Generația a 4-a Intel Xeon

Generația a 4-a Intel Xeon depășește concurența în sarcini de lucru din lumea reală

Odată cu lansarea procesoarelor Scalabile Intel® Xeon® din generația a 4-a în ianuarie 2023, Intel a oferit progrese semnificative în materie de performanță cu motoare de accelerare Intel de top în industrie și o performanță îmbunătățită per watt în sarcini de lucru cheie precum AI, analiza datelor, calcul de înaltă performanță (HPC) și altele. Industria a luat notă: Generația a 4-a Xeon a înregistrat o creștere rapidă, o adoptare la nivel global de către clienți și performanțe de lider pe o multitudine de sarcini de lucru critice pentru o gamă largă de cazuri de utilizare în afaceri.

Astăzi, după săptămâni de testări riguroase și cuprinzătoare comparativ cu procesoarele concurente, Intel prezintă rezultate convingătoare care depășesc cu mult simplele criterii de referință din industrie.

“Am spus-o la lansare, iar acum avem date concrete care dovedesc că este adevărat: generația a 4-a Xeon este liderul industriei în ceea ce privește alimentarea sarcinilor de lucru care contează cel mai mult pentru clienți”, a declarat Lisa Spelman, vicepreședinte corporativ și director general al Intel Xeon Products. “La fel ca orice știre credibilă, elementele de probă bazate pe date ajută la înlăturarea concepțiilor greșite și demonstrează valoarea continuă și poziția de lider a Xeon în fața concurenței.”

4th Gen Intel Xeon Processors

În cazul computerelor de tip mainstream, timp mai scurt pentru informații și acces mai rapid la date

Cele mai des implementate soluții de pe piață sunt furnizate pe baza unui număr mediu de nuclee, un segment în care performanța per nucleu, puterea și debitul sunt indicatori cheie de performanță critici. Știind acest lucru, Intel a comparat un Xeon din generația a 4-a cu 32 de nuclee cu cea mai bună componentă mainstream de 32 de nuclee a concurenței.

Criteriile de referință de uz general, cum ar fi SPEC CPU, sunt importante, dar nu oferă o imagine completă a performanței pentru clienții ale căror nevoi de încărcare continuă să evolueze. Realitatea este că, în ceea ce privește sarcinile de lucru care contează cel mai mult pentru clienți, cum ar fi bazele de date, rețelele și stocarea, Xeon depășește cu ușurință concurența, oferind o performanță mai mare a procesorului, o performanță mai mare pe watt și un cost total de proprietate (TCO) mai mic. În plus, clienții văd beneficii importante în materie de sustenabilitate sub forma reducerii numărului de servere, a consumului de energie al flotei și a emisiilor de CO2.

Creșterea eficienței AI îmbunătățește experiența clienților și stimulează creșterea veniturilor

Xeon este proiectat pentru inteligența artificială, iar investițiile Intel în software permit și optimizează inteligența artificială în toate cadrele, bibliotecile și tipurile de modele majore. Testele efectuate de Intel demonstrează că Intel continuă să fie lider în materie de procesoare pentru sarcinile de lucru AI, valorificând tehnologia sa avansată de accelerare hardware, Intel® Advanced Matrix Extensions (Intel® AMX).

Mai multe nuclee nu sunt întotdeauna soluția pentru a obține performanțe optime. Intel® AMX permite generației a 4-a Xeon să se extindă la o rată incredibilă, dincolo de ceea ce este posibil doar cu numărul de nuclee. Acest motor Intel AI de top este integrat în fiecare nucleu Xeon, lucru pe care concurența nu îl are și de care clienții săi nu pot beneficia.

HPC Leadership oferă performanțe mai bune pentru modelare, prognoză și simulări predictive

La testarea sarcinilor de lucru HPC specifice industriei, Intel a comparat procesorul său Intel® Xeon® CPU Max Series cu 56 de nuclee și Intel® AVX-512 cu oferta de top a concurenței, cu 96 de nuclee. Combinând cele mai bune performanțe de calcul cu o lățime de bandă mare de memorie și cu motoarele Intel HPC, procesoarele Xeon Max oferă un avantaj de performanță de 40% față de concurență în multe sarcini de lucru HPC din lumea reală, cum ar fi modelarea sistemelor terestre, energia și producția.