D-LINK A OCUPAT LOCUL 1 ÎN LIVRAREA DE SWITCH PORTURI

D-Link, furnizor de soluţii complete de networking pentru utilizatori individuali şi companii, s-a situat pe locul 1 la nivel global în livrarea de switch porturi Ethernet către întreprinderile mici în anul 2008, conform celui mai recent raport al Gartner*. Pe lângă aceasta, D-Link a ocupat locul 2 în ceea ce priveşte livrările totale de switch porturi la nivel global.

Raportul arată că, în 2008, D-Link a ocupat locul nr. 1 în livrarea de switch porturi Ethernet pentru întreprinderi mici, având o cotă de piaţă de 32%. În 2008, D-Link a livrat peste 13 milioane de switch porturi în întreaga lume. Studiul anual de cercetare realizat de către Gartner demonstrează şi că D-Link ocupă locul 2 în livrările de switch porturi din toată lumea, cu o cotă de piaţă de 16,3% în segmentul medium-large enterprise şi în cel al întreprinderilor mici. Cota totală de piaţă a D-Link a crescut de la 15,3% în 2007, la 16,3% în 2008.

Similar, un raport In-Stat dat publicităţii în luna martie situează D-Link pe poziţia nr. 1 mondial în furnizarea de switch-uri Ethernet fără management, având peste 20 milioane porturi livrate pe piaţă în prima jumătate a anului 2008, date care i-au asigurat o cotă de piaţă de 35,1%, în timp ce pe locul 2 s-a aflat Netgear, cu 17%.**

"D-Link şi-a menţinut poziţia în furnizarea de porturi de switch-uri fără management şi continuă să înregistreze o creştere solidă, de la an la an, în livrarea de switch-uri cu management – ceea ce demonstrează că piaţa are încredere în tehnologia oferită de D-Link”, afirmă Norm Bogen, Director de Networkingîn cadrul In-Stat.

Prin menţinerea poziţiei de top în livrările globale de porturi Ethernet, D-Link furnizează milioane de conexiuni ce permit utilizatorilor şi companiilor să îşi sporească productivitatea”, declară Kevin Wen, Preşedintele D-Link Europe. “Obiectivul nostru rămâne acelaşi: să oferim clienţilor noştri cea mai bună opţiune, ceea ce înseamnă calitate şi performanţă la cele mai accesibile preţuri, pentru toate soluţiile noastre de networking”, subliniază Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România.

* Sursa: Gartner, Inc. “Market Share: Enterprise Ethernet Switches, Worldwide, 2008”, de Severine Real        

** Sursa: In-Stat, “4Q08 Ethernet Switch Market Analysis”, de Scott Scherer

 

Despre D-Link:

D-Link este lider mondial în networking, designer multi-premiat în domeniul proiectării şi conceperii de soluţii pentru reţele, broadband, dispozitive electronice digitale, comunicaţii de voce şi date pentru diverse medii precum: locuinţa digitală, birouri mici/birouri din locuinţa personală (Small Office/Home Office (SoHo)), întreprinderi mici şi mijlocii (Small to Medium Business (SMB)), până la mari companii. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. Cu milioane de echipamente de reţelistică realizate şi livrate, D-Link este o companie dedicată excelenţei în tehnologie şi a devenit unul dintre liderii industriei de profil, produsele sale fiind distribuite şi utilizate în întreaga lume, cu un raport excelent preţ/performanţă pe piaţa comunicaţiilor şi reţelelor.
În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk

Despre switch-urile D-Link:
De mai bine de două decenii, D-Link este un pionier în domeniul soluţiilor de networking pentru companii.  Cum infrastructura reţelelor reprezintă un element esenţial pentru orice afacere, în prezent switch-urile de la D-Link joacă un rol major în asigurarea conectivităţii şi securităţii reţelelor din milioane de birouri. Disponibile cu până la 48 de porturi, într-o multitudine de configuraţii convenabile, cu switch-uri de Nivel 2 sau 3, Managed sau Unmanaged, Web Smart, Gigabit Ethernet, PoE, şi Unified Wireless, switch-urile de la D-Link au evoluat astfel încât să facă faţă necesităţilor unei game largi de aplicaţii de business.

Soluţiile xStack™ Switch de la D-Link destinate companiilor medii şi mari permit acestora să implementeze şi să administreze cu uşurinţă o arhitectură LAN care oferă conectivitate în reţea, fiabilitate, securitate şi interoperabilitate bazată pe standarde.

Fiind prima companie ce a introdus soluţii Green de reţelistică, D-Link oferă o gamă completă de switch-uri Green care detectează automat când un dispozitiv conectat este offline şi reacţionează, reducând consumul de energie al portului corespunzător, fără a diminua în vreun fel performanţa reţelei.