Intel la CeBIT 2010:creăm viitorul împreună, prin IT

Hanovra/CeBIT, Feldkirchen, Germania, 2 martie 2010 – Pentru a respecta tema ediţiei CeBIT din acest an, "Să creăm viitorul împreună", mesajul Intel se va concentra nu doar pe modul în care

        CUMPARATI

tehnologia informaţiei poate să îmbunătăţească productivitatea muncii şi calitatea vieţii pe termen scurt, ci şi asupra modului în care sistemele de reţele globale pot contribui la depăşirea unor obstacole de natură socială, economică şi ecologică. Christian Morales, Vice President & General Manager Intel pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a explicat în cadrul conferinţei de presă Intel cum compania face progrese în acest sens. Diane Bryant, Vice President & Chief Information Officer, Intel Corporation, a oferit o incursiune “în culisele” Intel şi a discutat despre modul în care IT-ul continuă să crească valoarea în cadrul companiei. De asemenea, Intel va prezenta noi inovaţii în domeniul procesoarelor la CeBIT: de exemplu, compania va lansa în Europa procesorul Nehalem-EX, prezentat ‘live’ la Hanovra împreună cu procesorul Westmere-EP. Ambele vor ajunge pe piaţă la sfârşitul primului trimestru al anului. De asemenea, Intel va mai lansa pe piaţă trei noi procesoare Intel® AtomTM, concepute special pentru produse încorporate. Vizitatorii de la CeBIT pot afla în avanpremieră mai multe despre PC-ul classmate cu tehnologie Intel, care va fi disponibil din cel de-al doilea trimestru al anului 2010.

Folosirea IT-ului în abordarea dificultăţilor de ordin social şi economic

Tehnologia informaţiei creează acea plus-valoare esenţială pentru procesele de lucru şi producţie, jucând astfel un rol cheie în rezolvarea celor mai presante chestiuni sociale, economice şi ecologice ale viitorului. Christian Morales, Intel General Manager pentru Europa, şi Diane Bryant, Intel CIO, au subliniat aceste aspecte la conferinţa de presă a Intel de la Hanovra, în cadrul CeBIT.

Sistemele de reţele încorporate la nivel global devin tot mai mult o tehnologie esenţială pentru păstrarea plus-valorii economice şi pentru depăşirea obstacolelor de natură socială. Aceste obstacole variază de la îngrijirea sănătăţii şi asistenţă până la reducerea emisiilor şi consumului de energie, dar şi creşterea siguranţei sistemelor de transport şi vehiculelor. Dacă viitorul Internetului încorporat – unde sisteme inteligente din întreaga lume sunt interconectate – va deveni o realitate, atunci trebuie dezvoltate nu numai standarde la nivel de industrie, ci şi computere care să fie mai rapide, cu dimensiuni tot mai mici şi cu un consum cât mai mic de energie. Prin comparaţie, aproximativ 1000 de elemente de procesare vor fi proiectate pentru sistemele mobile în 2022; dispozitivele comparabile care există la ora actuală au 80 de elemente de procesare *.

Raportul de performanţă IT Intel şi prezentarea în premieră a procesoarelor Nehalem-EX şi Westmere-EP

Raportul de Performanţă IT al Intel (http://www.intel.com/it/apr.htm) prezintă modul exact în care Intel gestionează uriaşul său volum de date în continuă creştere, precum şi rolul jucat de IT în procesul complex de producţie a microprocesoarelor. Sunt necesare simulări la scară mare, derulate pe supercomputere extrem de rapide, pentru a dezvolta chip-uri precum procesorul de servere Westmere-EP, care conţine 6 nuclee şi integrează uluitorul număr de 1,17 miliarde tranzistori. Fără computing de înaltă performanţă la acest nivel, un asemenea grad de complexitate ar fi de neconceput – ca şi o dezvoltare şi un proces de producţie eficiente din punct de vedere al costurilor.

Următoarea generaţie de procesoare Intel pentru servere, planificată să fie lansată pe piaţă până la sfârşitul acestui trimestru, va reprezenta noua generaţie de standarde care va trebui depăşită când se va discuta despre viteza de calcul. Intel va face prima demonstraţie live a procesorului Nehalem-EX în cadrul CeBIT. Chip-ul este disponibil cu până la 8 core-uri şi poate procesa simultan 16 thread-uri. De asemenea, Intel introduce pe piaţă procesorul Westmere-EP – primul chip pe 32nm care va fi disponibil la sfârşitul trimestrului întâi, 2010.

Puterea de calcul este una dintre principalele misiuni de cercetare ale Intel Labs Europe. În unităţi de cercetare din întreaga Europă, ciclul obişnuit de rulare a datelor este în continuă optimizare – de la colectare până la stocare, transport şi manevrare, mergând până la interacţiunea cu utilizatorul final.

Noi procesoare încorporate şi o prezentare în avanpremieră a design-ului pentru noul Classmate PC

La CeBIT, Intel lansează trei procesoare Intel Atom cu suport pentru un ciclu de viaţă de 7 ani, destinate pieţei de dispozitive încorporate. Procesoarele – N450 şi D410 cu un singur nucleu, plus D510 dual-core – oferă capabilităţi integrate şi îmbunătăţite de grafică şi controllere de memorie construite direct pe CPU, permiţând astfel îmbunătăţirea performanţei şi creşterea eficienţei energetice. Cele trei procesoare fac pereche cu un controller I/O ideal pentru piaţa de dispozitive încorporate – Controller-ul Intel® 82801HM I/O – pentru o soluţie 2-chip care oferă capabilităţi generoase de I/O şi adaugă flexibilitate prin interfeţe cu lăţime mare de bandă, inclusiv conectivitate PCI Express, PCI, SATA şi USB 2.0. Acest trio este ideal pentru aplicaţii mici, cu eficienţă energetică mare, precum cele din domeniul industrial, al imaginilor tipărite şi al sistemelor digitale de supraveghere şi siguranţă. Procesoarele sunt deja disponibile, iar preţul pe unitate pentru comenzi de 1000 de unităţi variază între 43,00 USD şi 63,00 USD.

De asemenea, Intel prezintă la CeBIT un nou design pentru PC-ul classmate convertibil, cu tehnologie Intel, care combină aspectul estetic cu cel robust, lăudându-se cu funcţionalitate completă PC, capabilităţi îmbunătăţite de e-reading, un nivel superior de performanţă şi un design cu eficienţă energetică. Estimăm că producătorii locali de PC-uri vor aduce acest nou design pe piaţă în T2 2010.

Anul trecut am văzut cum guvernele au utilizat tot mai multe resurse pentru a aduce în sălile de clasă e-Learning 1:1, pregătind studenţii cu instrumentele şi abilităţile care le vor permite să exceleze în economia globală a secolului 21. Ţări precum Portugalia şi Macedonia devin lideri în procesul de implementare a PC-urilor la nivel naţional, pentru elevii şi studenţii lor. Estimăm că noul design de PC classmate convertibil va oferi diverselor ţări mai multe opţiuni, care vor acoperi necesităţi diverse ale studenţilor din întreaga lume.

Mapa de presă a Intel pentru CeBIT este disponibilă accesând www.intel.de/pressroom

Despre Intel

            Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

© 2010 Intel Corporation. Toate drepturile rezervate.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări. Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea unor terţe părţi.

*Sursa: http://www.itrs.net/Links/2008ITRS/Update/2008_Update.pdf