D-Link DIR-685

Astăzi a avut loc la Ramada Bucharest North conferinţa de presă prilejuită de Lansarea în România a router-ului all-in-one D-Link® Wireless N DIR-685.

În deschiderea conferinţei, Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România, a prezentat informaţii privind activitatea companiei şi a biroului local, declarând că „în anul 2008, D-Link a încheiat în România contracte importante pentru furnizarea de soluţii pentru reţele şi comunicaţii. Cifra de afaceri a crescut cu 70% faţă de 2007, peste rata industriei IT locale, în special datorită maturizării pieţei. Cât despre realizările din 2009, am anunţat recent că vânzările de echipamente D-Link în România din trimestrul 1/2009 (sales out) au înregistrat o creştere de 45% faţă de perioada similară a anului trecut. Am livrat un număr mai mare de switch-uri cu management, soluţii wireless, soluţii complete de rutare etc., iar vânzările D-Link în retail şi în general pe segmentul consumer au constituit un real motor de creştere”.

În continuare, Sorin Oprescu, Technical Engineer D-Link România, a prezentat conceptul de casa digitală şi integrarea celui mai nou membru al familiei D-Link în acest concept, anunţând că D-Link lansează astăzi în România D-Link® Wireless N DIR-685, primul router all-in-one pentru reţelele de acasă.

Cel mai nou produs all-in-one de home networking pe care utilizatorii îl pot avea acasă, D-Link® Wireless N DIR-685, este primul router Wireless N, switch gigabit, print server, NAS şi cu ramă foto încorporată, fiind disponibil acum şi în România.

DIR-685 reprezintă un concept revoluţionar şi oferă o experienţă unică, permiţând utilizatorilor să acceseze documente, fotografii, muzică şi alte documente local, prin intermediul reţelei interne dar şi din alte locuri, prin intermediul internetului.

Cu un design avangardist şi intuitiv, noul D-Link® Wireless N DIR-685 aduce un plus de stil şi eleganţă în locuinţa digitală. Dimensiunile sale sunt reduse, antenele interne sunt încorporate şi se poate încadra perfect în ambientul oricărei locuinţe. Designul său original permite utilizatorilor să vizualizeze cu uşurinţă ecranul LCD ce expune statusul aparatului prin intermediul unor indicatori grafici, etalează fotografii digitale, prognoze meteo şi alte conţinuturi de pe Internet, toate afişate cu până la 1,6 milioane de culori.

Sorin Oprescu afirmă că „DIR-685 combină caracteristicile unui router Wi-Fi 802.11n cu cele ale unui NAS (Network Attached Storage), tehnologia SharePort pentru utilizarea în comun a dispozitivelor periferice USB, alături de rezoluţia unui monitor LCD 3.2” pentru afişarea de imagini, aplicaţii desktop şi statistici de reţea”.

DIR-685 utilizează tehnologia D-Link Green™, care permite conservarea energiei în mai multe moduri: prin recunoaşterea automată a activităţii portului şi ajustarea energiei consumate, în concordanţă cu aceasta, prin consolidarea tuturor funcţiilor la un singur aparat, în loc de mai multe aparate distincte, şi prin folosirea modului idle, care în mod automat opreşte energia necesară ecranului LCD. De asemenea, WLAN-ul dispune de un orar care poate fi programat astfel încât să oprească modulul WI-FI al routerului la un anumit moment şi, în consecinţă, să ajusteze consumul reducându-l în unele cazuri la 30%.

Ambele porturi USB ale DIR-685, amplasate discret în spate, folosesc noua tehnologie SharePort permiţând mai multor utilizatori să utilizeze printere, multifuncţionale şi harddisk-uri externe din orice loc din birou sau din casă, aflat într-un mediu Wi-Fi.

Informaţii suplimentare pot fi accesate pe http://www.dlinkforum.ro/dir-685/

 

Despre D-Link:

D-Link este lider mondial în networking, designer multi-premiat în domeniul proiectării şi conceperii de soluţii pentru reţele, broadband, dispozitive electronice digitale, comunicaţii de voce şi date pentru diverse medii precum: locuinţa digitală, birouri mici/birouri din locuinţa personală (Small Office/Home Office (SoHo)), întreprinderi mici şi mijlocii (Small to Medium Business (SMB)), până la mari companii. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. Cu milioane de echipamente de reţelistică realizate şi livrate, D-Link este o companie dedicată excelenţei în tehnologie şi a devenit unul dintre liderii industriei de profil, produsele sale fiind distribuite şi utilizate în întreaga lume, cu un raport excelent preţ/performanţă pe piaţa comunicaţiilor şi reţelelor.
În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk