memorie DDR3 si ATI Radeon Mobility HD 5870 cu capacitati DX11.

"Prin unitatea Momentus ® XT, ASUS asigura clientilor pasionati de jocuri care prefera ROG G73 de la ASUS capacitatea de care au nevoie si performantele la care visau", a declarat P.C. Wang, vicepresedinte al ASUS Systems Business Group. "Unitatea SSD hibrida inovatoare a Seagate ofera cea mai ridicata valoare, capacitate si performante la nivel SSD unui public larg."

Unitatea Momentus XT se instaleaza la fel de usor ca si o unitate clasica pentru notebook cu grosimea de 9,5 mm si, spre deosebire de primele unitati hibride, functioneaza independent de sistemul de operare si de chipset-ul placii de baza.

ASUS si Seagate prezinta unitatea Momentus ® XT si ROG G73JH printr-o transmisiune in direct prin Internet
Miercuri 26 mai Seagate si clientul OEM ASUS vor fi co-sponsori ai unei transmisiuni in direct prin internet care va prezenta nu doar noua unitate hibrida Momentus XT, ci si noul sistem ASUS ROG G73JH cu doua unitati Momentus XT. Trei norocosi dintre cei care vor urmari transmisiunea prin internet vor castiga unul din noile sisteme G73 pentru simpla prezenta". Invitati speciali vor oferi o perspectiva aprofundata asupra modului in care aceasta unitate va transforma computerele de inalta performanta.

Faceti clic aici pentru inregistrare la transmisiunea in direct prin Internet.

Primele recenzii ale Momentus XT
Specialistii din domeniu au evaluat Momentus XT. Pentru punctele lor de vedere, vizitati blogul Seagate, The Storage Effect.

Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina produsului unitate Momentus XT.

Seagate prezinta si un nou membru al familiei clasice Momentus ®: 750 GB la turatia de 7200 rpm
Pe langa unitatea Momentus XT, Seagate distribuie unitatea la 7200 rpm cu cea mai mare capacitate din lume, de 750 GB. Aceasta noua unitate Momentus de 750 GB este o unitate de hard disk clasica, proiectata pentru computerele de inalta performanta in general si pentru unitatile externe de copiere de rezerva. Unitatea Momentus de 750 GB mai dispune si de SATA la 3 Gbps cu interfata NCQ, cache de 16 MB, fiind totodata silentioasa si avand un consum redus de energie. Unitatea Momentus de 750 GB asigura o capacitate ridicata cu performante ridicate si extinde si mai mult optiunile cu numeroase functii deja disponibile la familia Momentus de unitati de 2,5 pentru notebook de la Seagate.

http://seagate.com/twitter

http://seagate.com/facebook

http://media.seagate.com

Despre Seagate
Seagate este liderul mondial in domeniul hard-disk-urilor si al solutiilor de stocare. Mai multe detalii la http://www.seagate.com .