A 11-a generație a Procesoarelor desktop Intel® Core ™ seria S (denumite „Rocket Lake-S”) a fost lansată la nivel mondial pe 16 martie 2021

Intel Core a 11-a generație: Overclocking de neegalat, performanță de joc

Atingând viteze de până la 5,3 GHz cu Intel® Thermal Velocity Boost1, Intel Core i9-11900K oferă și mai multă performanță jucătorilor și pasionaților de PC-uri.

Proiectate pe noua architectură Cypress Cove, a 11-a generație a procesoarele desktop Intel Core seria S sunt concepute pentru a transforma eficiența hardware și software și a crește performanța brută a jocurilor. Noua arhitectură aduce până la 19% instrucțiuni gen-peste-gen pe ciclu (IPC) de îmbunătățire2 pentru nucleele cu cea mai mare frecvență și adaugă grafică Intel® UHD cu arhitectură grafică Intel® Xe pentru media și capabilități grafice inteligente. Acest lucru este foarte important, deoarece jocurile și majoritatea aplicațiilor depind în continuare de nucleele de înaltă frecvență pentru a genera rate de cadre mari și latență scăzută.

Concepute pentru jocuri: Cu noile sale procesoare desktop din a 11-a generație, Intel continuă să crească performanțele jocurilor pe desktop și să ofere cele mai uimitoare experiențe de utilizare pentru jucătorii de pretutindeni.

În partea de sus a stivei se află Intel Core i9-11900K din a 11-a generație, cu performanțe de neegalat, cu până la 5,3 gigahertz, opt nuclee, 16 fire și 16 megabytes Intel® Smart Cache. Procesorul de desktop Intel Core din a 11-a generație deblochează viteze de memorie rapide cu DDR4-3200 pentru a permite un joc fără întreruperi și multitasking pe această platformă.

Îmbunătățirile aduse acestei generații includ:

·          Până la 19% îmbunătățirea performanței IPC gen-peste-gen.

·          Până la 50% mai bună performanță grafică integrată cu grafica Intel UHD cu arhitectură grafică Intel Xe.3

·          Intel® Deep Learning Boost și Vector Neural Network Instructions acceptă accelerarea inferenței inteligenței artificiale (AI) – îmbunătățind considerabil performanța pentru sarcini de lucru de învățare profundă.

·          Instrumente și caracteristici de overclocking îmbunătățite pentru overclocking flexibil și performanță și experiență îmbunătățite.

Printr-o colaborare strânsă cu peste 200 dintre cei mai buni dezvoltatori de jocuri, Intel aduce o serie de optimizări pentru jocuri, motoare, middleware și redare a aplicațiilor, astfel încât procesoarele Intel® Core ™ din seria a XI-a să ofere experiențe de joc captivante.

Reglare și stabilitate superioare: procesoarele Intel Core din a 11-a generație introduc noi instrumente și caracteristici de overclocking pentru o reglare mai flexibilă și pentru a atinge viteze de neegalat și performanțe superioare de joc. Această generație include overclockarea memoriei în timp real, pentru a permite modificarea frecvenței DDR4 în timp real, extinderea suportului de overclocking a memoriei pentru chipset-urile H570 și B560, permițând utilizatorilor să experimenteze overclocking-ul, Advanced Vector Extensions (AVX) 2 și AVX-512 de tensiune a bandelor de protecție și un nou controler de memorie integrat cu temporizări mai largi și suport Gear 2 (în plus față de suportul Gear 1).

Caracteristici Media și Streaming: Noua serie Intel Core S din a 11-a generație oferă experiențe media bogate, de la jocuri AAA la streaming de înaltă definiție, cu funcții suplimentare, inclusiv suport DDR4-3200 MHz, 20 de benzi PCIe 4.0, Intel Quick Sync Video, îmbunătățit media (decodare de codificare video de înaltă eficiență AV1 / 12 biți de 10 biți și compresie end-to-end), afișaj îmbunătățit (HDMI 2.0 integrat, HBR3) și suport Thunderbolt ™ 4 și Intel Wi-Fi 6E.

Pentru mai multe informații despre procesoarele desktop Intel® Core™ Seria S din a-11-a generație vizitați Prezentare Procesor Desktop Intel generația a 11-a .1

1Intel® Thermal Velocity Boost (Intel® TVB) este o caracteristică ce mărește în mod oportun și automat frecvența ceasului peste frecvențele cu un singur nucleu și multi-core Intel® Turbo Boost Technology în funcție de cât de mult funcționează procesorul sub temperatura sa maximă și de puterea turbo. Performanța și durata de frecvență depind de volumul de lucru, capacitățile procesorului și soluția de răcire a procesorului 2 Până la 19% îmbunătățirea performanței IPC (gen peste gen) – Sursă: estimările Intel începând cu ianuarie 2021. Pe baza măsurătorilor pe platformele de referință interne Intel care rulează SPEC CPU 2017 Rată de 1 copie pe Intel® Core ™ i9-11900K din a 11-a generație vs 10 Gen Intel® Core ™ i9-10900K (rulează fiecare la aceeași frecvență fixă). 3 Până la 50% mai bună performanță grafică integrată (gen peste gen) – măsurată prin scorul grafic 3DMark-Fire Strike. Rezultatele se bazează pe măsurători începând cu 18.01.2021 și este posibil să nu reflecte toate actualizările de securitate disponibile publicului. Consultați configurația pentru detalii. Performanța variază în funcție de utilizare, configurație și alți factori. Aflați mai multe pe www.Intel.com/PerformanceIndex. Rezultatele performanței se bazează pe testare la data afișată în configurații și este posibil să nu reflecte toate actualizările disponibile publicului. Consultați Indicele de performanță pentru detalii despre configurare. Niciun produs sau componentă nu poate fi absolut sigur. Costurile și rezultatele pot varia. Tehnologiile Intel pot necesita activarea hardware-ului și software-ului. Modificarea frecvenței sau tensiunii ceasului poate anula garanția produsului și poate reduce stabilitatea, securitatea, performanța și durata de viață a procesorului și a altor componente. Pentru detalii, consultați producătorii de sisteme și componente.

Despre 
Intel (Nasdaq: INTC) este lider în industrie, creând o tehnologie ce schimbă lumea, permite progresul global și îmbogățește viețile. Inspirați de legea lui Moore, lucrăm continuu pentru a perfecționa proiectarea și fabricarea semiconductoarelor și a ajuta la soluționarea celor mai mari provocări ale clienților. Prin încorporarea informațiilor în cloud, rețea, și orice fel de dispozitiv de calcul, utilizam potențialul datelor pentru a transforma în bine afacerile și societatea. Pentru a afla mai multe despre inovațiile Intel, accesaținewsroom.intel.com and intel.com.

     Pentru mai multe informatii va rugam sa ne scrieti la sales@asbis.ro