Intel lansează GPU-urile Intel Arc Pro A60 și Pro A60M

Intel adaugă două noi unități de procesare grafică Intel Arc Pro la gama sa – Intel® Arc™ Pro A60 și Pro A60M, ca noi membri ai gamei profesionale de unități de procesare grafică (GPU) Intel® Arc™ Pro A-series. Noile produse reprezintă o creștere semnificativă a performanțelor în familia Intel Arc Pro și sunt proiectate cu atenție pentru utilizatorii de stații de lucru profesionale, cu până la 12GB de memorie video (VRAM) și suport pentru patru ecrane cu suport pentru High Dynamic Range (HDR) și Dolby Vision®.

Grafica Intel Arc Pro din seria A oferă o nouă opțiune pentru spațiul GPU al stației de lucru. În comparație cu produsele Intel Arc Pro existente, Intel Arc Pro A60 și A60M oferă un număr dublu de benzi PCIe cu 16, de două ori lățimea de bandă a memoriei la 384 gigaocteți pe secundă, de două ori motoarele dedicate AI Xe Matrix Extensions (XMX) cu 256 și dublul numărului de unități de urmărire a razei cu 16. Acestea oferă, de asemenea, suport complet pentru codificare și decodare media, inclusiv AV1. Acestea fac GPU-urile Intel Arc Pro ideale pentru proiectare și modelare asistată de computer (CAD/CAM), sarcini de inferență AI și procesare media în medii de afaceri dedicate.

GPU-urile Intel Arc Pro sunt susținute de versiuni trimestriale ale driverelor pentru optimizări regulate ale performanței și sunt certificate de ISV1 de către cele mai importante aplicații pentru stații de lucru utilizate în industriile de arhitectură, inginerie și construcții, proiectare și producție. GPU-urile Intel pentru stații de lucru sunt, de asemenea, optimizate pentru aplicații media și de divertisment precum Blender și rulează biblioteci de randare și ray tracing în Intel® oneAPI Rendering Toolkit pentru a permite crearea de experiențe vizuale de înaltă performanță și fidelitate la scară largă.