Hitachi GST şi Lenovo semnează un acord

Prin acord sunt apreciate hard-disk-urile fiabile şi de înaltă calitate pentru computere şi notebook-uri de la Hitachi şi se consolidează relaţiile comerciale dintre China şi SUA.

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) a anunţat semnarea unei declaraţii comune de intenţie (DCI) cu Lenovo, pentru continuarea relaţiei de lungă durată în calitate de furnizor de hard-disk-uri (HDD) pentru dezvoltarea de computere şi notebook-uri la scară mondială. DCI a fost semnată la "Forumul de Cooperare pentru Comerţ şi Investiţii SUA – China 2009", desfăşurat pe parcursul tradiţionalei vizite în SUA a delegaţiei pentru achiziţii comerciale a Ministerului Comerţului din China, menite să amelioreze balanţa comercială dintre Statele Unite şi China.

Cumpara Hitachi GST products prin magazinul B2B online ASBIS Buy online at ASBIS B2B e-Shop   

Hitachi a livrat hard-disk-uri pentru Lenovo cu mult înainte de preluarea operaţiunilor comerciale cu computere ale IBM de către Lenovo, în 2004. Anunţul de astăzi nu doar că recunoaşte şi întăreşte parteneriatul de succes dintre Lenovo şi Hitachi GST, ci reprezintă şi un simbol al angajamentului reciproc pentru comerţul dintre China şi SUA.

Conform DCI pe 12 luni intrate în vigoare la 1 aprilie 2009, Lenovo, filialele acesteia şi terţii autorizaţi pentru achiziţii vor achiziţiona hard-disk-urile premiate de 2,5 inch şi 3,5 inch pentru notebook-uri, respectiv computere de la Hitachi GST, profitând de ocaziile de afaceri în industria computerelor, în special în China. Conform IDC 1, piaţa chineză a computerelor va ajunge până în 2010 la un ritm anual de creştere de 16%. Lenovo este de asemenea lider pe piaţa asiatică a computerelor, controlând 16,9% din această piaţă.

"Parteneriatul nostru continuu la nivel mondial cu Lenovo dovedeşte că Hitachi GST a livrat produse şi servicii fiabile, cele mai bune din categoria lor", a declarat dl. Robert Chu, vicepreşedinte al Hitachi GST pentru Asia – Pacific. "DIC reprezintă parteneriatul strâns şi puternic între Lenovo şi Hitachi GST. Mai mult, ea demonstrează angajamentul nostru faţă de ameliorarea balanţei comerciale între China şi Statele unite, ceea ce ne face plăcere."

Dl. Wentao Yang, vicepreşedinte pentru achiziţiile de materii prime la nivel mondial al Lenovo, a declarat că "Lenovo se bucură de renume datorită inovaţiei, fiabilităţii şi performanţelor şi asta este ceea ce aşteptăm şi de la furnizorii noştri. Avem un istoric de succes în ce priveşte integrarea hard-disk-urilor Hitachi în computerele şi notebook-urile noastre premiate şi suntem încrezători în planul nostru de dezvoltare. Dorim să continuăm relaţia noastră solidă cu Hitachi."

La ceremonia de semnare de la Washington, au participat domnii Robert Chu şi Wentao Yang, în cadrul "Forumului de Cooperare pentru Comerţ şi Investiţii SUA – China 2009", organizat de Camera de Comerţ a SUA şi de Camera de Comerţ a Chinei pentru Importul şi Exportul Produselor Electronice şi Maşinilor.

 

Despre Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este dedicată construcţiei celor mai avansate tehnologic computere personale din lume. Modelul de afaceri al Lenovo este construit pe baza inovaţiei, a eficienţei operaţiunilor şi a satisfacţiei clienţilor, punând accentul pe investiţiile pe pieţele în curs de dezvoltare. Format prin achiziţia de către grupul Lenovo a fostei divizii Computere personale a IBM, compania dezvoltă, produce şi comercializează în întreaga lume produse tehnologice şi servicii fiabile, de înaltă calitate, sigure şi uşor de utilizat. Lenovo dispune de centre importante de cercetare la Yamato (Japonia), Beijing, Shanghai şi Shenzhen (China) şi Raleigh, statul Carolina de Nord (SUA). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.lenovo.com.

Despre Hitachi Global Storage Technologies
Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) dezvoltă hard-disk-uri avansate, hard-disk-uri SSD pentru clienţi industriali, soluţii şi servicii de stocare externă inovatoare, utilizate pentru păstrarea şi gestionarea celor mai valoroase date din lume. Fondată de pionieri ai industriei hard-disk-urilor, Hitachi GST oferă suporturi de stocare de valoare ridicată pentru o gamă largă de segmente de piaţă, inclusiv clienţi industrial, computere personale, computere mobile, produse electronice de larg consum şi suporturi de stocare personale. Hitachi GST a fost fondată în 2003 şi are sediul în San Jose, California (SUA). Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi pagina de internet a firmei la http://www.hitachigst.com.

Despre Hitachi, Ltd.
Hitachi, Ltd., (NYSE: HIT / TSE: 6501), cu sediul la Tokio (Japonia) este unul din liderii mondiali în domeniul produselor electronice, cu aproximativ 390.000 de angajaţi în întreaga lume. Veniturile consolidate pe anul fiscal 2007 (încheiat la 31 martie 2008) s-au ridicat la 11,226 miliarde de yeni (112,3 miliarde de dolari). Firma oferă o gamă largă de sisteme, produse şi servicii pe pieţe cum ar fi sistemele informatice, aparatura electronică, sistemele energetice şi industriale, produsele de larg consum, logistica, materialele şi serviciile financiare. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi pagina de internet a firmei http://www.hitachi.com.