WD® OFERĂ HARD-DISK-URI DE 2 TERAOCTEŢI PENTRU CLIENŢI INDUSTRIALI CU TEHNOLOGIA GREENPOWER™ DIN URMĂTOAREA GENERAŢIE

Corporaţia Western Digital (NYSE: WDC) şi-a extins astăzi familia de hard-disk-uri industriale prin adoptarea capacităţii de 2 TO din următoarea generaţie, cel mai mare şi singurul hard-disk de 2 TO pentru clienţi industriali disponibil în prezent. Prin combinaţia dintre cache-ul de 64 MO, cel mai avansat din domeniu, procesoarele dual core şi densitatea mai ridicată de suprafaţă, hard-disk-urile RE4-GP de la WD furnizează o capacitate de prelucrare a datelor dublă, care duce la performanţe cu până la 25% mai ridicate decât ale generaţiei anterioare.

Platforma tehnologiei GreenPower™ a WD este prima platformă de hard-disk de 3,5 inch concepută cu economia de energie ca principală caracteristică. Aceste hard-disk-uri reduc consumul mediu de energie cu până la 50% faţă de hard-disk-urile disponibile ale concurenţei şi funcţionează la niveluri extrem de joase de temperatură şi zgomot, asigurând totodată performanţe excelente.

Noul hard-disk de 2 TO RE4-GP de la WD oferă o fiabilitate de nivel industrial pentru aplicaţiile cu necesar foarte mare de spaţiu de stocare, cum ar fi infrastructura "cloud computing", centrele de prelucrare a datelor la scară mare, arhivele de date şi sistemele de înlocuire a înregistrărilor magnetice, supravegherea video comercială şi casele de producţie video digitală, datorită unei soluţii care economiseşte bani şi energie, făcând faţă provocărilor cu care se confruntă domeniul tehnologiei informaţiei – sloturi pentru hard-disk disponibile în număr limitat, necesar maxim de capacitate, consum de putere şi buget limitate. Destinate pieţei industriale de mare capacitate, aflată în continuă creştere, hard-disk-urile de 2 TO RE4-GP de la WD au o fiabilitate la nivelul de 1,2 milioane de ore durată de viaţă medie fără defecţiuni, în medii cu cicluri intensive de funcţionare.

Producătorii de conţinut audio şi video esenţial solicită de obicei performanţe ale sistemelor şi capacităţi mai ridicate decât majoritatea celorlalte aplicaţii. În special serverele video fiabile sunt vitale pentru regăsirea, distribuţia, reorientarea şi arhivarea prioritară a datelor. La fel ca mii de alţi profesionişti şi consumatori care stochează fotografii, fişiere şi muzică, profesioniştii din domeniul video trebuie să gestioneze şi să stocheze fişiere video brute (sau alte fişiere).

"Toate centrele de prelucrare a datelor din lume contribuie la emisiile de CO2, iar sistemele de stocare reprezintă nucleul acestor centre de prelucrare a datelor", a declarat John Rydning, director de cercetare pentru hard-disk-uri la IDC. "Multe aplicaţii de stocare sunt cadrul perfect pentru hard-disk-urile de mare capacitate, cu consum redus de energie, cum este cel de 2 TO RE4-GP de la WD, care ajută la reducerea consumului de energie şi au efecte benefice asupra mediului".

WD® permite clienţilor industriali preocupaţi de consumul de energie să construiască servere şi subsisteme de stocare cu capacităţi mai ridicate, cu performanţe foarte bune şi cu fiabilitate garantată, sprijinind totodată economia de energie.

"Eficienţa energetică este o preocupare prioritară a clienţilor noştri, care caută permanent metode de reducere a emisiilor totale de CO2 fără a compromite fiabilitatea performanţelor, a declarat Tom McDorman, vicepreşedinte şi director general al diviziei de soluţii de stocare a datelor a WD. "Hard-disk-urile RE-GP de la WD le permit acestora să facă faţă cerinţelor clienţilor în materie de capacitate de stocare, fiabilitate, performanţe şi costuri, prin integrarea unui hard-disk industrial, care pur şi simplu consumă mai puţină energie decât hard-disk-urile obişnuite."

Tehnologie inteligentă pentru hard-disk-uri, în exclusivitate

Hard-disk-urile RE4-GP cu tehnologia GreenPower de la WD asigură economii de energie deosebit de ridicate şi funcţionează la niveluri de temperatură şi zgomot foarte scăzute, asigurând totodată performanţe excelente. Iată câteva din tehnologiile care asigură optimizarea performanţelor:

Mai rapid – Cache-ul de 64 MO, procesoarele dual core şi densitatea mai ridicată de suprafaţă furnizează o capacitate de prelucrare a datelor dublă, care duce la performanţe cu până la 25% mai ridicate decât ale generaţiei anterioare.

Mai ecologic – Progresele tehnologiilor noastre economice — IntelliSeek™, IntelliPark™ şi IntelliPower™ – asigură o reducere a consumului de energie cu până la 25%, în medie, faţă de generaţia anterioară de hard-disk-uri RE-GP de la WD.

Toleranţă mai ridicată la vibraţiile în rotaţie – Optimizarea avansată a controlului mecanic şi a servocomenzii, precum şi testarea şi validarea sistemelor asigură performanţe extrem de fiabile în condiţii de vibraţii extreme, cu impact nesemnificativ asupra performanţelor, o robusteţe mult mai mare decât a generaţiei anterioare, făcând acest hard-disk ideal pentru majoritatea aplicaţiilor industriale din domeniul tehnologiei informaţiilor.

Gestionare activă a consumului de energie – Hard-disk-urile WD cu tehnologia GreenPower monitorizează sarcina şi trec în modul Inactiv ori de câte ori este posibil, pentru a reduce şi mai mult consumul de energie, cu până la 40% în plus. Timpul de revenire a hard-disk-ului din modul Inactiv este sub o secundă, asigurând gestionarea uniformă a consumului de energie între hard-disk şi sistemul de comandă gazdă.

StableTrac™ – Fixează axul motor la ambele capete pentru a reduce vibraţiile provocate de sistem şi discurile pentru urmărirea precisă a poziţiei în timpul operaţiunilor de scriere şi citire.

Recuperare cu limită de timp în caz de eroare (TLER) specifică RAID – Această caracteristică introdusă în premieră de WD împiedică deteriorarea hard-disk-ului din cauza proceselor prelungite de recuperare a erorilor, specifice hard-disk-urilor de computer desktop.

Reacţie pozitivă de acceleraţie a rotaţiei (RAFF™) – Acest model de a doua generaţie RE-GP de la WD are frecvenţe de rotaţie crescute, până la 1500 Hz, ceea ce optimizează funcţionarea şi performanţele la utilizarea hard-disk-urilor în medii expuse la vibraţii, cu mai multe hard-disk-uri, cum ar fi serverele montate pe rack sau sistemele instalate pe amplasamente de timp industrial.

Disponibilitate şi preţuri

Hard-disk-ul de 2 TO RE4-GP de la WD (model WD2002FYPS) este disponibil la distribuitori on-line şi clasici selecţionaţi. Preţul de desfacere recomandat este de 329 USD. RE4-GP de 2 TO de la WD va fi prezentat şi de partenerii WD AMCC (standul nr. SL13007) şi Promise (standul nr. SL12008) la NAB Show din Las Vegas, Nevada (SUA). Puteţi găsi informaţii suplimentare despre hard-disk-urile industriale RE4-GP de la WD pe pagina de internet, la http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=610.

Despre WD

WD, unul din pionierii şi liderii cu tradiţie în domeniul mediilor de stocare oferă produse şi servicii pentru persoanele şi organizaţiile care colectează, gestionează şi utilizează informaţii digitale. Firma produce hard-disk-uri fiabile, de înaltă performanţă, care asigură accesibilitatea şi protecţia împotriva pierderii datelor utilizatorilor. WD aplică cunoştinţele sale de specialitate la produse de larg consum pentru aplicaţii de stocare a datelor externe, portabile şi partajate.

WD a fost fondată în 1970. Produsele pentru stocarea datelor ale firmei sunt comercializate pentru mari producători de sisteme, distribuitori şi comercianţi selecţionaţi, sub denumirile comerciale Western Digital şi WD. Vizitaţi secţiunea pentru investitori a site-ului de internet al firmei (www.westerndigital.com) pentru a accesa diverse informaţii financiare şi pentru investitori.

                     Cumpara Western Digital online cu ajutorul ASBIS B2B