Intel reduce preţurile SSD-urilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă

        CUMPARATI

 

Cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, Intel Corporation a scăzut preţurile SSD-urilor şi a introdus un nou model din seria premiată Intel® Solid-State Drive (SSD). SSD-urile pot înlocui hard disk-urile dintr-un calculator pentru a oferi o creştere substanţială a performanţei notebook-urilor sau desktop-urilor.

Pentru cumpărătorii care sunt în căutarea unui gadget high-tech care să-i ajute în folosirea intensă a PC-ului sau pentru gaming, SSD-urile Intel ajută la îmbunătăţirea performanţei sistemului cu până la 56%1. SSD-urile pot substitui HDD-urile sau pot fi puse complementar acestora într-un notebook sau desktop pentru a îmbunătăţi performanţa în secvenţa de boot, la deschiderea fişierelor şi la folosirea aplicaţiilor. Neavând componente în mişcare, SSD-urile Intel deţin o fiabilitate crescută şi consumă mai puţină energie, comparativ cu HDD-urile tradiţionale. 

 “În fiecare an, de Crăciun, utilizatorii sunt în căutarea celor mai noi gadget-uri. Anul acesta, odată cu scăderea preţurilor, SSD-urile devin componente mainstream ce au capacitatea de a oferi independent o îmbunătăţire considerabilă a performanţei unui PC”, a declarat Troy Winslow, director of product marketing pentru Intel NAND Solutions Group. “Prin înlocuirea vechiului HDD cu un SSD Intel, utilizatorii pot revitaliza viaţa calculatorului, prin oferirea unei viteze de calcul semnificativ mai mari”.

Noul preţ al SSD-ul Intel® X25-M Mainstream SATA este acum de 179$/SSD, la achiziţionarea a 1000 de unităţi, pentru varianta de 80GB. Acesta oferă spaţiu suficient pentru a stoca sistemul de operare, aplicaţii de birou şi personale, precum şi mii de melodii, poze, clipuri video şi alte tipuri de fişiere. Utilizatorii pot opta pentru dublarea capacităţii de stocare cu un SSD X25-M de 160GB pentru 399$. Intel a introdus de asemenea şi o versiune de 120GB la preţul de 239$, produs care oferă cel mai bun raport dolar/GB din întreaga serie de SSD-uri Intel X25-M.

O altă opţiune este “boot drive-ul” Intel X25-V de 40GB, la preţul de 99$, aceasta fiind recomandată pentru cei care folosesc desktopuri şi doresc o îmbunătăţire a vitezei sistemului de operare şi a aplicaţiilor.

            Pentru a beneficia de performanţele superioare oferite de SSD-uri, utilizatorii pot instala un astfel de dispozitiv singuri, pot apela la un specialist în IT sau pot achiziţiona un sistem nou ce are SSD-ul integrat, de la HP, Lenovo sau alţi parteneri Intel. Pentru a facilita transferul de date sau clonarea informaţiilor de pe un HDD vechi către un SSD, Intel oferă aplicaţia Intel® Data Migration Software. Cu ajutorul acestei aplicaţii informaţiile de pe vechiul drive, inclusiv sistemul de operare, aplicaţiile, documentele şi setările personale pot fi transferate în doar câteva minute. Intel® Data Migration Software poate fi descărcat gratuit de pe site-ul www.intel.com/go/ssdinstallation.

Mai multe informaţii depre SSD-urile Intel pot fi găsite la www.intel.com/go/ssd, Twitter: intelssd, Facebook: Intel Solid State Drive (Official), communities.intel.com, sau www.intel.com/go/ssd.

                                                              

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC),  este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi  logo-ul Intel sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări

*Bazat pe investigaţiile Intel şi pe benchmark-uri folosind PCMark Vantage**.

** Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

 

1 Bazat pe cercetări şi benchmark-uri efectuate de Intel folosind PCMark Vantage