Cu o frecvență de 6

Intel Core i9-13900KS din a 13-a generație oferă utilizatorilor de desktop o viteză fără precedent

Intel a anunțat astăzi detaliile complete și disponibilitatea noului Intel® Core™ i9-13900KS din a 13-a generație, cel mai rapid procesor desktop din lume1. Oferă o frecvență turbo maximă de până la 6,0 gigaherți (GHz) – primul procesor din industria PC-urilor care a depășit acest prag – pentru a alimenta jocuri de clasă mondială și a crea experiențe pentru pasionații de desktop.  

“Core i9-13900KS continuă excelența familiei noastre de procesoare desktop Intel Core din a 13-a generație oferind noi niveluri de performanță, posibile datorită arhitecturii noastre hibride. Jucătorii entuziaști își pot crește performanțele de zi cu zi mai mult ca oricând, cu primul procesor desktop din industria PC-urilor ce oferă viteze de funcționare de 6,0 GHz ”– Marcus Kennedy, Intel Client Computing Group manager, Gaming and Channel  

De ce este important: 

Procesorul deblocat i9-13900KS reprezintă o piatră de hotar majoră în industria PC-urilor – aducând utilizatorilor entuziaști de desktop-uri viteze mai mari decât până acum. Pe lângă cele 24 de nuclee, acesta oferă o frecvență turbo maximă de până la 6,0 GHz și 36MB Intel® Smart Cache pentru performanțe incredibile în sarcini de lucru din jocuri și crearea de conținut.

Ce oferă: 

Principalele caracteristici și capacități ale i9-13900KS includ:

  • Frecvență turbo maximă de până la 6,0 GHz cu Intel® Thermal Velocity Boost – primul procesor din industria PC care atinge 6,0 GHz fără overclocking.
  • Tehnologia Intel® Adaptive Boost pentru îmbunătățirea performanțelor în jocuri, permițând oportunistic frecvențe turbo multicore mai mari.
  • 24 de nuclee (opt nuclee de performanță și 16 nuclee eficiente), 32 de fire de execuție, putere de bază a procesorului de 150 W, 36 MB Intel Smart Cache și un total de 20 de benzi PCIe (16 benzi PCIe 5.0 și patru benzi PCIe 4.0).
  • Suport până la DDR5 5600 MT/s și DDR4 3200 MT/s.
  • Compatibil cu plăcile de bază Z790 și Z690, cu cel mai recent BIOS recomandat pentru cea mai bună experiență de joc și de creare de conținut. Procesorul i9-13900KS permite jucătorilor și entuziaștilor să ducă performanța la următorul nivel.  

1La o frecvență turbo maximă de 6,0 GHz, Intel Core i9-13900KS din a 13-a generație este cel mai rapid procesor desktop (începând cu ianuarie 2023).

Pentru detalii, consultați  www.Intel.com/PerformanceIndex .
Performanțele variază în funcție de utilizare, de configurație și de alți factori. Aflați mai multe pe site-ul Indexului de performanță. Overclocking-ul poate anula garanția sau poate afecta sănătatea sistemului.

Aflați mai multe pe www.intel.com/overclocking