Lite-On reduce preţul dispozitivului de redare Blu-ray

Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS) anunţă astăzi lansarea pe piaţă a primei unităţi BD-ROM din lume. Modelul Lite-On DH-4O1S este un dispozitiv “read-only” compatibil cu cele mai populare formate media, inclusiv cu discurile Blu-ray. In plus, dispozitivul poate citi mediile de tip DVD+/-R(W) şi CD-R(W).

In ambalaj sunt incluse un bezel argintiu suplimentar şi un cablu SATA pentru a conecta dispozitivul la motherboard. Printre componente se numără de asemenea un pachet software Blu-ray Cyberlink pentru redarea mediilor Blu-ray în înaltă definiţie.

“Prin acest dispozitiv BD-ROM, formatul Blu-ray devine accesibil unui public mult mai larg”, a declarat Jelmer Veldman, manager marketing pentru PLDS în Europa. “Fiind un dispozitiv “read-only”, putem reduce preţul pentru ca utilizatorii să facă mult mai uşor pasul spre formatul noii generaţii. Aceştia se vor putea bucura de redarea în înaltă definiţie pe calculatoarele lor. In loc să cheltuie sute de lei pe un player stand alone Blu-ray, vor putea folosi un cablu HDMI pentru a conecta calculatorul la televizor şi a obţine înaltă definiţie cu ajutorul unităţii BD-ROM.”

Modelul DH-4O1S are o interfaţă Serial ATA şi citeşte medii precum BD-R/RE/ROM/SL/DL la o viteză de maxim 4X. DVD-ul ±R Single Layer poate fi citit la 12X, iar DVD-ul ±R Double Layer şi DVD-ul ±RW Single Layer pot fi citite la 8X. CD-R(W) poate fi citit la maxim 32X.