Cel mai nou Intel SoC construit de la zero pentru rețeaua definită de software și edge

Intel lansează procesorul Xeon D construit pentru rețea și Edge

Înainte de MWC Barcelona 2022, Intel a lansat noi procesoare Intel® Xeon® D: D-2700 și D-1700. Acestea sunt cel mai nou sistem pe cip (SoC) de la Intel, construit pentru rețeaua și edge definite de software, cu AI și accelerare criptografică integrate, Ethernet încorporat, suport pentru Intel® Time Coordinated Computing (Intel® TCC) și Time Sensitive Networking (TSN) și fiabilitate de clasă industrială. Noile procesoare Intel Xeon D extind calculul cu accelerare dincolo de centrul de date de bază, generând o experiență generală mai bună pentru utilizări cheie de rețea și edge și încărcături de lucru.

„Pe măsură ce industria intră într-o lume în care totul este definit de software, Intel furnizează platforme programabile pentru rețele și avantaje pentru a permite una dintre cele mai semnificative transformări pe care industria noastră le-a văzut vreodată. Noul procesor Intel Xeon D este construit pentru asta. Bazat pe arhitectura Intel dovedită și de încredere, acest procesor este proiectat pentru o gamă largă de cazuri de utilizare pentru a dezlănțui inovații în rețea și edge.” – Dan Rodriguez, vicepreședinte corporativ Intel, Network & Edge Group, director general al Network Platforms Group

Caracteristici importante

Oportunitatea tot mai mare pentru infrastructura de rețea și edge va ajunge la 77 de miliarde de dolari până în 2026¹ și se preconizează că peste 50% din date vor fi create și procesate în afara centrelor de date tradiționale până în 2025². Anticipând aceste tendințe, noul procesor Intel Xeon D include capacități specifice pentru a îndeplini cerințele unice de încărcare de lucru ale rețelei definite de software și edge.

Ce oferă noul Intel Xeon D clienților

Construite pentru a face față celor mai exigente cazuri de utilizare, cum ar fi dispozitivele de securitate, routerele și switch-urile de întreprindere, stocarea în cloud, rețelele wireless, inferențele AI și serverele de margine – acestea oferă performanțe revoluționare asistate de Intel® Integrated Ethernet, tehnologia Intel® QuickAssist, Intel® Software Guard Extensions și accelerarea AI cu Intel® AVX-512.

Rakuten Mobile a implementat în Japonia prima infrastructură deschisă, complet virtualizată, nativă cloud din lume, pentru a oferi o rețea mobilă fiabilă, flexibilă, scalabilă, sigură și rezistentă pentru partenerii și clienții săi finali. Aceasta a încorporat noul procesor Intel Xeon D pentru o performanță optimă, respectând în același timp specificațiile sale, pentru a proiecta Symware, o soluție RAN compactă, ușoară, cu răcire automată și rezistentă la intemperii, containerizată, lucrând în colaborare cu Intel și Juniper. Soluția este optimă pentru cele mai dense medii urbane din lume și, în acest caz, pentru Tokyo, demonstrând puterea vRAN, construită pe tehnologia Intel. 

Despre noile procesoare Intel Xeon D

Două noi completări la familia de procesoare de rețea și edge Intel®, Intel® Xeon® D-2700 și Intel® Xeon® D-1700, vin în întâmpinarea clienților acolo unde au nevoie de calcul cel mai mult: în medii robuste cu spațiu limitat și putere. Acestea oferă fiabilitate de clasă industrială, capacități multiple de securitate bazate pe hardware și până la 56 de benzi PCIe de mare viteză pentru a suporta rețele cu lățime de bandă mare cu Ethernet de până la 100 Gb. Intel® Xeon® D-1700 este scalabil de la 4 la 10 nuclee, iar Intel Xeon D-2700 este scalabil de la 4 la 20 de nuclee, oferind clienților o familie largă de platforme pentru a adapta soluțiile pentru calculul și performanța de care au nevoie.

Noile procesoare Intel Xeon D au următoarele caracteristici:

  • Până la 4CH DDR4 cu 3200 MT/s.
  • Până la 100 GbE în ceea ce privește capacitatea de debit Ethernet.
  • Până la 32/64 benzi 4.0 PCIe.

Construite pe arhitectura Sunny Cove Core, noile procesoare Intel® Xeon® D oferă:

  • Front end îmbunătățit, cu o capacitate mai mare și un predictor de ramuri îmbunătățit.
  • Mașină mai largă și mai profundă susținută de o alocare mai largă, structuri mai mari și resurse de execuție.
  • Îmbunătățiri în bufferele de linie de tranziție (TLB), execuția cu un singur fir și preîncărcarea.
  • Cu noi capabilități optimizate pentru centrul de date, inclusiv un cache de nivel mediu mai mare (l2) și un vector mai mare.

Noile procesoare aduc creșteri de performanță3 de la o generație la alta:

  • Îmbunătățire de până la 2,4 ori pentru inferența de procesare vizuală.
  • Îmbunătățire de până la 1,7 ori pentru sarcini de lucru complexe în rețea, cum ar fi 5G UPF la marginea rețelei.
  • Îmbunătățire de până la 1,5 ori pentru cazurile de utilizare SD-WAN, SASE și edge cu IPSec.
  • Îmbunătățire de până la 1,8 ori pentru cazurile de utilizare a controlerului de livrare a aplicațiilor și a dispozitivelor de securitate cu TLS.
  • Îmbunătățiri de până la 1,56 ori pentru dispozitivele de comunicare..

Despre Colaborarea Ecosistemică

Rețeaua și tehnologia de vârf Intel acceptă numeroase cazuri de utilizare în industrie, inclusiv în fabrici, orașe inteligente, spitale și multe altele, deoarece procesează calculul mai aproape de locul în care sunt generate datele. Peste 70 de companii tehnologice de top lucrează cu Intel la proiecte care utilizează cele mai noi procesoare Intel Xeon D, inclusiv Cisco, Juniper Networks și Rakuten Symphony.

1 Sursa: Prognoza Silicon TAM se bazează pe o combinație de date ale analiștilor și pe analiza Intel, pe baza pe baza așteptărilor actuale și a informațiilor disponibile și pot fi modificate fără notificare prealabilă.

2 Gartner, Predicts 2022: The Distributed Enterprise Drives Computing to the Edge, Thomas Bittman, Bob Gill, Tim Zimmerman, Ted Friedman, Neil MacDonald, Karen Brown, 20 octombrie 2021.

 

3Pentru mai multe informații, consultați [1,2,3,6,9] la www.intel.com/processorclaims – Intel® Xeon® D. Rezultatele pot varia.