HD 4870 X2 DE LA SAPPHIRE ESTE CEA MAI RAPIDĂ PLACĂ VIDEO DE PÂNĂ ACUM

HD 4870 X2 DE LA SAPPHIRE ESTE CEA MAI RAPIDĂ PLACĂ VIDEO DE PÂNĂ ACUM

 

SAPPHIRE Technology – cel mai mare inovator al soluţiilor grafice ATI pentru PC, prezintă HD 4870 X2 – un nou accelerator grafic DUAL GPU care are la bază apreciatul HD 4870 şi oferă cel mai înalt nivel de performanţă grafică şi în jocuri de până acum.

SAPPHIRE HD 4870 X2 este compus din două sisteme grafice HD 4870 complete, implementate pe o singură placă PCI-Express şi conectate printr-un chip on-board PCI Express Gen 2. Fiecare GPU deţine 1GB de memorie GDDR5, obţinându-se astfel un total de 2GB memorie on-board. De asemenea, sunt oferite două ieşiri Dual Link DVI şi un port TV-Out. Aplicaţiile 3D, precum jocurile, folosesc ambele GPU-uri în mod CrossFire pentru a obţine o singură ieşire accelerată. În acest mod, noua SAPPHIRE HD 4870 X2 oferă performanţe egale sau mai bune faţă de două modele HD 4870 conectate în CrossFire, transformând-o în cea mai rapidă placă video de pe piaţă.

SAPPHIRE HD 4870 X2 este implementată pe o singură placă PCI-Express ATX, cu un ventilator cu turaţie reglabilă, fapt ce îi oferă o dimensiune dual-slot standard. Această soluţie îi va fermeca imediat pe doritorii de performanţă ce dispun de un singur slot PCI-Express. Utilizând o placă de bază compatibilă PCI Express Gen 2.0 CrossFireX, este de asemena posibilă folosirea a două plăci SAPPHIRE HD 4870 X2 în mod CrossFireX pentru a obţine un nivel de performanţă şi mai ridicat.

SAPPHIRE HD 4870 X2 incorporează ultima Tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un mod avansat de afişare video şi deţine o nouă generaţie UVD (Unified Video decoder) pentru decodarea accelerată hardware a conţinutului Blu-ray™ şi HD DVD atât pentru codecurile VC-1 şi H.264, cât şi a fişierelor mpeg, reducând la minimum încărcarea procesorului. SAPPHIRE HD 4870 X2 este compatibilă HDCP şi cu ultimele modele de display-uri High Definition. Asemănător altor produse din seria HD 4800, suportă de asemenea conectare HDMI prin intermediul interfeţei DVI cu ajutorul unui adaptor potrivit.

Toate plăcile grafice SAPPHIRE actuale sunt certificate Microsoft Windows Vista şi sunt suportate de către suita software ATI Catalyst™, asigurând un acces continuu şi facil la actualizări software pentru o performanţă şi o stabilitate sporită, precum şi caracteristici noi.

Sumar al caracteristicilor tehnice pentru SAPPHIRE HD 4870 X2:

 

Chipset

HD 4870 x2

Frecvenţă nucleu

750MHz

Procesoare stream

800 x2

RAMDAC

400MHz x2

Frecvenţă memorie

900MHz GDDR5

Interfaţă memorie

256-bit + 256-bit

Capacitate memorie

2x 1GB

Răcire

Dual-slot activă

Interfaţă de conectare

PCI-Express Gen 2.0 x16

Ieşiri

Dual DVI, HDTV out,

VGA & HDMI prin adaptoare

Rezoluţie 3D maximă

2560×1600 (dual-link DVI)

1024 x 768 (TV out)

Caracteristici hardware

DirectX® 10.1

ShaderModel 4.1

Caracteristici Software

 

Notă: Informaţiile oferite sunt corecte în momentul redactării, dar pot fi schimbate ulterior.

 

                    Cumpara placi video Sapphire online cu ajutorul ASBIS B2B  

 

Despre Sapphire

Sapphire Tehology este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa acoperind un market share important în vânzările de plăci grafice destinate platformelor PC. De asemenea plăcile de bază produse sub marca Sapphire benecifiază de noile chipset-uri ATI şi se încadrează ca segment de adresabilitate unui public foarte pretenţios din punct de vedere al performanţelor.