Bazându-se pe mai mult de 20 de ani de prezență în poziția de lider a platformei Intel® Xeon®

Data-Centric Innovation

  • Intel anunță disponibilitatea celei de a 2-a Generații a procesorului Scalable Intel® Xeon®, optimizat pentru cele mai exigente cerințe, dar și pentru inteligența artificială (AI) și 5G.
  • Intel lansează procesoarele Intel Xeon optimizate pentru mai mult de 50 de procese de lucru, completate de zeci de procesoare personalizate, inclusiv un procesor Intel® Xeon® Platinum 9200 cu 12 canale de memorie, 56 nuclee.
  • Noile caracteristici integrate în cea de-a 2-a Generație de procesoare Intel Xeon Scalable includ Intel® Deep Learning Boost (Intel® DL Boost) integrat pentru accelerarea proceselor de AI și suport pentru memoria Intel® Optane ™ DC, tehnologia revoluționară care aduce in portofoliul Intel memorii de mare capacitate la prețuri accesibile
  • Intel lansează Intel® Agilex ™ FPGA, un nou FPGA Intel 10nm care va oferi accelerație hardware pentru prelucrarea de date

Intel anunță cel mai mare portofoliu de produse pentru mutarea, stocarea și procesarea datelor

Intel a prezentat un nou portofoliu de produse pentru prelucrarea datelor, bazate pe cea de a 2-a generatie de procesoare Intel Xeon Scalable, memorii și soluții de stocare Intel Optane DC, tehnologii software și de platforme optimizate pentru a-și ajuta clienții să extragă mai multă valoare din datele lor. Cele mai recente soluții Intel țintesc o gamă largă de procese: cloud computing, infrastructură de rețea și aplicații inteligente, inclusiv AI și 5G.

Intel a lansat a doua generație de procesoare Intel Xeon Scalable, cu o platformă puternică ce oferă performanțe îmbunătățite, inferență AI, funcții de rețea, lățime de bandă de memorie și securitate. Procesoarele Intel Xeon Scalable au fost alese de clienți de pe tot globul pentru centrele de prelucrare a datelor. Sprijinul extins al ecosistemului și adoptarea rapidă de către clienți au făcut ca cea de a doua generație a procesoarelor Intel Xeon Scalable să devină rapid unul dintre cele mai de succes produse ale companiei. Printre caracteristicile cheie se numără:

  • Integrarea tehnologiei Intel Deep Learning Boost (Intel DL Boost) optimizată pentru a accelera volumul de lucru al inferenței AI, cum ar fi recunoașterea imaginilor, detectarea obiectelor și segmentarea imaginilor în procesul de prelucrare de date. Intel a lucrat intens cu partenerii ecosistemului pentru optimizarea cadrelor (TensorFlow *, PyTorch *, Caffe *, MXNet * și Paddle Paddle) și aplicațiilor care profită din plin de tehnologia Intel DL Boost. Clienții pot alege instrumente îmbunătățite, cum ar fi OpenVINO, pentru a ușura implementarea.
  • Memoria revoluționară Intel Optane DC aduce capacitate sporită. Prin mutarea mai multor date în memorie, această inovație revoluționară permite utilizatorilor să dezvăluie informații mai rapide din datele lor și oferă până la 36TB capacitate de memorie la nivel de sistem atunci când este combinată cu DRAM tradițional într-un sistem cu opt socket-uri. Aceasta reprezintă o creștere de 3 ori a capacității de memorie a sistemului comparativ cu procesorul Intel Xeon Scalable de generație anterioară.
  • Adăugarea mai multor caracteristici de securitate îmbunătățite pentru hardware care ajută la construirea unei baze mai de încredere pentru calcul, inclusiv protecții laterale ale canalului construite direct în hardware.

Intel lansează Driving Data-Centric World cu New 10nm Intel Agilex FPGA 

Intel a anunțat o nouă gamă de produse, Intel® Agilex ™ FPGA. Această nouă gamă de produse FPGA (field programmable gate arrays) oferă soluții personalizate pentru centrele de prelucrare a datelor.

Intel Agilex FPGA oferă noi capabilități pentru a ajuta la accelerarea soluțiilor de mâine. Aceste inovații includ:

1.Compute Express Link: Primul FPGA din industrie pentru a sprijini Compute Express Link, o interconectare cache și memorie pentru viitoarele procesoare Intel® Xeon® Scalable.
2. Arhitectura HyperFlex de a doua generație: Performanță de până la 40% mai mare sau cu până la 40% mai puțină putere totală2 comparativ cu Intel® Stratix® 10 FPGA1.
3. Inovație DSP: FPGA ce susține BFLOAT16 și până la 40 teraflops de performanță a procesorului digital (DSP) (FP16) 3.
4. Interconectare de componente periferice expres (PCIe) Gen 5: lățime de bandă mai mare în comparație cu PCIe Gen 4.
5. Transfer de date: Suportă transfer de date de până la 112 Gbps.
6. Advance memory support: DDR5, HBM, memorie Intel® Optane ™ DC.

» Read more