Chip-urile AMD Fusion se zvoneste ca ar putea fi folosite pentru Apple iMac si Mac Pro

 

        CUMPARATI

O prezentare PowerPoint sustinuta de Emilio Ghilardi, AMD senior vice president,  in timpul intalnirii anuale Financial Analyst Day a lansat zvonuri ca Apple planuieste sa utilizeze noua platforma Fusion APU pentru calculatoarele desktop iMac si Mac Pro.

Pe slide erau afisate doua calculatoare Apple iMac si  Mac Pro cu logo AMD Fusion intre ele.

Tehnologia Fusion APU dezvoltata de AMD este o noua generatie a platformei care combina procesorul (CPU) si procesorul grafic (GPU) pe acelasi chipset.

Apple este de mult fan al puterii GPU si este tacut in legatura cu posibilitatea integrarii aceastei noi tehnologii in lina sa de desktop-uri.

In orice caz, procesoarele Intel sunt considerate a fi mult mai eficiente din punct de vedere al energiei, ceea ce inseamna ca Apple nu va schimba linia de notebook-uri Apple pentru AMD si va sta cu Intel, spune PC Mag.

Niciunul dintre AMD si Apple nu a facut inca un anunt oficial in legatura cu folosirea Fusion in niciunul dintre produsele Apple in viitor, dar AMD a subliniat ca  Apple a adaugat cateva GPU din seriile Radeon 4000 si 5000 la iMac si Mac Pro incepand din August.

Daca Apple foloseste Fusion pentru linia sa de desktop, asta insemna mai putina dependenta de produse Intel pentru Apple.