AMD prezinta cel mai rapid procesor din lume

CUMPARATI

AMD FX desktop processor
 

 

Unitatea centrala de procesare AMD FX a intrat in Cartea Recordurilor Mondiale Guinness
 

 Favorita de mult timp a entuziastilor performantei si „overclocker-ilor” din intreaga lume, AMD (NYSE: AMD) si-a anuntat prezenta in Cartea Recordurilor Mondiale Guinness pentru "Cea mai mare frecventa a unui procesor de calculator," depasind procesorul viitor de desktop 8-core AMD FX.

"Viteza procesorului care a atins recordul mondial a AMD FX  demonstreaza in mod clar un plus de performanta pentru noua arhitectura multi-core AMD 'Bulldozer', care va oferi  x86 putere de computare pentru aceasta unitate centrala de procesare si Unitatile viitoare AMD de Procesare Accelerata," a declarat Chris Cloran, vicepresedinte corporativ si director general, Grup Clienti la AMD. "Pe langa frecventele ce au atins recordul mondial, procesorul AMD FX va facilita o experienta informatica fara rival pentru jocuri extreme cu afisaje multiple, sarcini multiple si crearea de continut HD."

Unitatea de procesare centrala AMD FX , pregatita de lansare in al patrulea trimestru al anului 2011, a atins o viteza maxima de 8.429 GHz, depasind recordul anterior de 8.308 GHz. Recordul a fost atins la 31 august 2011, in Austin, Texas, de "Team AMD FX," un grup format din specialisti de elita in overclocking care lucreaza impreuna cu tehnicieni de top ai AMD, care vor fi de asemenea mentionati in Cartea Recordurilor Mondiale Guinness.

"Felicitam AMD pentru intrarea in Guinness World Records® pentru cea mai mare frecventa a unui procesor de calculator," a afirmat Freddie Hoff, judecator pentru Recorduri Mondiale Guinness, care prezinta premiul astazi la AMD Fusion Zone, o vitrina de prezentare tehnologica din San Francisco, Calif. "Felicitam pe toti cei implicati in obtinerea acestui record mondial."
Recordul marcheaza inca un succes in istoria marcii FX, care reprezinta experiente virtuale uluitoare, fara limite pe care utilizatorii le pot vizualiza sau simti. Toate produsele marca FX inclusiv viitoare unitati centrale de procesare
AMD FX , vor oferi multiplicatoare de ceas procesor complet deblocate pentru activitati facile de overclocking, si vor include aplicatia software AMD exclusiva prin AMD VISION Engine pentru a ajusta performanta sistemului. Pentru procesoarele marca FX, AMD a indepartat toate obstacolele pentru a permite o experienta fara restrictii, oferind overclocker-ilor si specialistilor IT posibilitati de personalizare si flexibilitate completa."