Acer ICONIA – o abordare diferita a computing-ului personalizat

 

Pana nu demult dispozitivele mobile portabile cu touch screen puteau fi gasite doar in filmele SF. Acum Acer prezinta ICONIA, un concept nou de tablet PC care combina atuurile unui model de 14” dual screen cu functiile multi-touch intuitive care permit utilizatorului sa isi foloseasca toate degetele atunci cand navigheaza pe acesta.

Daca esti in cautarea unui alt tip de computing, atunci ICONIA este produsul potrivit pentru tine. Experientele de multimedia, entertainment, comunicare, navigare web si eficienta la serviciu sunt acum mult imbunatatite datorita sistemului dual screen, deoarece acesta permite utilizatorilor sa acceseze doar ceea ce doresc. Pentru a imbunatati citirea site-urilor web sau a documentelor, utilizatorii pot deschide o fereastra care sa acopere ambele ecrane. Sistemul dual screen permite si posibilitatea de a lucra simultan cu doua aplicatii diferite: poti sa navighezi pe un site de pe un ecran si sa vizualizezi continutul fisierului tau favorit in celalalt, sau poti sa te uiti la un film pe primul ecran in timp ce cauti prin fisierele tale multimedia in celalalt.
 

“Cercetand cu atentie nevoile utilizatorilor am creat o gama intreaga de produse foarte usor de folosit care includ tehnologia touch: smartphone-uri, notebookuri, AIO PC-uri, tablet PC-uri si cel mai nou produs din gama, ICONIA Touchbook”, a declarat Jim Wong, Vicepresedinte Acer Inc. si Presedinte ITGO. “Procesoarele Intel Core i5 si know-how-ul dobandit in tehnologia touch ne-au permis sa cream un mod de interactionare cu produsele noastre mult mai eficient“.
 
"Acest notebook este un rezultat al colaborarii dintre Intel si Acer si include in premiera functia 10 finger multi-touch pe un sistem dual screen, dotat cu procesor Intel Core i5, care aduce utilizatorilor o noua experienta" a declarat Mooly Eden, Vice-President al PC Client Group, Intel Corporation. “Imbinarea dintre adaptabilitatea si eficienta energetica a procesoarelor Intel Core i5 cu tehnologia oferita de Acer ICONIA creeaza un nou mod de a vedea si interactiona cu fisierele video, fotografiile, site-urile si filmele tale preferate".

Amandoua ecranele TFT LCD Acer CineCrystal LED de 14” au rezolutie de 1366×768 pixeli si includ cele mai noi tehnologii cum ar fi all-point multi-touch pentru o atingere cat mai precisa a ecranului. Protejat de Gorilla Glass, un material care desi este foarte subtire este extrem de rezistent, ecranul de tip touch rezista la zgarieturi sau la amprente si este usor de curatat.
 

ICONIA a fost creat pentru a oferi o experienta optima de tip all-point multi-touch pe un tablet dual-display. Acesta este motivul pentru care Acer l-a echipat cu o gama intreaga de functii intuitive si usor de folosit, precum si cu aplicatii care folosesc din plin posibilitatile oferite de tehnologia multi-touch. Acesta a fost punctul de la care s-a plecat in dezvoltarea ICONIA si a unor aplicatii cum ar fi Acer Ring.
 
Acer Ring apare atunci cand pui cinci degete pe ecran si le deplasezi usor. Aplicatia iti permite sa deschizi programe optimizate touch. Acer Ring iti ofera de asemenea acces rapid la tastatura virtuala, editorul de gesturi, Windows si consola Device Control.

Tastatura virtuala poate fi accesata din Acer Ring sau prin plasarea ambelor palme pe spatele ecranului. Design-ul inteligent simte pozitia mainilor utilizatorului si lanseaza tastatura. Echipamentul detine tastatura full-size QWERTY cu suport pentru limbile internationale, oferind astfel utilizatorilor aceeasi experienta ca o tastatura traditionala. Este prezent de asemenea sistemul de predictie pentru text, evitandu-se in acest mod greselile de scriere. Tastatura virtuala include un touchpad si o tastatura numerica, iar utilizatorul poate trece usor la modul de scriere de mana, daca doreste. Avand toate aceste capabilitati la indemana, cu siguranta ca utilizatorii nu vor duce dorul tastaturii fizice.

Editorul de gesturi permite utilizatorilor sa lanseze rapid diverse aplicatii, sa deschida site-uri, sa vizualizeze desktop-ul sau sa blocheze computerul. Editorul ofera o metoda simpla si intuitiva de a personaliza ICONIA, in functie de necesitatile fiecaruia.

Windows Manager permite organizarea diverselor ferestre de aplicatii pe ecranul dublu sensibil la atingere. Windows-ul si aplicatiile pot fi mutate intre cele doua display-uri, asa ca utilizatorii vor avea intotdeauna ce doresc acolo unde doresc. In plus, acestia vor putea naviga printr-o lista de aplicatii, redimensiona sau inchide ferestre.

ICONIA detine o multitudine de aplicatii touch create pentru a oferi un management mai usor al continutului, oferind o experienta de calcul deosebita. In afara de cele implementate deja pe echipamentele Acer cu touch, cum ar fi TouchBrowser, TouchPhoto, TouchMusic si TouchVideo, ce permit o navigare pe Internet mult imbunatatita, cu functii de zoom, rotate, flip si scoll, ICONIA include trei noi aplicatii: SocialJogger, My Journal si Scrapbook.

SocialJogger iti permite sa verifici conturile de Facebook, YouTube si Flickr in acelasi spatiu, beneficiind astfel de avantajele induse de cele doua ecrane, utilizatorii putand lasa comentarii, verifica postarile noi pe unul dintre ecrane, iar in acelasi timp pe cel de-al doilea sa caute sau sa vizualizeze continut media.

Cu ajutorul MyJournal utilizatorii vor putea realiza webclipping foarte usor, iar acestea vor fi automat updatate dinamic pentru a afisa cele mai noi informatii si pot fi clasificate si afisate in functie de necesitati.

Scrapbook-ul iti permite sa pastrezi clipping-urile, posturile sau orice altceva din diferite surse in acelasi loc. Poti efectua print screen-uri ale anumitor site-uri, edita si adauga comentarii. Poti de asemenea sa creezi albume foto cu comentarii si note. Scrapbook te ajuta sa tii evidenta tuturor lucrurilor interesante, distractive, si te ajuta sa le partajezi!

Acer ICONIA se bazeaza pe familia de procesoare Intel Core i5, oferind o performanta deosebita pentru lucrul cu materiale multimedia, social networking si alte aplicatii mainstream. ICONIA este dotat cu conectivitate 3G si cu un port HDMI.

Rezultatul? O experienta de entertainment nemaipomenita!

ICONIA ofera o experienta touch de computing complet diferita fata de tot ce ai vazut pana acum. Esti pregatit?

Despre Acer
De la infiintarea sa in 1976 Acer si-a atins obiectivul propus eliminand barierele dintre oameni si tehnologie. La nivel global, Acer se situeaza pe locul al 2-lea pe piata totala de PC-uri si notebook-uri. Un Channel Business Model rentabil si sustenabil joaca un rol esential in cresterea continua a companiei, iar abordarea sa multi-brand integreaza in mod eficient brand-urile Acer, Gateway, Packard Bell si eMachines pe pietele din lumea intreaga. Acer lupta sa realizeze produse “verzi” si sa isi stabileasca un lant de aprovizionare pe principii ecologice, prin colaborarea cu furnizorii sai. Acer are onoarea de a fi Worldwide Partner al Miscarii Olimpice, al Jocurilor Olimpice de Iarna Vancouver 2010 si al Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012. Acer Group are 7000 de angajati in intreaga lume. Veniturile estimate pentru 2009 se ridica la 17,9 miliarde USD. Accesati www.acer-group.com pentru mai multe informatii.

© 2010 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer si logo-ul Acer sunt marci comerciale inregistrate ale Acer Inc. Alte marci comerciale, marci comerciale inregistrate si/sau marci de servicii, indicate sau nu, sunt proprietatea respectivilor detinatori.