Intel prezintă în România noua familie de procesoare 2010 Intel® Core™

        CUMPARATI

Intel Corporation a prezentat astăzi în România noua sa familie de procesoare mobile, desktop şi pentru sisteme încorporate, 2010 Intel® Core™, la doar câteva zile de la lansarea oficială la nivel internaţional. Noile procesoare se găsesc deja pe piaţa locală în sistemele integratorilor Acer, Asus, eMag, HP, Lenovo, Maguay, MSI, Pcfun, PROSYS, RHS, Sony şi Toshiba, şi sunt disponibile în ofertele magazinelor Altex, Carrefour, Cel.ro, Domo, eMag şi Flanco.

Procesoarele 2010 Intel Core oferă un nivel fără precedent de integrare şi performanţă şi  includ Intel Turbo Boost1, tehnologie dedicată laptop-urilor, desktop-urilor şi dispozitivelor încorporate. Lansarea noilor procesoare Intel® Core™ i7, i5 şi i3 coincide cu apariţia noului proces revoluţionar de producţie al Intel, pe 32 nanometri (nm) care – pentru prima dată în istoria companiei – va fi utilizat pentru a produce imediat şi a livra pe piaţă procesoare şi caracteristici la preţuri accesibile, dar şi pentru a integra grafică de înaltă definiţie în procesor. Această lansare reflectă investiţiile de 7 miliarde USD anunţate de Intel la începutul anului trecut, în mijlocul recesiunii economice globale.

Noile procesoare 2010 Intel Core sunt create pe baza procesului de fabricaţie pe 32 nm al companiei Intel, care include a doua generaţie de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată. Această tehnică, împreună cu alte progrese realizate, ajută la creşterea vitezei computerului, diminuându-i în acelaşi timp consumul de energie.

 „Intel are plăcerea să prezinte astăzi în România unele dintre primele procesoare intuitive din lume – familia de procesoare 2010 Intel® Core™. Acestea sunt primele produse dedicate pieţei mainstream care integrează cea mai avansată tehnologie şi sunt disponibile la toate categoriile de preţ, utilizatorii români având astfel o ofertă mult mai variată din care pot alege un laptop sau un desktop potrivit necesităţilor”, a declarat Olaf Hoehne, Product Marketing Manager Intel.

Bazate pe microarhitectura premiată Intel, “Nehalem”, aceste noi procesoare pentru desktop, dispozitive mobile şi încorporate oferă un nivel ridicat de performanţă inteligentă pentru a reda şi edita muzică, jocuri, clipuri video, filme, fotografii, reţele sociale şi alte aplicaţii mainstream solicitante. În plus, laptop-urile ultra-subţiri cu o grosime mai mică de 2,5 cm, dotate cu noile procesoare 2010 Intel® Core™, oferă un echilibru excelent între performanţă, stil şi o durată de viaţă mare a bateriei.

Noile procesoare Core i7 şi Core i5 includ în plus Tehnologia Intel Turbo Boost1, care oferă un nivel adaptabil de performanţă, corespunzător activităţilor de computing inteligent. Tehnologia Intel® Turbo Boost1 accelerează în mod automat şi inteligent performanţa, printr-un proces dinamic de adaptare în funcţie de sarcină, pentru a oferi utilizatorilor o impulsionare imediată a puterii de calcul când au nevoie de aşa ceva. Tehnologia Intel® Hyper-Threading2 , inclusă în procesoare Intel Core i7, Core i5 şi Core i3, asigură funcţionarea inteligentă în regim de multi-tasking, permiţând fiecărui nucleu de procesare să ruleze thread-uri multiple, ceea ce asigură utilizatorului un nivel excelent al performanţei şi al timpului de răspuns, completat de o eficienţă energetică de vârf, pentru momentele când mai multe sarcini sunt procesate simultan.

Suportând toate noile procesoare 2010 Intel® Core™, Chipset-ul Intel® 5 Series este prima soluţie single-chip a companiei. Acesta a evoluat de la stadiul de simplă conectare a componentelor până la furnizarea unei game întregi de inovaţii şi capabilităţi la nivel de platformă. Familia Intel® Core™ este dotată şi cu tehnici de reducere a consumului de energie, precum cea numită de Intel “hurry up and get idle” (“lucrează mai repede şi intră în modul “idle”!) sau “HUGI”, care permite procesoarelor să îşi finalizeze rapid sarcinile, conservând astfel durata de viaţă a bateriei.

Noua familie de procesoare 2010 Intel® Core™ este prima care integrează grafică în procesoarele PC mainstream. Cu Intel® HD Graphics, procesoarele oferă caracteristici vizuale uluitoare şi redarea clipurilor video de înaltă definiţie (HD). De asemenea, aceasta este prima soluţie integrată din industrie care oferă un sistem audio home theater multi-channel Dolby* TrueHD şi DTS* Premium Suite. În plus, Intel® HD Graphics suportă jocuri mainstream şi 3-D, fără a fi necesară adăugarea unei plăci video suplimentare, oferind şi un suport complet pentru noul sistem de operare Microsoft Windows* 7.

O altă caracteristică intuitivă, disponibilă pentru cumpărătorii de notebook-uri mainstream, este Intel Switchable Graphics, care permite utilizatorilor pasionaţi de jocuri foarte solicitante din punct de vedere grafic să treacă automat de la grafica integrată Intel la placa video dedicată, fără a fi necesară o restartare a sistemului, pentru a atinge un nivel optim de durată de viaţă a bateriei şi performanţă.

Despre Intel

Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări. 

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea unor terţe părţi.

1Tehnologia Intel® Turbo Boost este disponibilă în exclusivitate cu procesoarele Intel® Core™ i5 şi i7. Nivelul de performanţă al Tehnologiei Intel® Turbo Boost poate să difere, în funcţie de hardware-ul, software-ul şi configuraţia de ansamblu a sistemului. Consultaţi producătorul PC-ului dumneavoastră pentru a afla dacă sistemul oferă Tehnologia Intel® Turbo Boost. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.intel.com/technology/turboboost

 

2Tehnologia Intel® Hyper-Threading (HT) (Tehnologia Intel® HT) necesită un sistem cu procesor care suportă Tehnologia Intel® HT Technology şi un chipset, BIOS şi sistem de operare cu capabilităţi Intel® HT Technology. Nivelul de performanţă poate să difere, în funcţie de hardware-ul şi software-ul specific pe care le utilizaţi. Procesorul Intel® Core™ i5-750 desktop nu suportă Tehnologia Intel® HT. Pentru mai multe informaţii, inclusiv pentru detalii referitoare la procesoarele care suportă Tehnologia Intel® HT, accesaţi www.intel.com/technology/platform-technology/hyper-threading/index.htm