GIGABYTE Technology

GIGABYTE anunță primele sale servere Dual-socket bazate pe Arm pentru aplicații Cloud-Native în centrele de date Hyperscale Cloud

Serverele GIGABYTE din seria R au deja opțiuni de stocare unice, iar noile servere (R182-P91R282-P91, și R282-P92) extind profunzimea suportului pentru SSD-urile NVMe (Gen4) pe platforma Arm. Pentru calcul scalabil și de mare densitate, cel mai nou server, H262-P61, de asemenea, nu are limitări termice, deoarece poate susține performanțe maxime și constante prin asigurarea unui flux de aer optim. Acest server multi-nod din seria H suportă opt unități centrale de procesare, ceea ce înseamnă până la 1.024 de nuclee CPU bazate pe Arm într-un server tradițional de 2U. Folosind punctele forte ale celei mai recente arhitecturi Arm pentru soluții System on Chip (SoC), procesoarele Ampere Altra și Altra Max sunt acum acceptate atât în configurații cu socket simplu, cât și cu socket dublu de către GIGABYTE.

Avantajele Ampere Altra Max:

  • Performanță ridicată: până la 256 de nuclee cu 256 de fire de execuție (pe placă)
  • Performanță ridicată: 192 de benzi PCIe 4.0
  • CCIX optimizat pentru comunicarea între socketuri
  • Performanță ridicată per watt: 128 de nuclee cu un TDP de 250 W
  • Aplicații: analiză de date, inteligență artificială, edge computing, găzduire web și multe altele

Servere noi din Seria R

Noile servere rack (R182-P91R282-P91R282-P92) au fost create pentru a le oferi utilizatorilor noștri platforme de calcul cu două socketuri, de înaltă densitate, împreună cu opțiuni de stocare flexibile ce pun accentul pe SSD-urile NVMe cu performanțe constante. Designul dual-socket de la Ampere oferă 192 de benzi PCIe Gen4 pentru stocare, GPU și rețea. Pentru serverele R182 și R282 ce utilizează un procesor Arm, toate SSD-urile NVMe transferă datele prin intermediul conectorilor Mini Cool Edge IO (MCIO). Deși, în cazul modelului R282-P91, sloturile OCP 3.0 sunt, de asemenea, utilizate pentru a susține SSD-urile NVMe. MCIO este preferat deoarece un singur cablu poate suporta de două ori mai multe benzi PCIe decât SlimSAS. Acest lucru ajută la reducerea cablurilor, simplifică designul, îmbunătățește fluxul de aer fără a afecta performanța și permite sloturilor de expansiune să aibă o mai mare flexibilitate pentru GPU-uri cu profil redus la rețele rapide.

Ceea ce distinge și aceste noi servere este importanța stocării flexibile. Începând cu seria R282, -P91 este dedicat acceptării SSD-urilor NVMe de 2,5 inchi pe partea frontală. În plus, există și patru HDD/SSD-uri SATA în spate.

În schimb, -P92 oferă șase locuri pentru a suporta HDD-uri de 3,5” cu capacitate mai mare și SSD-uri SATA de 2,5” mai rapide în față, restul de șase locuri frontale fiind dedicate SSD-urilor NVMe. Trecând la seria 1U R182, -P91 este redus pentru a suporta SSD-uri de 2,5” cu jumătate din compartimente pentru SSD-uri hibride NVMe/SATA și celelalte pentru SSD-uri NVMe dedicate. Această segmentare a produselor va satisface mai bine cerințele clienților noștri datorită designului modular al serverelor GIGABYTE.

Noul server din seria H

La fiecare proiectare există compromisuri necesare pentru a atinge obiectivele de performanță, iar acest lucru este valabil mai ales pe piața serverelor cu mai multe noduri și densitate mare, deoarece consumul de energie pe CPU continuă să crească odată cu performanța. Ca urmare, noul H262-P61 îndepărtează unele locașuri pentru unități frontale pentru a îmbunătăți fluxul de aer. Acest design este necesar pentru ca un server 2U să asigure un calcul stabil și de înaltă performanță pentru întreaga gamă de procesoare Ampere, inclusiv Ampere Altra Max M128-30 cu 128 de nuclee și un TDP de 250 W. Predecesorul acestui server, H262-P60, este deja pe piață și se adresează celor care acordă prioritate stocării și sunt dispuși să reducă viteza ceasului, numărul de nuclee și TDP maxim.

În ceea ce privește suportul pentru sistemele de operare, toate aceste noi produse GIGABYTE suportă sistem de operare de la Red Hat, SUSE, Ubuntu, Fedora, Oracle și Debian.

Dezvoltarea de noi produse a fost întotdeauna un factor cheie în creșterea GIGABYTE. Fiind o companie axată pe hardware, susține soluții interne Arm de aproape un deceniu.

Ecosistemul Arm este foarte familiar și bine conceput de inginerii noștri pentru a optimiza noile produse cu o propunere extrem de competitivă ce extinde portofoliul de produse GIGABYTE și ajunge la fiecare colț al pieței întreprinderilor. Noile servere oferă clienților noștri soluții native cloud, la mare căutare pe piață în această perioadă.