SAPPHIRE lansează o nouă serie de plăci video

SAPPHIRE Technology, lider în industria de soluţii de procesare grafică, a lansat de curând o excelentă serie de noi plăci video, care îmbină cele mai noi arhitecturi de procesare grafică cu tehnologii pentru interfeţe de mare viteză, performanţe ridicate şi preţuri foarte avantajoase.

Noua serie SAPPHIRE HD 3000 îmbină arhitectura de tip unified shader cu suportul pentru Shader Model 4.0 şi noile specificaţii DirectX 10.1, folosind ca soluţie de conectare cea mai nouă interfaţă PCI-Express 2.0. Noua arhitectură îmbină cele 320 de procesoare de stream-uri şi controllerul de memorie cu ring bus de 512 biţi de la precedentul vârf de gamă, SAPPHIRE HD 2900, cu unităţi multiple de randare şi o unitate programabilă de teselare, pentru a oferi performanţe grafice ieşite din comun.  Fabricată în noua tehnologie de 55 nm, unitatea GPU din seria HD 3000 oferă aceste performanţe la un consum de energie mai redus şi la preţuri mai mici decât generaţiile precedente. O nouă funcţie, cunoscută sub numele de ATI PowerPlay, reduce consumul de energie în funcţie de nivelul de solicitare a unităţii GPU.

La lansare sunt disponibile două modele. SAPPHIRE HD 3870 este echipat cu 512 MB de memorie GDDR4 de înaltă performanţă, care rulează la frecvenţa de 1175 MHz (2,35 GHz frecvenţă efectivă), unitatea GPU rulând la 775 MHz. S-a optat pentru o soluţie de răcire care ocupă două sloturi şi elimină aerul în afara carcasei, prin bracket-ul din spate. Se consideră că această soluţie va oferi entuziaştilor o răcire eficientă, chiar şi atunci când placa este folosită la limita parametrilor săi de funcţionare. SAPPHIRE HD 3850 este echipat cu 256MB de memorie GDDR3, care rulează la 830 MHz (1,6 GHz frecvenţă efectivă), unitatea GPU rulând la 670 MHz. Acest model va utiliza un cooler single slot.

Ambele modele sunt prevăzute cu suport pentru tehnologia CrossFireX, fiecare placă fiind dotată cu câte doi conectori de mare viteză, care permit conectarea a 2, 3 sau chiar 4 plăci grafice, pentru a obţine performanţe superioare atunci când sunt instalate pe o placă de bază CrossFireX. Întrucât fiecare placă este echipată cu câte doi conectori DVI dual-link, până la opt monitoare pot fi folosite simultan, sau – atunci când tehnologia CrossFireX este activată – pot fi folosite simultan două plăci (sau până la patru plăci, cu viitoarele versiuni de driver), pentru a oferi o soluţie mai performantă de randare.

Ambele modele din seria HD 3000 dispun de cea mai nouă tehnologie ATI Avivo™ HD, pentru afişare îmbunătăţită a conţinutului video, şi sunt dotate cu o unitate UVD (decodor video unificat) integrată, pentru decodarea accelerată hardware a materialului în format Blu-ray™ şi HD DVD, atât pentru codecul VC-1, cât şi pentru codecul H.264, reducând considerabil solicitarea procesorului. Pentru posesorii de echipamente cu conector HDMI, se livrează un adaptor HDMI, care oferă o ieşire audio şi video digitală veritabilă, folosind un singur cablu, pentru conectarea directă la un ecran prevăzut cu interfaţă HDMI.

SAPPHIRE HD 3870 şi HD 3850 sunt disponibile începând cu 15 noiembrie 2007. SAPPHIRE va lansa şi alte modele din seria HD 3000 în săptămânile următoare.


Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 3000 beneficiază de certificare Microsoft Windows Vista™ Premium şi de suport complet prin intermediul pachetului software ATI Catalyst®, care oferă utilizatorilor acces permanent la noi versiuni de software, optimizate în sensul creşterii performanţei, a stabilităţii şi a numărului de funcţii. Suportul pentru DirectX10.1 oferă dezvoltatorilor acces la tehnici îmbunătăţite de programare şi la noi efecte de iluminare.

 
SAPPHIRE HD 3870 – Specificaţii

SAPPHIRE HD 3850 – Specificaţii

Puteţi comanda produsele SAPPHIRE vizitând B2B ASBIS