Caracteristici inovatoare si tehnologii avansate in gama de notebook-uri Fujitsu LIFEBOOK

          CUMPARA

Fujitsu a prezentat gama de notebook-uri LIFEBOOK bazată pe cea de-a doua generație a procesoarelor Intel® Core™ și echipate cu tehnologii software precum Intel® Anti-Theft şi Intel® Wireless Display. În cadrul unui eveniment de presă, Fujitsu și Intel au realizat prima demonstraţie live a tehnologiei Intel® Anti-Theft din România şi au prezentat mai multe inovații ale notebook-urilor Fujitsu, precum 3G/UMTS integrat, compartimentul modular sau Fujitsu Bay Projector.

Integrând tehnologia Intel® Anti-Theft în echipamentele sale, Fujitsu aduce funcţionalităţi suplimentare, prin parteneriate cu producători de sisteme de securitate precum Absolute sau Computrace, permiţând astfel ca în baza unor abonamente, utilizatorul să beneficieze în cazul furtului de localizarea echipamentului, de ştergerea datelor în sistem remote sau chiar de recuperarea acestora. Aceste opţiuni pot fi achiziţionate separat sau într-un singur pachet prin produsul Advanced Theft Protection care combină toate cele 3 funcţionalitati. Cea mai nouă versiune a Intel® Anti-Theft este disponibilă pentru notebook-urile bazate pe cea de-a doua generaţie a gamelor de procesoare Intel® Core™ şi Intel® Core™ vPro™.

Fujitsu, companie cu o tradiţie de peste 30 de ani, este primul brand care a introdus 3G/UMTS integrat, dar și conceptul de Modular Bay, ce permite utilizatorilor să adauge o a doua baterie, dacă este nevoie de o autonomie mai mare, un al doilea hard disk, pentru o capacitate mai mare sau un bay projector. Fujitsu Bay Projector aduce mobilitate, fiind silenţios, uşor de instalat şi de transportat în comparaţie cu un videoproiector tradiţional. Odată conectat la notebook, acesta poate fi folosit imediat, fără a mai fi nevoie de instalare. Claritatea imaginii poate fi ajustată rapid şi uşor prin intermediul panoului de control, iar tehnologia laser beam asigură un contrast puternic şi culori vii.

“Fujitsu LIFEBOOK este un brand cu o tradiţie de peste trei decenii, iar calitatea superioară a produselor cu care ne prezentăm în fața utilizatorilor a dus la creşterea încrederii acestora în brandul nostru. Parteneriatul cu Intel ne facilitează accesul către tehnologii și procesoare de ultimă generație. Acestea ne susţin eforturile de a oferi clienţilor echipamente avansate, care să le sporească performanțele în muncă, oferindu-le în același timp plăcere în utilizare”, a declarat Stefan Kero, Country Manager Fujitsu România.

Nici la capitolul ergonomie notebook-urile LIFEBOOK nu stau mai prejos, acestea putând fi echipate cu dispozitive precum adaptorul de dimensiuni reduse 0 Watt, care are un consum energetic 0 atunci când sistemul este oprit. De asemenea, portul USB Anytime Charger permite sistemului să încarce dispozitive portabile, cum ar fi telefoane mobile, chiar şi atunci când echipamentul este oprit.

“Suntem bucuroși să realizăm împreună cu Fujitsu prima demonstrație live a tehnologiei Intel® Anti-Theft în România. În condiţiile în care datele personale sunt foarte importante, dar în acelaşi timp vulnerabile, Intel® Anti-Theft este o soluţia potrivită pentru protejarea lor. Într-un raport emis de Ponemon Institute împreună cu Intel se preciza că un notebook furat dintr-o companie echivalează cu pierderea a 50 000 de dolari. Trăim în era digitală, iar protejarea conţinutului de pe PC este esenţială”, a declarat Bogdan Georgescu, Intel Channel Account Manager.

În cadrul evenimentului de presă, Fujitsu și Intel au prezentat live şi tehnologia Intel® Wireless Display, care le permite utilizatorilor să vizioneze fişierele de pe notebook pe un monitor sau mai multe în acelaşi timp, prin intermediul conexiunii wireless. Astfel, utilizatorii pot viziona filme, fotografii sau naviga pe Internet pe televizoare full HD.

Despre Fujitsu

Pe piaţa mondială actuală, Fujitsu este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT pentru mediul de afaceri. Cu aproximativ 170.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din peste 100 de ţări, Fujitsu îmbină o reţea globală de specialiști în sisteme și servicii, cu echipamente de calcul și comunicaţii extrem de fiabile și tehnologii avansate pentru a oferi soluţii competitive clienţilor săi. Sediul central din Tokyo, Fujitsu Limited (TSE:6702) raportează câștiguri de aproximativ 4,5 bilioane de yeni (55$ miliarde) pentru sfârșitul anului fiscal, 31 martie 2011. Pentru mai multe informaţii vizitaţi: www.fujitsu.com

Despre Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions este principalul furnizor de infrastructură IT din Europa, fiind prezent pe toate pieţele cheie din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi India, oferind soluţii atât pentru companii mari, medii şi mici cât şi pentru end-useri. Datorită abordării Dynamic Infrastructure compania oferă un portofoliu complet de produse IT, soluţii şi servicii, de la soluţii pentru clienţi la soluţii pentru centre de date, Managed Infrastructure şi Infrastructure as-a-Service. Fujitsu Technology Solutions are peste 13.000 de angajaţi în întreaga lume şi face parte din Fujitsu Group. Pentru mai multe informaţii accesaţi ts.fujitsu.com/aboutus

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.