Intel și Google Cloud dezvoltă Anthos Reference Design pentru a simplifica dezvoltarea Data Center Across On-Premise și Cloud

Intel și Google Cloud anunță parteneriatul strategic pentru accelerarea Cloud-ului Hibrid

Navin Shenoy, vicepreședinte executiv Intel și director general al Data Center Group, lansează o placă cu procesoare Intel Xeon în cursul prezentării de marți, 2 aprilie 2019. În San Francisco, pe 2 aprilie, Intel Corporation introduce un portofoliu de instrumente pentru centrele de date pentru a-ți ajuta clienții să extragă mai multă valoare din datele lor.

SAN FRANCISCO – GOOGLE CLOUD NEXT – 9 aprilie 2019 – Intel și Google Cloud au anunțat astăzi un parteneriat strategic menit să ajute clienții întreprinderilor să implementeze fără probleme aplicații on premise și în cloud. Cele două companii vor colabora la Anthos, un produs bazat pe cea de-a doua generație de procesoare scalabile Intel® Xeon® și un software Kubernetes optimizat, care va oferi o portabilitate sporită a volumului de date pentru clienții care doresc să profite de mediile hibride cloud. Intel va lansa acest produs ca o soluție Intel Select, dar și ca o platformă pentru dezvoltatori.

În timp ce organizațiile adoptă soluții multi-cloud pentru a-și spori afacerile, multe companii se străduiesc încă să găsească soluțiile potrivite de cloud hibride care să permită migrarea volumului de lucru în cloud. Noul Anthos va rezolva această problemă prin livrarea unui stack optimizat pentru portabilitatea datelor, permițând implementarea de aplicații în centrele de date on-premise și în serviciile furnizorilor de cloud public.

"Google și Intel se bucură de un parteneriat de lungă durată axat pe furnizarea de inovații de infrastructură clienților", a declarat Urs Hölzle, vicepreședinte senior al infrastructurii tehnice la Google Cloud. "Centrele de date de astăzi sunt complexe, iar infrastructura hardware și software nu se potrivește tuturor. Abilitatea noastră de a colabora cu Intel și de a profita de tehnologia și inovația produselor pentru a livra soluțiile Anthos asigură cliențiilor noștri un mediu în care să-și ruleze aplicațiile în modul cel mai potrivit.”

"Colaborarea noastră cu Google în livrarea de infrastructură și software optimizate, necesare soluțiilor hibrid avansate și multi-cloud se potrivește perfect cu viziunea Intel pentru data centric computing", a declarat Navin Shenoy, vicepreședinte executiv și director general Intel Corporation Data Center Group. "Oferim tehnologie Intel astfel încât clienții să beneficieze de avantajele datelor lor și care necesită livrarea de arhitecturi ce pot fi extinse în diferite medii de operare. Această colaborare va oferi clienților o gamă de soluții optimizate ce pot fi utilizate atât on-prem cât și în cloud."

Această colaborare este o extensie a unei alianțe tehnologice între cele două companii, care cuprinde deja numeroase optimizări de infrastructură, colaborări în ceea ce privește volumul de lucru cu creștere rapidă precum inteligența artificială și integrarea noilor tehnologii în platforma Google Cloud, cum ar fi a 2-a generație de procesoare scalabile Intel Xeon și Memoria Intel® Optane ™ DC.

Noul produs va fi disponibil până la mijlocul anului 2019 și integrat în soluțiile producătorilor de echipamente originale în cursul acestui an.

Despre Google Cloud

Google Cloud (NASDAQ: GOOG, GOOGL) este recunoscut pe scară largă ca lider mondial în furnizarea unei platforme de cloud enterprise, sigură, deschisă și inteligentă. Tehnologia noastră este construită pe rețeaua privată Google și este produsul a aproape 20 de ani de inovație în domeniul securității, arhitecturii rețelei, colaborării, inteligenței artificiale și a software-ului open source. Oferim un set simplu de instrumente și o tehnologie de neegalat în cadrul platformelor Google Cloud Platform și G Suite, care vă ajută să aduceți oameni, informații și idei împreună. Clienți din mai mult de 150 de țări au încredere în Google Cloud pentru a-și moderniza mediul de lucru digital.