Intel prezintă noul Intel Xeon scalabil din a treia generație - singurele procesoare pentru centre de date cu AI încorporat; creștere a performanței cu 46%

Intel lansează Cea Mai Avansată și Performantă Platformă pentru Centrele de date

CUMPARA ONLINE

Verifica disponibilitate

Procesoarele scalabile Intel Xeon din a 3-a generație (denumite „Ice Lake”) reprezintă fundamentul celei mai avansate platforme Intel pentru centre de date cu cea mai înaltă performanță, optimizată pentru a alimenta o gamă largă de sarcini de lucru. Intel a introdus noile procesoare și platforma pe care o alimentează pe 6 aprilie 2021    

  • Noi procesoare scalabile Intel® Xeon® din a 3-a generație – combinate cu portofoliul Intel de memorie și stocare persistente Intel® Optane ™, adaptoare Ethernet, FPGA și soluții software optimizate – oferă optimizări ale performanței și volumului de lucru în cloud hibrid, computer de înaltă performanță (HPC), rețea și aplicații inteligente.

  • Noile procesoare scalabile Intel Xeon din a treia generație au o arhitectură flexibilă cu accelerare integrată a inteligenței artificiale (AI) cu tehnologia Intel® DL Boost, plus capabilități avansate de securitate pentru a proteja datele și codul aplicației cu Intel® Software Guard Extension (Intel® SGX) și Intel ® Accelerare Crypto.

  • Noile procesoare scalabile Intel Xeon din a 3-a generație au înregistrat o creștere rapidă în vanzări după ce au fost livrate peste 200.000 de unități în primul trimestru al anului 2021, cu adoptare largă pe toate segmentele pieței, inclusiv de către cei mai buni furnizori de servicii cloud din lume; peste 250 proiecte de design în cadrul a 50 de parteneri unici OxM; peste 15 mari producători de echipamente de telecomunicații și furnizori de servicii de comunicații care pregătesc POC-uri și implementări de rețea; și peste 20 de laboratoare HPC și medii HPC, folosind cele mai noi procesoare scalabile Xeon.

    Intel a lansat cea mai avansată platformă de centre de date cu cea mai înaltă performanță, optimizată pentru a alimenta cea mai largă gamă de sarcini de lucru din industrie – de la cloud la rețea. Noile procesoare scalabile Intel Xeon din a 3-a generație (denumite „Ice Lake”) reprezintă fundamentul platformei de centre de date Intel, permițând clienților să valorifice unele dintre cele mai semnificative oportunități de afaceri de astăzi, utilizând puterea AI.

    Noile procesoare scalabile Intel Xeon de a treia generație oferă o creștere semnificativă a performanței în comparație cu generația anterioară, cu o îmbunătățire medie cu 46% a încărcărilor populare ale centrelor de date.1 Procesoarele adaugă, de asemenea, capacități noi și îmbunătățite ale platformei, inclusiv Intel SGX pentru securitate încorporată și Intel Crypto Acceleration și Intel DL Boost pentru accelerarea AI. Aceste noi capacități, combinate cu portofoliul extins Intel de soluții Intel® Select și soluții Intel® Market Ready, permit clienților să accelereze implementările în aplicații cloud, AI, enterprise, HPC, rețea, securitate și periferice.

    "Platforma noastră scalabilă Intel Xeon din a treia generație este cea mai flexibilă și performantă din istoria noastră, concepută pentru a gestiona diversitatea încărcărilor de lucru de la cloud la rețea până la margine", a declarat Navin Shenoy, vicepreședinte executiv și director general al platformelor de date Intel. „Intel oferă în mod unic arhitectura, designul și produsele necesare pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe ale clienților.” 

Procesoare scalabile Intel Xeon din a treia generație

Folosind tehnologia de proces Intel 10 nanometri (nm), cele mai recente procesoare scalabile Intel Xeon din a treia generație furnizează până la 40 de nuclee pe procesor și câștig de performanță mediu de până la 2,65 ori mai mare comparativ cu un sistem vechi de 5 ani. 6 terabytes de memorie de sistem per socket, până la 8 canale de memorie DDR4-3200 per socket și până la 64 de benzi de PCIe Gen4 per socket.

Noile procesoare scalabile Intel Xeon din a 3-a generație sunt optimizate pentru sarcini de lucru moderne care rulează atât în mediul local, cât și în mediul multicloud. Procesoarele oferă clienților o arhitectură flexibilă, incluzând accelerarea încorporată și capabilități avansate de securitate, valorificând decenii de inovație.

Accelerare AI încorporată: cele mai recente procesoare scalabile Intel Xeon din a treia generație oferă performanță, productivitate și simplitate AI ce permit clienților să deblocheze informații valoroase din datele lor. Fiind singurul procesor de centru de date cu accelerare AI încorporată, optimizări software extinse și soluții la cheie, noile procesoare fac posibilă infuzarea AI în fiecare aplicație de la margine la rețea până în cloud. Cele mai recente optimizări hardware și software oferă performanțe AI cu 74% mai rapide comparativ cu generația anterioară și oferă performanțe de până la 1,5 ori mai mari într-un mix larg de 20 de sarcini de lucru populare AI față de AMD EPYC 7763 și performanțe de până la 1,3 ori mai mari pe un mix larg de 20 de sarcini de lucru populare AI față de GPU-ul Nvidia A100

Securitate încorporată: Cu sute de studii de cercetare și implementări de producție, plus capacitatea de a fi îmbunătățit continuu în timp, Intel SGX protejează codul și datele sensibile cu cea mai mică suprafață de atac din sistem. Acum este disponibil pe procesoare scalabile Xeon cu 2 socketuri cu enclave care pot izola și procesa până la 1 terabyte de cod și date pentru a susține cerințele încărcărilor de lucru obișnuite. Combinate cu funcții noi, inclusiv Intel® Total Memory Encryption și Intel® Platform Firmware Resilience, cele mai recente procesoare scalabile Xeon abordează cele mai presante probleme de protecție a datelor de astăzi.

Accelerare criptografică încorporată: oferă performanțe revoluționare într-o serie de algoritmi criptografici importanți. Companiile care rulează sarcini de muncă intensive în criptare, cum ar fi comercianții cu amănuntul online care procesează milioane de tranzacții ale clienților pe zi, pot beneficia de această capacitate pentru a proteja datele clienților fără a afecta timpul de răspuns al utilizatorilor sau performanța generală a sistemului.

În plus, pentru a accelera sarcinile de lucru pe platforma scalabilă Intel Xeon din a treia generație, dezvoltatorii de software își pot optimiza aplicațiile folosind programarea oneAPI deschisă, cu arhitectură încrucișată, care oferă libertate de la sarcinile tehnice și economice ale modelelor proprietare. Seturile de instrumente Intel® oneAPI ajută la îmbunătățirea performanței procesorului, a AI și a capacităților de criptare prin compilatoare avansate, biblioteci și instrumente de analiză și depanare.
Procesoarele scalabile Intel Xeon sunt acceptate de peste 500 de soluții gata de implementare Intel® IoT Market Ready și soluții Intel Select care ajută la accelerarea implementărilor clienților – până la 80% din soluțiile noastre Intel Select fiind actualizate până la sfârșitul anului.

Platforma pentru Centre de date Lider în industrie

Platformele centrelor de date Intel sunt cele mai omniprezente de pe piață, cu capabilități de neegalat de a muta, stoca și prelucra date. Cea mai recentă platformă scalabilă Intel Xeon de generația a treia include memoria persistentă Intel Optane seria 200, SSD Intel Optane Solid State Drive (SSD) P5800X și SSD Intel® SSD D5-P5316 NAND, precum și adaptoare de rețea Intel Ethernet seria 800 și cele mai recente Intel® FPGA Agilex. Informații suplimentare despre toate acestea sunt disponibile în fișa informativă a produsului platformei scalabile Intel Xeon din a 3-a generație.

Oferind performanțe flexibile în cloud, rețea și Edge inteligent

Cea mai recentă platformă scalabilă a treia generație Xeon este optimizată pentru o gamă largă de segmente de piață – de la cloud la edge inteligent.

Pentru cloud:Procesoarele scalabile Intel Xeon din a treia generație sunt proiectate și optimizate pentru cerințele solicitante ale încărcărilor de lucru în cloud și acceptă o gamă largă de medii de servicii. Peste 800 dintre furnizorii de servicii cloud din lume rulează pe procesoare scalabile Intel Xeon și toți marii furnizori de servicii cloud intenționează să ofere servicii cloud în 2021 alimentate de procesoare scalabile Intel Xeon din a treia generație.

Pentru rețea: „N-SKU-urile” optimizate pentru rețea de la Intel sunt concepute pentru a susține medii de rețea diverse și optimizate pentru sarcini de lucru multiple și niveluri de performanță. Cele mai recente procesoare scalabile Intel Xeon din a 3-a generație oferă în medie cu 62% mai multe performanțe pe o gamă largă de rețele implementate pe scară largă și încărcări de lucru 5G față de generația anterioară. Lucrând cu un ecosistem extins de peste 400 de membri Intel® Network Builders, Intel livrează planuri de soluții bazate pe procesorul scalabil Intel Xeon de generația a treia „N SKU-uri”, rezultând calificarea accelerată și timpul scurt de implementare pentru vRAN, NFVI, CDN virtual și multe altele.

Pentru edge inteligent: Procesoarele scalabile Intel Xeon din a treia generație furnizează performanța, securitatea și controalele operaționale necesare pentru AI puternic, analize complexe de imagine sau video și sarcini de lucru consolidate. Platforma oferă până la 1,56 ori mai multă performanță de inferență AI pentru clasificarea imaginilor decât generațiile anterioare.

 

Pentru mai multe detalii Tabel SKU scalabil Intel Xeon din a treia generație.
1Info pe [125] www.intel.com/3gen-xeon-config.  Rezultatele pot varia
2Info pe[25]  www.intel.com/3gen-xeon-config. Rezultatele pot varia
3Info pe [123, 43, 44]  www.intel.com/3gen-xeon-config. Rezultatele pot varia.
4Info pe [91]  www.intel.com/3gen-xeon-config. Rezultatele pot varia.
5Info pe [121] www.intel.com/3gen-xeon-config. Rezultatele pot varia.

 

Performanța variază în funcție de utilizare, configurație și alți factori. Aflați mai multe la www.Intel.com/PerformanceIndex.
Rezultatele performanței se bazează pe testare la data afișată în configurații și este posibil să nu reflecte toate actualizările disponibile public.
Consultați backup pentru detalii despre configurare.
Niciun produs sau componentă nu poate fi absolut sigur. Intel contribuie la dezvoltarea benchmark-urilor prin participarea, sponsorizarea și / sau contribuția la asistență tehnică pentru diferite grupuri de benchmarking, inclusiv pentru BenchmarkXPRT Development Community administrată de Principled Technologies.

Costurile și rezultatele pot varia. Tehnologiile Intel pot necesita activarea hardware-ului, software-ului sau serviciului activat.
Este posibil ca unele rezultate să fi fost estimate sau simulate. Intel nu controlează și nu auditează datele terților. Ar trebui să consultați alte surse pentru a evalua acuratețea.
Toate planurile de produs pot fi modificate fără notificare prealabilă.

Declarațiile din acest document care se referă la planuri sau așteptări viitoare sunt declarații anticipative. Aceste declarații se bazează pe așteptările actuale și implică multe riscuri și incertitudini care ar putea determina rezultatele reale să difere semnificativ de cele exprimate sau implicite în astfel de declarații. Pentru mai multe informații despre factorii care ar putea determina diferențele semnificative ale rezultatelor reale, consultați cea mai recentă versiune a veniturilor și înregistrările SEC de la www.intc.com. 

Despre Intel
Intel (Nasdaq: INTC) este lider în industrie, creând o tehnologie ce schimbă lumea, permite progresul global și îmbogățește viețile. Inspirați de legea lui Moore, lucrăm continuu pentru a avansa proiectarea și fabricarea semiconductoarelor pentru a ajuta la soluționarea celor mai mari provocări ale clienților noștri. Prin încorporarea informațiilor în cloud, rețea, edge și orice fel de dispozitiv de calcul, valorificăm potențialul datelor pentru a transforma în bine întreprinderea și societatea. Pentru a afla mai multe despre inovațiile Intel, accesați newsroom.intel.com și intel.com.